fring

• 8 Odpowiedzi
  • 1618 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline coola

• 11
fring
« dnia: Czerwiec 25, 2008, 20:09:00 »
Czy ktoś z forumowiczów używa na Tosi Fringa? Jakie macie doświadczenia? Ja zaczynam dopiero i nie bardzo mi się udaje...
Fringuje (tj. probuje fringować) na wifi.

*

Offline Alwin

• *
  • 78
Odp: fring
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2008, 20:35:49 »
a dlaczego akurat fring ? mając windows mobile nie lepiej programy dedykowane tj. skype, gg mobile

*

Offline coola

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2008, 20:42:09 »
skype mobile?
Hm... próbowałeś może? Bo ja tak i dlatego jednak testuję fringa. GG torchę mniej mnie pociąga, bo na stacjonarnym kompie tylko skajpuję, a fring daje integrację z kontem skajpa.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2008, 20:45:47 »
polecam polskie darmowe mobilegadu po WiFi działa znakomicie!

*

Offline Alwin

• *
  • 78
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2008, 21:40:01 »
skype mobile?
Hm... próbowałeś może? Bo ja tak i dlatego jednak testuję fringa. GG torchę mniej mnie pociąga, bo na stacjonarnym kompie tylko skajpuję, a fring daje integrację z kontem skajpa.

Testowałem Fringa na symbianie (n95) z racji tego ze skype nie wypusicil takowej wersji, dzialala integracja z kontem skype, ale tracisz mozliwosc  wyszukiwania nowych kontaktow, odbieranie rozmow od nieznajomych nie będących na twojej liście kontaktow, pozatym jakośc rozmów odbiega od skype (pogłos, opoznienie).

Co do skype jeszcze nie testowalem na Toshibie ponieważ jeszcze jej nie mam.

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 26, 2008, 04:39:05 »
Używałem fringa na tośce przez jakiś czas. Świetna aplikacja i co najważniejsze integruje wiele komunikatorów w jednym. Ja używałem fringa głównie do voipa i skypa i bardzo dobrze sie do obu sprawdzał. Testowałem głównie przez 3G, były lekkie opóźnienia przy używaniiu Voipa ale to normalne, jednak spokojnie dało się rozmawiać (opóżnienia góra jednej sekundy na 3G z tego co pamiętam).

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2008, 00:02:13 »
Zainstalowałem Fringa dzisiaj rano i z powodzeniem skonfigurowałem na konto SIP z Freeconet. Pogadałem trochę i wyszło baaardzo fajnie przy średnim zasięgu WiFi w biurze. Potem przyszedłem do domu, gdzie WiFi_AP stoi dwa metry ode mnie, włączyłem i już nie chciał działać. Mało tego: w ogóle WiFi padło - łączy się, dostaje IP ale za diabła Operą nigdzie nie mogę wyjść (ani po IP ani po domenie). Co ciekawy: putty częsciowo działa.
Odinstalowanie Fringa nie pomogło. Nadal kicha. Aktualnie walczę o przywrócenie WiFi.

*

Offline coola

• 11
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 03, 2008, 21:56:22 »
po pierwszych niezbyt udanych doświadczeniach wywaliłem fringa i zainstalowałem go na nowo, teraz śmiga bardzo ładnie, na kontaktach ze skajpa. Jakość dźwięku czasem boli, ale to już kwestia telefonu chyba.

*

Offline chinskimandaryn

• **
  • 127
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2008, 16:58:05 »
Fring (http://pl.wikipedia.org/wiki/Fring) jak najbardziej nadaje się na G900

Jego zaletą oprócz obsługi różnych komunikatorów (w sobie) np. Skype czy GTalk,
umożliwia także na rozmowy za pomocą protokołu SIP / Voip do dowolnych operatorów!.

« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 17:06:00 wysłana przez chinskimandaryn »