pulpit zdalny

• 2 Odpowiedzi
  • 636 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czeczunio

• 11
  • Sprzęt: e51+6310I
pulpit zdalny
« dnia: Grudzień 11, 2008, 04:07:10 »
Witam!
to moje początki, a jak wiadomo one często bywają trudne... ale cóż zafascynowany urządzeniem jakim jest Tośka postanowiłem ją kupić, czekam tylko na jakąś "okazje", ale nie o tym chciałem...

w temacie jest napis "pulpit zdalny" więc przejdę do tego.

jak wiadomo mając dwa PC'ty podłączone do internetu możemy a komputerze A korzystając ze pulpitu zdalnego "bawić" się na komputerze B, a jak by to wyglądało jak byśmy do "schematu" zamiast komputera A wstawili Toshibę G900??
czy istnieje możliwość oglądania pulpitu PC'ta na Tośce??

jeśli chodzi o sprawy związane z dostępem do netu to bez obaw, mam kartę sim służbową w erze z pakietem BlueConnect 500MB i ewentualnie kilkaset złotych co miesiąc gratis od firmy i mogę korzystać z netu bez ograniczeń, co do prędkości to tam gdzie głównie przebywam bez problemu telefony łapią zasięg HSxPA jak i mam dostęp do hot-spota...

teraz korzystam właśnie z połączenia PC<=>PC ale to nie jest do końca zgodne z polityką firmy... a możliwość połączenia G900<=>PC była by bardzo ciekawa, jeśli się nie da to oczywiście nie zniechęci mnie do zakupu, i tak ją sobie kupie i tak  :)

tak jak by co to znalazłem jakieś info na forum o mobilnym zdalnym pulpicie ale tylko przez kabel i BT, post niestety był prawie sprzed roku więc postanowiłem założyć nowy wątek.

jeśli któryś z użytkowników forum próbował coś w tym kierunku zrobić to był bym wdzięczny za podzielenie się informacjami.

pozdrawiam
i na początek współpracy życzę jak najmniej lagów w sofcie:)
nie pamiętam.....>k750>k800i>u700>I600>k660i>g900>e51
i cały czas 6310I

Odp: pulpit zdalny
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2008, 07:04:25 »
 :P Tych lagów to nie mam wcale więc życz czegos innego  :P

Co do zdalnego pulpitu: oczywiście że da radę, chocby Remote Desktop, ale wystarczyło wpisac w szukajkę...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline czeczunio

• 11
  • Sprzęt: e51+6310I
Odp: pulpit zdalny
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2008, 10:44:18 »
trochę późno, a właściwie już wcześnie rano było jak szukałem...
problemem w szukaniu okazało się ograniczenie szukania tylko to g900, zapomniałem poszukać "ogólnie".

dzięki za wskazówki
nie pamiętam.....>k750>k800i>u700>I600>k660i>g900>e51
i cały czas 6310I