W pierwszej kolejności z racji, że jest to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać i pogratulować bardzo dobrego forum z mnóstwem konkretnych informacji.
A teraz do rzeczy.
Już od pewnego czasu przymierzałem się do zakupu Tośki, jednak ostatnio zostały wykupione wszystkie egzemplarze z jednego sklepu internetowego A (nazwy nie podam, bo nie wiem czy mogę

). Powiem tylko, że była w nim najniższa cena (819zł + 10zł za transport). Zmartwiło mnie to okropnie więc postanowiłem poszukać w innych sklepach internetowych. Natknąłem się na kilka i wprawdzie ceny są już odrobinkę wyższe, lecz jeszcze do przełknięcia dla mnie, ale...
I tu się zaczynają schody, ponieważ w sklepie A wszystkie parametry zgadzały się ze specyfikacją czyli m.in. 128 MB RAM, 128 MB ROM i... klawisz funkcyjny był oznaczony "fn" itd. itp. Natomiast w pozostałych sklepach na zdjęciach widnieje zielona kropka zamiast napisu "fn", a RAMu i ROMu jest 64 MB...
Moje pytania brzmią:
1. Czy faktycznie istnieją dwie wersje Tosiek?
2. Czym one się różnią? Która starsza, która "lepsza"?
3. Czy możliwe, że sklep daje du** i źle podpisuje swoje towary, jeśli tak to jak się dowiedzieć, którą wersję Tośki naprawdę posiadają i czy mam jakąś możliwość reklamacji, jeśli wprowadzą mnie w błąd (wiadomo jacy są niektórzy sprzedawcy)?
Proszę o pomoc i porady, bo naprawdę jestem w... kropce

P.S.
Szukam sprzętu w sklepach internetowych a nie aukcjach na allegro, ponieważ zależy mi na nowym, nieużywanym sprzęcie, pełnej gwarancji oraz pewności zakupu.