hm... a w tej kompilacji nie ma JAVY
mozna cos z tym zrobic? Bo w sumie Java przydatna conieco...
odnosnie xml od manili to hm... dobrze ze zachowalem kopie bo tak napsulem,hihi ze wszystko sie na siebie naklada 
poza tym plik jest mocno nieczytelny brak w nim komentarzy jakie wartosci czego dotycza - wiec wszystkie zmiany na czuja 
to co mialem podeslac podesle wieczorem....
"6. Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi" czyli ustawienia manili ale skoro jest ow xml to mozna poprobowac, wiekszosc takich nakladek ma swoj wlasny interfejs umozliwiajacy zmiany ustawien
a tak z innej beczki - czy ktos probowal odpalic na g900 PointUi http://www.pointui.com/ u mnie np wywala wszystko - mam jakas dzilajaca wersje ale bardzo stara kompilacje a wszystkie ostatnie (ladniejsze ect, niestety leza i kwicza)
Hmm o javie zapomniałem

Do samej manili nie ma żadnego interfejsu do ustawień - tylko grzebanie w xml. Ew. możesz sobie zainstalować Manila2D Customizer, ale on też nie pozwala na zbyt wiele (tyle, że możesz sobie np. instalować skiny znalezione np. na xda-dev). Ale większość skinów jest dla QVGA.
Odnośnie grzebania w tym xml zajrzyj do tego wątku:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427531Sporo rzeczy jest ładnie wyjaśnione.
Spróbuję dzisiaj zrobić nowego builda z javą - i tak chcę wywalić tą operę, tylko zastanawiam się jeszcze co wrzucić. Jednak brak landscape jest wkurzający. Ale to jest już błąd w samej operze - nie wiem w jaki sposób ona dobiera się do ekranu, ale robi to inaczej niż większość programów. Ten problem dotyczy chyba wszystkich urzadzeń na GoForce, bo na forum opery jakiś użytkownik flame mówił dokładnie to samo (niestety nikt mu nie odpowiedział).
sory za OT ale jak podmienic splasha? i sory za laickie pytanie ma ktos jakies wprowadzenie do gotowania romow?
Podmień plik welcomehead.192.png. Musi to być PNG o rozdzielczości 800x800 lub 480x800.
Ori z windowsów znajduje się w mojej kuchence w folderze SYS\Redist_dpi_192_resh_480_resv_800
Odnośnie gotowania, to zależy co chcesz zrobić. Generalnie jeżeli nie chcesz podmieniać samego systemu, a jedynie dorzucić jakieś programy, to wystarczy znaleźć lub zrobić OEM paczkę z danym programem, wrzucić ją do folderu OEM w mojej kuchence, odpalić BuildOS.bat i postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie.
Pamiętaj tylko, że plik wynikowy (New.dip) nie może mieć więcej niż 70.9mb, inaczej Ci się nie zaflashuje.