witam.
jestem posiadaczem toshiby g900. na chwile obecna pracuje na zielonej wyspie. do tej pory w pracy uzywalem XDA (irlandzka siec O2). kiedy padly mi obydwa moje XDA i jednoczesnie wiedzialem ze na naprawe musze poczekac dosyc dlugo zaopatrzylem sie w g900. kupiony w Polsce. jaki mam problem? w pracy uzywamy programu UKAmft. jest to program za pomoca ktorego komunikuje sie z firma. caly pic polega na wymianie danych za pomoca GPRS-a. pobieram dane i wysylam pare razy dziennie i to sa bardzo male ilosci do 2-3 mb maksymalnie dziennie. gosc od tych XDA| wgral mi program, instalacja bez problemu. skonfigurowal polaczenie wszystko bylo ok. kiedy odpalil program zaczely sie schody.pierwsza synchronizacja trwala bardzo dlugo i skonczylaq sie pod sam koniec bledem. teraz idzie ale idzie strasznie wolno, dla porownania na XDA trwa to 5-8 sekund, na g900 okolo 30. nie jest to jeszcze az taki duzy problem. problemem jest ze kiedy skoncze zasysac dane i mam liste robot do wykonania, to wchodze w jedna z robot i musze zobaczyc detale czyli adres klienta itp to mam puste pola i w okienku wyskakuje jakis blad: EX: 1029 i pod tym FormatException. Pomocna dla tych ktorzy cos moga zaradzic moze byc takze to:
- kiedy sie lacze na xda mam symbol zawsze G, natomiast na g900 mam symbol 3G...o ile sie dobrze orientuje jest to istotna roznica,
- w xda mam jakies tam ustawienia gprs w g900 nie mam,
- ustawienia polaczenia gprs z siecia O2 sa na obudwa pda identyczne.
jezeli ktos ma jakies rady to bede wdzieczny poniewaz problem mysle ze jest niecodzienny tym bardziej ze sadze ze nikt sie nie spotkal z tym softem UKAmft....nie mozna tego pobrac nigdzie bo to soft specjalny dla SKY (irlandzka firma cos jak w Polsce Polsat czy cyfra plus)....jezeli ktos potrzebuje jakis bardziej innych informacji to pisac to postaram sie cos jeszcze naskrobac jak bedzie potrzeba...
pozdrawiam.michal.