Strach przed rom?? Proszę o pomoc...

• 8 Odpowiedzi
  • 1161 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arekmoto2

• 16
  • Sprzęt: HTC Wizard
Strach przed rom?? Proszę o pomoc...
« dnia: Styczeń 28, 2011, 11:48:14 »
Witam!! Od dwóch dni siedze na forum i wszystko czytam, gdyż od poniedziałku będę nowym posiadaczem Tosi :) jest tam wgrany WM 6.5 PL ale chcę zmienić na 6.0 albo 6.1 (ogólnie nie przepadam za 6.5 gdyż słyszałem że są wolniejsze ...  i teraz tak, wiem jak zrobić flash ale boję się bo są romy 1.33 albo 1.35 albo 1.5 .. O CO KAMAN?? Jak posiadałem Wizarda (hołd jemu gdyż cudny telefon gdyby taśma nie padła) to tam niczego takiego nie było wm 6 to był wm 6 . Czy wytłumaczy mi ktoś jak to jest tutaj? Od czego to zależy? Boję się że jak ją (Tosię) dostane to dwa dni i zrobi się z niej cegła a bardzo się nakręciłem na ten telefon. Pozdrawiam

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: Strach przed rom?? Proszę o pomoc...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2011, 12:51:49 »
jak nie zrobisz cos zle przy full doc format-cie to sprzętu nie ubijesz.... 1.35 to wersja romu Globalbusa i jest on wm 6.1 ja w swoim romie miałem oznaczenie VE 1.1 i to był 6.5.3
Flashujac przez usb NIE MA możliwości ubicia toski (chyba ze w superRUU zaznaczysz inna opcje ale tego nie sprawdzałem, ale jest wersja idiot proof )
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline arekmoto2

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2011, 12:53:50 »
Aha czyli przed każdym wgraniem ROM muszę zrobić full doc format? I wtedy mogę sobie wybrać dowolny ROM dopasowany do Tosi i go wgrywać?

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2011, 13:26:54 »
nie, nie musisz.....przed wgraniem 1.35 Globalusa jest to ZALECANE ale nie wymagane....mozesz wgrywac rom jaki Ci sie podoba bez full docka

*

Offline arekmoto2

• 16
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2011, 13:37:51 »
Ahh to super bo znalazłem fajny WM 6.1 i wolę narazie format nie robić bo czytałem o tym i jeśli moja tosia ma być martwa to wolę ominąć to i zrobić tylko w ostateczności :) Bardzo dziękuje za radę :)

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2011, 18:00:05 »
nie ma sprawy po to jest forum ;)

*

Offline wiktor-96

• 43
  • Sprzęt: Galaxy ace2 + Galaxy Note 10.1
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2011, 20:35:12 »
Miałem to samo 2 dni temu. Moja tośka też miala polskie wm 6.5 ale trochę zamulala. program czyszczacy ram zawsze pokazywal max 30 mB ramu - wiec malutko. Wreszcie odważylem się i wystapil problem bo po wgraniu softa 6.1 tel. włączył się do ekranu "Toshiba" i nic dalej sie nie dzialo. I tak przez jakies 30 min. Wkurzylem się i trochę zaniepokoiłem, poczytałem trochę na forum co dalej i zainstalowalem przez kartę pamięci. Heh udało się ale i ten soft był trochę zamulony więc wgrałem wtedy już normalnie przez pc i udało się - w sumie to nic strasznego bo zawsze jest wyjście awaryjne. TRZEBA TYLKO ROBIĆ WSZYSTKO ZGODNIE Z INSTRUKCJAMI. Wgrałem softa z manilą by felix czy jakoś tak i tera ma 64 mB ramu - więc przyzwoicie i co najważniejsze nie zamula i wszystkie opcje działają. Więc nie obawiaj się wgrania softu.
PS. Miałem problem ponieważ gość od którego kupiłem moją tośę (z allegro) coś spieprzył i niedało się wgrać inego softa. Ale już jest ok i wszystko można wgrać. Życzę powodzenia z wgrywaniem softa wrazie jakiś problemów pomagam na forum  :grin:

*

Offline arekmoto2

• 16
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2011, 21:36:07 »
Najlepsze forum jakie może istnieć :) Ja jeszcze w dalszym ciągu zniecierpliwiony czekam na telefon , narazie sprzedający dostał kase i się nie odzywa ale minęło dopiero 4 dni więc jeszcze poczekam ;) Jeśli będą problemy albo wszystko przejdzie zgodnie z założeniami co do grania nowego WM oczywiście się tym podziele :) pozdrawiam :)

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 07, 2011, 21:38:02 »
U mnie zatrzymywał się ekran gdy ROM (w moim przypadku 3.07BAI) zajmował więcej niż 70mb z "groszami". Zawsze gdy wgrałem "lżejszy" ROM to wszystko pięknie działało, nawet bez FullDOC'a :D