Najpierw radzę Ci dobrze przestudiować forum zanim założysz kolejny zaśmiecający je temat. A o wysyłaniu przez bluetooth było już wiele razy, możesz to zrobić za pośrednictwem Total Commandera, musisz tam tylko zaznaczyc plik wybrac z menu "plik", następnie takie "strzałki ">>>>>>> i tam jest opcja wysłania przez bluetooth.
I odrazu uprzedzę Twoje kolejne pytanie totala ściągniesz wpisyjąc w google total commander wm download , napewno znajdzie

dla mnie wiekszym problemem jest odbieranie plikow bo jeszcze z zadnego telefonu nie udało mi sie przesłac sobie pliku
y37 ściągnij i zainstaluj sobie na tosi program moblue, potem jak bedziesz chciał odebrać od kogoś plik to włączasz ten program a on sam Ci odbiera te pliki, Ty musisz tylko wziąć yes żeby go zapisać. Plik znajdziesz potem w katalogu moje dokumenty. A i włącz także opcję " pozwól aby urzadzenie było widoczne dla innych urządzeń" w opcjach bluetooth oraz zaznacz "obieraj wszystkie nadchodzące transmisje" w ustawieniach>połączenia>transmisja.