Szukałem natomiast takiej funkcji jak zapisywanie smsow np na karcie pamieci. Np w mojej nokii 6100 miesci mi sie troche ponad 100 smsow. Czy w Tosi da sie tak zrobic zeby byly zapisywane poza karta sim?
Eee, a zapisuje ci na simie? Wszystkie telefony z WM, jakie miałem w ręku zapisywały sms-y w pamięci telefonu. Z tego, co pamiętam to sms-y na karcie SIM są oznaczone ikonką karty na widowsowej liście wiadomości. Jeśli nic takiego nie masz w nowych wiadomościach, to znaczy, że trafiają one do pamięci. Na simie mogą być co najwyżej wiadomości z poprzedniego telefonu.
Co do przeniesienia ich na kartę - nie wiem czy to w ogóle jest możliwe - o ile się orientuje smsy siedzą w bazie danych, podobnej jak wpisy do kalendarza i jej lokalizacja jest stała (na roocie konkretnie) nawet jeśli dałoby się je przenieść na kartę to odpalenie telefonu bez karty mogłoby mieć nieoczekiwane skutki (zwis? Stworzenie nowej, pustej bazy danych?).
Ogólnie SMS-y zajmują tyle co nic, więc nawet jeśli nie masz za dużo wolnej pamięci to nie masz czym się przejmować - 1 SMS to maksimum 160 znaków, czyli około 160 bajtów. Więc 1MB (1 048 576 bajtów) zmieści ci się ponad 6500 SMS-ów (zakładając że każdy ma 160 znaków, a z reguły przecież mają mniej). Myślę, że i pamięć wbudowana w tosię naprawdę wystarczy