standby of death na nowym telefonie wtf?

• 5 Odpowiedzi
  • 874 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

standby of death na nowym telefonie wtf?
« dnia: Wrzesień 01, 2008, 08:19:58 »
dzis o nie moglem wlaczyc sprzetu, z uspieni bateria 100% naladowania w miedzyczasie powinien sie był wlaczyc alarm jeszcze. mój rom to 3.07 bai pl windoza fabryczna, co jest grane? ponoc już sobie z tym poradzili

aha musialem wyjac i wlozyc baterie żeby go wlaczyc

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: standby of death na nowym telefonie wtf?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2008, 08:35:18 »
a przytrzymałeś dłużej przycisk włączenia?

*

Offline kochas315

• 292
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ AllmostOfficial 1.1
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2008, 13:09:22 »
Dziwne bo na tym samym romie miałem właśnie dzisiaj to samo. Sprawdziłem godzinę, uśpiłem, po paru minutach znowu chciałem sprawdzić i... nic. Wciskam przycisk włączania i nic. Trzymam i nic. Dopiero użycie przycisku reset (pod klapką) pomogło. Widać to sprawa romu bo w nowszych tego nie było.
Spis i Cennik Ofet Internetowych GSM - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=106397
Spis polecanych ROMów dla Toshiby G900 - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113316

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2008, 17:31:01 »
co masz na mysli piszac ze w nowszych tego nie ma, przeciez 3.07 bai to ostatni oficjalny rom, z rzekomo rozwiazanym problemem. zastanawiam sie czy mogl mieć na to wplyw fakt ze wczoraj  uzywalem go przez pare godzin do netu i może ram i rom były zapelnione?
czy jest na to jakas 100% latka bo jak wydarzy mi sie to w ciagu dnia i nic nie będę o tym wiedzial a klienci będą do mnie dzwonili to ten sprzet skonczy w spanker szambie  :mad:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2008, 18:10:43 »
nowszych oficjalnych nie ma patch rozwiązujący ten problem był na stronach tośki ale z tego co pamiętam do 3.06 chyba
zresztą to może nie być wina tośki czy wersji 3.07 tylko po prostu windowsa, który jak wiemy ma swoje fochy
miałem kilka PPC PE i smartphone i chyba we wszystkich czasami się zdarzało, że nie zadzwonił bo sie przywiesił  :(
takie są uroki systemu operacyjnego w telefonie
tak jak komputery w nowych samochodach, coś się im tam nie spodoba i off i stoisz jak kretyn na środku drogi, choć można byłoby jechać dalej...  :E

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2008, 19:25:07 »
Właściwie to system operacyjny ma każdy telefon. Tyle że te klasyczne mają zamknięty system - tzn lista aplikacji jest zamknięta i taką konfigurację można przetestować w fabryce dość dokładnie. Tośka ma rozszerzalny system - można doinstalowywać aplikacje i nieźle w nim grzebać. Ale to oznacza, że prawdopodobieństwo wysypania się jest dużo większe.
spanker: do biznesu to bym tylko klasyczną komórę wykorzystywał jednak.