mapować klawisze można pqz, tylko jesli jakiś nie jest dostępny to trzeba dopisać w konfiguracji
A właśnie, sprawdzałem PQz ale jeszcze nie wgryzałem się w niego za bardzo - wprawdzie PQZ raczej jest potężniejszym narzędziem, ale jakoś aekmap przyjaźniejszy się wydaje. Nie orientujesz się, czy PQz jest w stanie podmienić tylko jeden ze znaków generowanych przez klawiaturę? Konkretnie chodzi o to, żeby użyć go do naprawienia problemu z brakującym cudzysłowem na klawiaturze sprzętowej. Z AEKmap już ten problem udało mi się rozwiązać (darmową wersją), ale już żeby zrobić skróty do włączania wifi/BT i total commendera (zastępując exewindll) trzeba będzie zabulić. PQZ darmowy jest, więc miło byłoby gdyby dało się także nim ten problem rozwiązać

Apropo szybkiego strzelania fotek..
W najlepszym wypadku bez utraty jakości( wyłączenie wyświetlania po zrobieniu, zapis na wewnętrznej) od zdjęcia do zdjęcia mija ok 3s
Może właśnie na tą okazję warto by postawić ramdisk? 
pytanie 2, czy ramdisk da się szybko stawiać/usówać, czy jest to czasochłonne? W sensie czy wchodzi w grę stawiani ramdisku wraz z odpaleniem aparatu a po zamknięciu przeżucenie na kartę pamięci i usunięcie

W teorii zarówno postawienie ramdisku, jak i jego usunięcie to kwestia odpalenia jednego programiku z odpowiednim parametrem - ktoś na xda zrobił nawet mortscript, który tworzył ramdysk i odpalał przeglądarkę, a po zamknięciu przeglądarki usuwał ramdysk. Tylko w praktyce coś niezbyt to chce u mnie działać. Nie jestem pewien, czy to kwestia wersji sterownika, czy systemu. Może problem już jest naprawiony. Ale przede wszystkim trzeba by sprawdzić czy to w ogóle ma sens i czy rzeczywiście da jakąkolwiek poprawę prędkości.