Słaba bateria?

• 23 Odpowiedzi
  • 3812 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Słaba bateria?
« dnia: Czerwiec 08, 2009, 13:00:31 »
Cześć.
Jest znowu problem...
Czy to normalne, że jeśli naładuje baterie na maxa to po godzinie użytkowania edge/wifi mam już 30%? :(
I jeszcze pytanko z innej beczki:
Jak podłączam pendrive to samo go wykrywa w total commancer czy jak? Bo nie moge znaleść :<

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: Słaba bateria?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2009, 16:09:55 »
Co do baterii - u mnie po roku używania jest podobnie.
A pendrive jest wyświetlany jako Hard Disk.
Pozdrawiam :-)

*

Offline Allwar

• *
  • 84
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2009, 17:06:50 »
A u mnie jest tak że...
Pisze iz bateria ma 40% i jest słaba i pada po chwili:P  :-|
Dziwne? :S

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2009, 18:01:04 »
A u mnie jest tak że...
Pisze iż bateria ma 40% i jest słaba i pada po chwili:P  :-|

Nie jest to dziwne że gdy masz napisane że jest 40% to toshiba pada gdyż ma ona popsuty w oryginale wskaźnik baterii.

*

Offline Allwar

• *
  • 84
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2009, 18:36:09 »
A u mnie jest tak że...
Pisze iż bateria ma 40% i jest słaba i pada po chwili:P  :-|

Nie jest to dziwne że gdy masz napisane że jest 40% to toshiba pada gdyż ma ona popsuty w oryginale wskaźnik baterii.

Czyli ile to jest duzo a ile malo?:P Mam 6.5 Globalbusa jak cos :grin:

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 08, 2009, 20:11:28 »
 mnie z bateria jest podobnie jak u poprzednikó przy intensywnym uytkowaniu np. wi-fi to pada w oczach , a jest moze jakiś sposób by wzmocnic baerie ewentualnie kupic mocniejsza .
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline kuba1992i

• **
  • 102
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Ace 2
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 08, 2009, 20:24:32 »
mnie z bateria jest podobnie jak u poprzedników przy intensywnym użytkowaniu np. wi-fi to pada w oczach , a jest może jakiś sposób by wzmocnić baterie ewentualnie kupić mocniejsza .

Można za granicą kupić baterię 3000mAh chyba ale ona jest 2 razy większa niż ta orginalna i dają tylną klapkę do zestawu bo inaczej byś nie zamkną obudowy.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 08, 2009, 22:54:09 »
pozwole sobie podłączyc sie do tematu. Mam problem od paru dni z moja tośką. Wydaje sie jakby sie rozruszało to wejście od podłaczania ładowarki  :shock:
Niestety jak lekko dotkne kabelek i sie swieci kontrolka ze laduje to wydaje się być ok, gdy patrze na stan bateri to tez widze ze sie ładuje ale niestety sie nie ładuje. 3 h podłączone a sie nie naladowala nic. Co ja mam zrobic z tym :/ Delikatnie sie obchodziłem z tośką wiec niewiem dlaczego to wejscie sie zepsuło :(
Jezeli bede musiał odsyłać na gwarancje to tragedia :(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 23:08:23 wysłana przez kszymon »

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 08, 2009, 23:44:55 »
Ładujesz przez USB czy ładowarką? Jeśli opcja numer dwa to czy oryginalną?

*

koldasz

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 09, 2009, 08:34:50 »
mnie z bateria jest podobnie jak u poprzedników przy intensywnym użytkowaniu np. wi-fi to pada w oczach , a jest może jakiś sposób by wzmocnić baterie ewentualnie kupić mocniejsza .

Można za granicą kupić baterię 3000mAh chyba ale ona jest 2 razy większa niż ta orginalna i dają tylną klapkę do zestawu bo inaczej byś nie zamkną obudowy.
Dokładnie tak jest. Koszt >300zł. Tośka nabiera wagi zgodnie z nazwą nadawana jej u lamek czyli cegly  :mrgreen:. Poza tym trzyma lepiej no w koncu to 3000mAh i wskaznik baterii nawet na wifi po jakims miesiacu uzywania dziala lepiej Toska wylacza sie ok.9%. Z mojego doswiadczenia wynika ze pomiary kolegi z watku o obciazeniach Toski nie pokrywaja sie z moja praktyka. Wifi ciagnie najwiecej baterie, wiecej niz EDGE.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 09, 2009, 14:03:56 »
Ładujesz przez USB czy ładowarką? Jeśli opcja numer dwa to czy oryginalną?
tak przez oryginalną ladowarke. Miałem całą noc podłączoną i sie naładował. Rano wstałem i widze 100%. Problem w tym ze tak jakby cos nie łączyło bo czasami musze lekko dotknac kabelka i nie ruszać żeby sie kontrolka  od ladowania zapaliła :/

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 09, 2009, 22:04:45 »
A może to wina ładowarki, jakiś kabel się przetarł i nie łączy, postaraj się wyeliminować tę opcję ;)

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 09, 2009, 22:41:06 »
Posiadam Tośkę już prawie rok i nie mogę narzerać na baterię. Przy włączonym stale 3G i ok. 2-3h WiFi dziennie wystarcza mi na cały dzień. Przez długi okres czasu miałem problem ze wskaźnikiem poziomu naładowania (szybko spadało do 30%, potem tak dłuższy czas, następnie komunikat, że niski stan baterii, Tośka chodziła jeszcze 2h, dostawała komunikat o krytycznie niskim poziomie naładowania i na tychmiast sięwieszała). Jednak po zaimpletowaniu poprawki Miby (Miba? Można to odmieniać?) wskaźnik baterii stał się normalny, procenty zaczęły maleć stopniowo.

Link do poprawki każdy może znaleźć, ale podam: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=88967.30 . Drugi post od dołu.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 10, 2009, 06:23:30 »
Nie wiem czy można odmieniać - zapytaj Miodka :P

*

koldasz

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 10, 2009, 09:49:26 »
raczej mozna odmieniac, jak dobrze pamietam nazwy ktore sa zakonczone samogloskami gdy pochodza z polskiego jezyka sa odmienialne. Ja mam latwiej moj nick=moje nazwisko i jest nieodmienne mimo iz polskiego pochodzenia :P

*

mst

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 10, 2009, 14:23:29 »
Mi z tym fixem pada przy 8%, wiec jest ok.

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 10, 2009, 21:13:10 »
A może to wina ładowarki, jakiś kabel się przetarł i nie łączy, postaraj się wyeliminować tę opcję ;)
jednak to nie wina kabla, bo z kablem USB dzieje sie to samo. Obawiam sie ze mi sie wyjscie jakos wyrobiło... co teraz... wysłać na gwarancje? Kupiłem to w sklepie internetowym :/

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 11, 2009, 01:02:16 »
Wiecie co u mnie spowodowało nagły efekt umierającej baterii?? --> S2U2... Właśnie tak!! Domyślnie programik tem ma ustawione przejście w stan czuwania po 15 minutach, więc jak np. ktoś nam puści sygnał-> wyświetlacz on na 15minut, jak dostaniemy sesemesza też wyświetlacz on na 15 minut... Jak otrzymujemy wiadomości z sieci to mamy wyświetlacz on baaaardzoooo często... I co?? I nagle "padła" mi bateria  :mysli:

Grzebnąłem w opcjach i już z dnia trzymania zrobiło się pełne 2 dni... Także nie popadajmy od razu w skrajności typu ładowarki, złącza etc... Proponuje wykonać HR i sprawdzić bez programików i bajerów ile trzyma bateria

*

Offline adam16vvv

• 26
  • FSC t830 ==> G900 :)
  • Sprzęt: 800 x 480 Made in Japan
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 11, 2009, 15:01:24 »
U mnie po kilku miechach użytkowania bateria chodzi jak nowa, trzyma 2 -  3 dni, zależy co robię, ale jak się postaram to w dzień padnie.

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 20, 2009, 16:05:43 »
Ja mam tak, naładuję do 100% i po odłączeniu dosłownie po chwili jest 95% i szybko spada do ok 80, trzyma się tak trochę i później dalej spada, jak jest około 20%, to po niedługim czasie telefon się wyłącza. W sumie sam nie wiem ile trzyma, bo czasami ładuje kilka razy dziennie, dużo oglądam na niej seriali, szczególnie w samochodzie i to dosyc mocno ciągnie baterie, myślę, że więcej niż 3h na wideo nie pociągnie. Chociaż w acuei i tam mam ładowarkę do odbiornika gps, mimo że nie ładuje specjalnie tośki, to przynajmniej utrzymuje ją przy życiu. Ale i tak przymierzam się do zakupu nowej baterii.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 20, 2009, 18:23:54 »
Wicked: Jest dobrze :) Jakbyś poczytał te watki o baterii to byś nie narzakał  :P

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 20, 2009, 21:43:34 »
Wicked: Jest dobrze :) Jakbyś poczytał te watki o baterii to byś nie narzakał  :P
Hehe, ja nie narzekam, bo ogólnie dostęp do prądu z reguły mam, w aucie jest podłączony do ładowarki od pentagrama, więc raczej nie mam problemu z brakiem prądu.

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 20, 2009, 22:14:25 »
 ja tak nie mam :d że tak Spada :PP trafiła mi się  dobra Tośia :D a pendrive jest jako hard disc

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 21, 2009, 14:46:29 »
odkąd korzystam z programu XGURU którym zarządzam częstotliwością prędkości procesora widzę znaczna poprawe w pracy Tosi.
Jesli chce zeby śmigała to ustawiam 520 a jesli nie to obniżam do 208 MHz