Sciaganie duzych plikow bezposrednio z netu

• 6 Odpowiedzi
  • 861 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline exiu

• 29
  • Sprzęt: Tośka G900
Sciaganie duzych plikow bezposrednio z netu
« dnia: Styczeń 11, 2009, 13:45:13 »
Witam,

Jestem szczesliwym posiadaczem toski od okolo 2 miesiecy. Powoli sie docieram ale jest pare pytan na ktore nie moge znalezc odpowiedzi.

1) Sciaganie plikow z internetu ze stron www - zaznaczam katalog docelowy na karcie na ktorej mam jeszcze kolo 800MB wolnego przy pliku 23MB. Przy 20MB wyskakuje komunikat ze nie mam juz miejsca i zeby eksploratorem zrobic miejsce. Zauwazylem ze "systemowa" przestrzen do przechowywania danych ma kolo 20MB wolnego jeszcze. Teraz pytanie - czy pliki sciagane sa najpierw do tej przetrzeni pamieci a pozniej kopiowane na karte pamieci? Czy da rade to zmienic?

2) Podobna sytuacja jesli chodzi o duze zalaczniki do maili. Da rade zmienic docelowy katalog na katalog na karcie pamieci bez miedzy przystanku?

3) Mam problem z MMSami - sciagniete i zainstalowane caby z ustawieniami orange nie trybia u mnie. Instaluja sie dobrze bo nie wyskakuja bledy. Tryb telefonu ustawiony na automatyczny. Przy probie odebrania MMSa wyskakuje blad, ze nie mozna ustanowic polaczenia. Wykluczam tez odleglosc od nadajnika poniewaz sprawdzalem juz w wielu miejscach.

To najbardziej nurtujace mnie problemy - z blutkiem sobie dalem rade.

Oprogramowanie: 03.07BAI

Pozdrawiam
Michal
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2009, 13:50:38 wysłana przez exiu »
Nie ma kobiet idealnych. Są tylko takie, które potrafią nam przesłonić swoje wady swoimi cyckami...

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
Odp: Sciaganie duzych plikow bezposrednio z netu
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2009, 13:59:23 »
mozliwe ze fon sciaga najpierw na telefon <cache> a potem zapisuje na karcie pamieci caly plik
sprobuj jakiegos download mangera np. http://pocketpcfreewares.com/en/index.php?soft=1021
moze pomoze :]

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2009, 14:06:26 »
przestaw cache na karte, albo uzywaj innej przegladarki
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2009, 14:49:09 »
W IE oraz w Operze można bezproblemowo wybrać , czy plik ma być zapisany na karcie , czy w głównej pamieci i w jakim katalogu.
Opera  dedykowana do Toshiby ma pewną wadę , która występuje nie tylko w oryginalnym romie ,ale również u felixa i globalbusa.
Gdy ściągam wiekszy plik np. powyżej 100MB - jeszcze nigdy  nie udało mi sie zakończyć pobierania do końca . Cos przerywa.
Poradziłem sobie z tym , instalując swoją Operę 8.65 (2779) i wszystko działa jak trzeba :D

*

Offline exiu

• 29
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2009, 15:57:38 »
przestaw cache na karte, albo uzywaj innej przegladarki

Tak - tylko czy da rade zmienic cache calego urzadzenia czy tylko przegladarek? bo jesli daloby rade calego sprzetu to by rozwiazalo tez problem zalacznikow w mailach.
Nie ma kobiet idealnych. Są tylko takie, które potrafią nam przesłonić swoje wady swoimi cyckami...

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 11, 2009, 16:12:29 »
ale wyjmij tylko karte to zobaczysz :]
poza tym w ustawieniach wiadomosci mozna ustawic na sciaganie zalacznikow na karte :]

*

Offline exiu

• 29
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 11, 2009, 21:09:28 »
ale wyjmij tylko karte to zobaczysz :]
poza tym w ustawieniach wiadomosci mozna ustawic na sciaganie zalacznikow na karte :]

dobra karta jest po to zeby siedziala w phonie i tyle:) zapisywanie zalacznikow mam teoretcznie na karcie ale i tak jesli cache nie starcza to sie sypie.

czy ktos w Orangu z dobrze skonfigurowanym GPRSem moze sie podzielic wiedza na temat konfigu i ustawien MMS?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2009, 22:40:10 wysłana przez exiu »