Ja tez wreszcie nabylem ten popularny zestaw karta 8GB Sandisk + mikro czytnik.
Nie mialem czasu na HR i instalke wszystkiego od nowa totez od razu wzialem paczke miby, zainstalowalem i ... przestal widziec nawet karte 2GB. Wtedy jeszcze nie zaczailem, ze trzeba jednak recznie zainstalowac certy, bo w poscie o tym nie jest jasno napisane (podobno CAB byl juz podpisany). No i troche kombinowalem recznie, czyli metoda z 1 postow, ale jako ze byly problemy po wybudzeniu z widocznoscia karty to w koncu skonczylo sie na CABie miby+certy i dziala.
Ale ja w zasadzie nie o tym. Lagow nie obserwuje, zreszta nie bardzo wiem jak to sprawdzac. Jak odpale player do mp3 i uspie/wybudze to gra bez przestojow. Podobnie Automapa, wydaje sie ze dziala.
Niestety zauwazylem kilka niepokojacych samoistnych zawieszek w trybie uspionym albo po wybudzeniu.
Mam wrazenie, ze sa za to odpowiedzialne 2 aplikacje, ktore zawsze mialem na SD:
Quick Menu - zdarza sie, ze znika mi guzik Q i to pewnie oznaka ze wywalila sie aplikacja
PPCPimBackup - mam to na SD i ustawilem schedule tak ze robi mi codziennie backupy w nocy.
Dzisiaj rano zdziwilem sie bardzo bo telefon mi nie dzwoni (obudzila mnie na szczescie moja mala coreczka - dzieki czemu nie zaspalem

)
BTW uzywam GAlarm, ktory mam w pamieci telefonu.
Budze Toske, a tutaj godzina 23:59 i nic nie dziala. Pomogl dopiero reset. Przed instalacja karty nie mialem takich problemow.
Mam podejrzenia, ze jednak nie zawsze po wybudzeniu karta jest od razu widziana poprawnie i aplikacje, ktore sa na karcie wariuja.
Doraznie przenioslem QM, PimBackup i jeszcze WkTask do telefonu i bede obserwowal co sie bedzie dzialo.
Czy ktos mial juz podobne problemy?
Wiem, czy powinienem zrobic HR i zaczac od zera, ale naprawde nie mam na to czasu ani ochoty w tej chwili.
Miba pisales kiedys o tym, ze miales lagi i dopiero po HR i instalce na czysto poprawilo sie. Czy inwestygowales dalej temat co moglo byc tego przyczyna?