skórki do naszej Tośki

• 14 Odpowiedzi
  • 1629 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

skórki do naszej Tośki
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:58:11 »
siemka jakich skórek używacie do swoich Tosiek ? ... przetestowałem kilkanaście lecz wiele poprostu krzaczy się na naszym WVGA ... np czy ktoś może zna wersje Touch Commander na WVGA ? bo chętnie sprawdziłbym ją w akcji ;) ... jednak stwierdzam IMHO ze najlepiej spisują sie PoinUi Home 2 i SPB Mobile Shell 3 Pl a jakbym miał wybierać z tych dwóch to ten drugi ;) ...

Proszę jednak o Wasze propozycje na "skórkę na nasza Tosie" ta która jest miła dla oka jak i chodzi w miare dobrze ;)

pozdro

Odp: skórki do naszej Tośki
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:45:28 »
Również uzywam SPB Mobile Shell 3 i całkiem nieżle się to sprawuje.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:54:37 »
a może też masz tak że o wiele gorzej chodzi na landscape ?

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2009, 22:36:11 »
tak ma chyba każdy. wygląda na to, że się grafika nie wyrabia.. więcej pixeli do przesunięcia ma :P znanym programem jest również HS++ (HomeScreen PlusPlus UI) :ok: ma duuuużo opcji.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline majcher3310

• **
  • 111
  • BPW!
  • Sprzęt: Toshiba G900 -> HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2009, 00:26:45 »
we wcześniejszych wersjach testerzy narzekali na bardzo szybkie zużycie baterii czy używaniu bajerów z spb mobile shell 3.0 czy w tej ostatecznej wersji zauważyliście jakiś szybką utratę baterii?
i jak ogólnie sprawuje sie programik, daje rade? czy są miejsca gdzie działa wolno? na przykład karuzela z kontaktami czy wybór jednego z "pulpitów" tez wybierany przez przewijanie,
czyli ogólnie jak z wydajnością na tosi?

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2009, 00:40:02 »
w spb wg mnie wszystko smiga na prawde dobrze w poza jedyn niestety ważnym miejscu mianowicie przy przejściu na landscape na głównym ekranie ... zwiecha jest niesamowicie widoczna i dluga (ok 5s) jednak jeśli ktoś nie używa Tośi poziomo (na głównym ekranie) to wydaje mi sie ze SPB jest dobrym rozwiązaniem ;) (nie mówie że najlepszym bo poto założyłem ten temat żeby właśnie dowiedzieć się o innych skórkach ;P ) ... jednakże niestety nieidealnym :(

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:17:01 »
tez uzywam SPB 3 i naprawde spisuje sie dosc dobrze.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 24, 2009, 12:49:49 »
a wie ktos może czy mozna w spb wyłączyc tryb landscape ? tzn żeby sam się nie obracał bo wysunięciu klawiatury ...

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 29, 2009, 23:52:32 »
Czy pogodę aktualizuje Wam bez problemów ?
Nowa wersja 2.1.1 działała mi tylko raz i zero ponownych aktualizacji. Jadę teraz (jak i wcześniej na spbtraveler, który aktualizuje się bez problemów)
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 30, 2009, 00:49:42 »
Zauważyłem znaczne zawiechy przy pisaniu - tylko u mnie czy to specyfika spb 3

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 30, 2009, 08:26:07 »
Nowa wersja 2.1.1 działała mi tylko raz i zero ponownych aktualizacji. Jadę teraz (jak i wcześniej na spbtraveler, który aktualizuje się bez problemów)
Umnie się aktualizuje bez problemowo przez Wi-FI

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 30, 2009, 23:52:59 »

Umnie się aktualizuje bez problemowo przez Wi-FI
[/quote]

Dzięki. Przećwiczę HR

*

Offline hotkot

• 32
  • Sprzęt: G900 [już nie długo :( ]... obecnie - G1-DREAM
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 01, 2009, 21:13:45 »
A masz ustawiony zegar systemowy poprawnie?? Mnie zaczęła aktualizować pogodę dopiero po zmianie zegara i daty na aktualne. PZDR

*

Offline Toper

• **
  • 192
    • http://toperek.w.interia.pl
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 01, 2009, 23:00:43 »

u mnie w porównaniu do wersji bez SPB po przekręceniu ekraniu zanim mogę sms pisać to mija trochę czasu. Jak zacznę pisać od razu to losowo pogubi leterki. Dobrze klawiatura działa dopiero jak się podświetli. Ale i tak SPB 3 jest świetny :-)

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Toper

*

Offline tomasz007

• 520
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 02, 2009, 00:28:39 »
A masz ustawiony zegar systemowy poprawnie?? Mnie zaczęła aktualizować pogodę dopiero po zmianie zegara i daty na aktualne. PZDR
              tak, wszystko poustawiane. Odpuściłem tę nowa pogodę wolę travelera. Przy takiej kompilacji mam na spb menu jedno miasto, a na "ekranie dzisiaj" wszystkie, które ustawię w traweler (a przy tym kursy walut i mnóstwo innych informacji)
dzięki za info
pozdrawiam
Napisane: Maj 02, 2009, 00:19:09

u mnie w porównaniu do wersji bez SPB po przekręceniu ekraniu zanim mogę sms pisać to mija trochę czasu. Jak zacznę pisać od razu to losowo pogubi leterki. Dobrze klawiatura działa dopiero jak się podświetli. Ale i tak SPB 3 jest świetny :-)

Pozdrawiam

Znaczy ten typ tak ma.
Gubienie literek to nieodłączna cecha tośki (i na forum przewija sie regularnie), choć przy spb 3 występuje dość agresywnie. Mimo wszystko przyznaję - po lekkim otrzaskaniu programik sympatyczny.
pozdrawiam