Słuchawki BT stereo

• 11 Odpowiedzi
  • 824 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gregor44

• *
  • 73
  • Sprzęt: Toshiba G900, Eten x500, Nokia E50
Słuchawki BT stereo
« dnia: Kwiecień 29, 2009, 17:29:46 »
jak wyżej,  ktoś używa takowych z Tośką jeśli tak to jakie wrażenia?
Ja przymierzam się do kupna Sony dr-bt 22 (ponoć jakość dźwięku lepsza niż na podobnych Plantronics, Jabra i Noki i design tez mi odpowiada. Dyskretne, zgrabne i nie będę świecił w nich jak Marsjanin jakimiś kolorowymi diodami)

Odp: Słuchawki BT stereo
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2009, 18:59:22 »
Ja mam słuchawki Sony Ericsson HBH-DS970. Trochę drogie, ale jak dobrze znajdziesz to się w 100zł zmieścisz. :) Dobry dźwięk, nie świecą... I pasują... :D

*

Offline nit

• 416
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:06:41 »
ja miałem słuchawki LG HBS-200 bardzo fajnie działają a miałem bo mi się złamały gdy wyciągałem je z plecaka przy słuchawce :D ale to mój błąd był musze je w końcu skleić

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:24:49 »
nit witam kolege z uiq3. :) Zależy jaki przedział cenowy.

*

koldasz

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2009, 19:37:41 »
nie polecam żadnych, wszystkie słuchawki bluetooth to kupa jeżeli chodzi o jakość dzwięku i tyle. Mam (ale dałem za nie 40zł, okazyjnie kupiłem na sklepie gdzie pracuję), nie polecam. A i testowałem wiele z racji możliwości. Używałem może z kilkanaście razy i najlepiej się spisywały jako mikrofon bezprzewodowy do skype lub do rozmowy tel , innego sensownego zastosowanie nie znam.

*

Offline nit

• 416
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2009, 20:38:23 »
HBS-200 ja kupiłem za 100zł teraz są jeszcze HBS-250 nie wiem jak z nimi ale 200 są całkiem dobre w porównaniu ze słuchawkami koss portapro wypadają słabo ale do słuchania muzy wygodniejsze bo nie ma 2 metrów kabli

*

Offline gregor44

• *
  • 73
  • Sprzęt: Toshiba G900, Eten x500, Nokia E50
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 29, 2009, 21:13:36 »
co do jakości dźwięku to chyba zależy od klasy słuchawek bo wg niektórych opinii  na necie bezprzewodowe też potrafią grać bardzo ładnie
...a te wymieniane powyżej nie bardzo mi podchodzą bo szukam słuchawek właśnie w stylu tych co podałem, nie dousznych ani opieranych na uszach tylko właśnie takich klasycznych. Nie wiem jak to jest z kanałowymi ale po dłuższym słuchaniu pchełek (sennheizer mx500 grają bardzo ładnie) bolą mnie uszy więc wolę nie ryzykować.

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2009, 21:48:02 »
witam 

Co do dzwieku A2DP to niestety  nigdy to nie bedzie  jakosc CD"  lecz  jesli ma sie  dobry sprzet  w  znaczeniu  telefon z mocnym prockiem  oraz  dobrze skonfigurowane  polaczenie A2DP (bitrate, kanaly) to naprawde da sie wyciagnac  wiele a na rower czy na miasto czy tez  joging  w zupelnosci wystarczy   ja osobiscie urzywam  Motorolek S9  swietne rozwiazanie  o kabli  dobra ergonomia  jakosc dzwieku tez jest wporzadku  (niskie tony sa uwydatnione dosc dobrze)  sa male  lekkie  oraz  przelaczniki dotykowe sa w zasiagu rąk :)  u mnie wspolpracuja ze smartem  Q9 oraz palmem I780  na obu urzadzeniach  nie ma problemu  :)  co do jakosci   czasem mozna ja podrasowac korektorem w odwarzaczu  (coreplayer lub inny  )\\

pozdrawiam

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 29, 2009, 22:03:10 »
ja osobiscie urzywam  Motorolek S9 

To jesteś odważny :) A urzywasz z kobietą czy raczej z mężczyzną?

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 29, 2009, 22:10:17 »
hehehe 

uzywam   z kobieta raczej  .....  ale czasem  i slucham  :P
swoja droga  do A2DP  i cos robienia w tle   to raczej te 330mhz   trzeba miec   pod klawiaturka  :P  bo 200 -260 to przymula  mowa o TI 850@ 1xxx

*

koldasz

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 29, 2009, 22:48:41 »
ja tam mam 520xscale i nie widzę różnicy dzwięk z PADalca jest słaby i tyle. Kupując mp3 za 100-149 zł ma się lepszy dzwięk.

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 29, 2009, 22:55:36 »
ja tam mam 520xscale i nie widzę różnicy dzwięk z PADalca jest słaby i tyle. Kupując mp3 za 100-149 zł ma się lepszy dzwięk.

Dźwięk po bluetooth dla mnie jest gorszy, słychać różnicę i to w całym zakresie przenoszenia. Nic nie zastąpi normalnych słuchawek.

Choć z drugiej strony do joggingu nie potrzebuję super dźwięku...