ROM PLK XIP 20757 SYS 20757 Manila2D By Felix + Kuchnia - Updated

• 462 Odpowiedzi
  • 62610 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: ROM PLK XIP 20755 SYS 20755 Beta 3 By Felix + Kuchnia - Updated
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 04, 2008, 19:40:14 »
tak jest chyba na wszystkich WM 6.1 ...
Nie na wszystkich, tylko na tym 20755. Na pozostałych można odblokować tylko pinem, w ogóle nie prosi o swipnięcie palcem. Ten natomiast wywala swip your finger mimo, że żaden palec nie został zeskanowany.
Pozdrawiam :-)

« Odpowiedź #61 dnia: Październik 04, 2008, 19:43:12 »
No pinem można, ale palcem jednak tylko na WM 6  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline marcc

• *
  • 58
  • Elektronika na cóż ona :)
    • Design Buro
  • Sprzęt: Htc Diamond I
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 05, 2008, 20:59:02 »
wgralem update i i fajnie ale po rozlozeniu klawiatury zwiecha na calego...
historia choroby:
Nortel >> Ericsson R 320 >> Ericsson R 380 >> Siemens SK 65 >> Toshiba g900 >> Htc Diamond I >>  Sony Xperia I >> Htc Diamond I >>  Samsung Omnia II  >> Htc Diamond I :)

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 06, 2008, 00:38:28 »
 :O
Ktoś jeszcze ma takie problem? U mnie działa bez bólu.

*

Offline grek3

• *
  • 97
    • srebrne monety
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 06, 2008, 12:23:42 »
na marginesie chcę nadmienić że jest już nowsza wersja pl total commandera z nowymi ikonami i interfejsem oto link dla leniwych wersja 2.51pl: [*********]/futrzak73/Dokumenty/total+commander+2.51pl]http://[*********][/url]/futrzak73/Dokumenty/total+commander+2.51pleliksir
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2012, 09:13:10 wysłana przez grek3 »

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 07, 2008, 16:47:13 »
Update w pierwszym poście.

*

Offline wloclawek88

• **
  • 125
  • Sprzęt: Iphone 3G 16Gb, HTC Diamond
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 07, 2008, 19:10:28 »
u mnie w tym romie nie dziala dzwiek dzwonka....

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 07, 2008, 19:12:54 »
a u mnie nie dziala dzwonek oraz nie mozna wejsc w kontakty - po kliknieciu widac ze do nich niby przechodzi ale nie mozna ich fizycznie zobaczyc

*

Offline hack

• **
  • 123
    • Audi A4 Klub Polska
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Sandisk 8GB SDHC + QSTARZ BT-Q818 Extreme + Creative EP-635, Acer N35 + 2GB Transcend SD
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 07, 2008, 21:03:40 »
u mnie w tym romie nie dziala dzwiek dzwonka....

U mnie niestety to samo  :shock:

P.S. Jaką rozdzielczość musi mieć tapeta, aby zmieściła się idealnie (bez ucinania boków) na ekranie Tosi w Manilli?

*

Offline y37

• 355
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 07, 2008, 22:46:07 »
ja mam małą prosbe, sprobował byś ugotować z sterownikami/plikami/czym kolwiek z 6.0 aby rozwiazac ten problem : http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111188.0 ?
było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 08, 2008, 00:30:48 »
U mnie dźwięk dzownka działa, ale trzeba go ręcznie ustawić - nie wiem czemu, ale wpisy w rejestrze w kuchence nie działają.
Kontakty działają bez bólu.
Jeżeli chodzi o AS, to jutro testnę. W każdym razie sterowniki są z 6.0 - innych do tosi po prostu nie ma ;)

*

Offline wloclawek88

• **
  • 125
  • Sprzęt: Iphone 3G 16Gb, HTC Diamond
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 08, 2008, 01:00:59 »
ptzy ustawieniu i tak wywala blad ze nie ma takiego dziwku albo jest uszkodzony.. jak wrzuce nowy i go ustawie to i tak nie dziala...

*

Offline marcc

• *
  • 58
    • Design Buro
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 08, 2008, 14:38:54 »
to tak:

1. dzwieki faktycznie uszkodzone, ale po wgraniu wlasnego (ulubionego) dziala bezproblemowo
2. skorka do dailera... dwie sprawy zbyt duza czcionka z napisami rozmowa i historia (albo wogole je wywalic, albo pomniejszyc czcionke), i kolor czcionki z informacjami i rozmowie, ten turkusik nieco nieczytelny proponuje bialy
3. manila (dzila malinowo,ale...) wiesza sie caly fon przy pobieraniu pogody bez wzgledu czy WiFi czy Gprs, nie dzilaja odnosniki do zmiany skorki w zakladce ustawienia i menu do wl./wyl. wifi i BT...
4. po rozlozeniu klawiatury manila nie zmienia sie na landscape zostaje w miejscu
5. zakladka z ustawieniami potrafi zgubic zawartosc i nic nie wyswietlac
6. nie mozna sie doklikac do ustawien manili, cos tam znalazlem w /windows, ale niezabardzo sie chce odpalic

a reszta calkiem milo

aa zapomnialem, nie dzila tez ustawianie dzwieku poprzez zakladke manili z ustawieniami (wyswietla sie tylko jakies modalne okienko i tyle)

hm.. a jest jakis patent na to zeby ograniczyc ilosc zegarow w home... jak dla mnie to jeden wystarczy
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 14:43:17 wysłana przez marcc »
historia choroby:
Nortel >> Ericsson R 320 >> Ericsson R 380 >> Siemens SK 65 >> Toshiba g900 >> Htc Diamond I >>  Sony Xperia I >> Htc Diamond I >>  Samsung Omnia II  >> Htc Diamond I :)

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 08, 2008, 15:32:19 »
Jeżeli chodzi o manillę, to jest ona wykastrowana i dlatego część rzeczy nie działa. Niestety większość rzeczy (takich jak odnośniki do programów odpowiedzialnych za zmianę ustawień) zaszyta jest w plikach dll i exe i ciężko to zmienić.
Ustawienia wyglądu i zegarów można zmienić edytując plik htchomesettings.xml (instrukcja znajduje się na www.xda-developers.com).
Chcę poprawić jeszcze parę rzeczy i dzisiaj wrzucić poprawiony rom z kuchenką. Jak już będziecie mieli kuchenkę, to pomoc w rozwoju (m.in. manili) mile widziana.

*

Offline hack

• **
  • 123
    • Audi A4 Klub Polska
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Sandisk 8GB SDHC + QSTARZ BT-Q818 Extreme + Creative EP-635, Acer N35 + 2GB Transcend SD
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 08, 2008, 15:54:06 »
Może spróbujesz sprawdzić sterowniki z XDA Flame udostępnione przez @Globalbusa?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=107808.0 - oto one

Można prosić o ROM (ewentualnie opcję w kuchence), który posiada oryginalną tapetę WM6.1 na ekranie startowym oraz oryginalną tapetę z Manilla? Chodzi mi dokładnie o to, że w kuchence wybieram sobie opcję Luis_Royo_WVGA_By_Felix i wtedy zamienia się mi ekran startowy oraz mam tapetę i motyw Luis Royo w Manilli?

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 08, 2008, 16:29:35 »
Nie wiem, czy uda mi się to zrobić - postaram się.

*

Offline marcc

• *
  • 58
    • Design Buro
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 09, 2008, 00:31:40 »
podlubawszy w xml'ach od manili i...

naprawiona pogoda :) w xml'u od pogody wywalilem wszystkie miasta poza Lodzia i warszawa i poszlo slicznie, nie dziwoe sie ze to sie wiesza skoro tam jest z moze 800 wpisow do przemielenia przez aplet, poprostu cos musialo mu sie niebardzo czytac i wieszalo ale dzila

zegarek tez zrobilem, tylko musze popracowac nad wielkoscia cyferek i ustawien na ekranie...

jutro wieczorkiem podam link do pobrania jesli ktos chce innego obrazka do bootloadera i cyferki do zegarka... dzis juz nie mam sily :)
historia choroby:

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 09, 2008, 03:10:28 »
to tak:

1. dzwieki faktycznie uszkodzone, ale po wgraniu wlasnego (ulubionego) dziala bezproblemowo
2. skorka do dailera... dwie sprawy zbyt duza czcionka z napisami rozmowa i historia (albo wogole je wywalic, albo pomniejszyc czcionke), i kolor czcionki z informacjami i rozmowie, ten turkusik nieco nieczytelny proponuje bialy
3. manila (dzila malinowo,ale...) wiesza sie caly fon przy pobieraniu pogody bez wzgledu czy WiFi czy Gprs, nie dzilaja odnosniki do zmiany skorki w zakladce ustawienia i menu do wl./wyl. wifi i BT...
4. po rozlozeniu klawiatury manila nie zmienia sie na landscape zostaje w miejscu
5. zakladka z ustawieniami potrafi zgubic zawartosc i nic nie wyswietlac
6. nie mozna sie doklikac do ustawien manili, cos tam znalazlem w /windows, ale niezabardzo sie chce odpalic

a reszta calkiem milo

aa zapomnialem, nie dzila tez ustawianie dzwieku poprzez zakladke manili z ustawieniami (wyswietla sie tylko jakies modalne okienko i tyle)

hm.. a jest jakis patent na to zeby ograniczyc ilosc zegarow w home... jak dla mnie to jeden wystarczy
1. Poprawione.
2. Poprawione. Niestety nie wiem, jak zmienić kolor tekstu podczas rozmowy.
3. Poprawione.
4. Chyba błąd Manili - nie wiem jak to poprawić.
5. Mi się to nie zdarzyło - nie wiem co z tym zrobić.
6. Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi.

Przyciski Dźwięki i Komunikacja już działają.

Może spróbujesz sprawdzić sterowniki z XDA Flame udostępnione przez @Globalbusa?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=107808.0 - oto one

Można prosić o ROM (ewentualnie opcję w kuchence), który posiada oryginalną tapetę WM6.1 na ekranie startowym oraz oryginalną tapetę z Manilla? Chodzi mi dokładnie o to, że w kuchence wybieram sobie opcję Luis_Royo_WVGA_By_Felix i wtedy zamienia się mi ekran startowy oraz mam tapetę i motyw Luis Royo w Manilli?
Sprawę z tematem poprawiłem - teraz jak nie wybierzesz w kuchence (nowej) mojego tematu, to splash screen i tapeta Manili będą defaultowe.
Ze sterami z Flame próbowałem - lipa. Nie wiem do końca jak to wszystko jest powiązane, ale po wgotowaniu w rom plików libgles_cm.dll i libegl.dll, oraz zastąpieniu libgfsdk.dll (do którego odwołują się 2 wcześniejsze) programy napisane pod OpenGL dalej nie wstają. Oczywiście wpisy w rejestrze też poprawiłem.
Odpuściłem narazie temat - może do niego wrócę.
jutro wieczorkiem podam link do pobrania jesli ktos chce innego obrazka do bootloadera i cyferki do zegarka... dzis juz nie mam sily :)
Ori splash screen z wm 6.1 znajduje się w mojej kuchence.
A htchomesetup.xml umieść jak najbardziej - każdy będzie mógł coś dla siebie wybrać :)
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 03:51:43 wysłana przez felix »

*

Offline marcc

• *
  • 58
    • Design Buro
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 09, 2008, 13:04:15 »
hm... a w tej kompilacji nie ma JAVY :( mozna cos z tym zrobic? Bo w sumie Java przydatna conieco...

odnosnie xml od manili to hm... dobrze ze zachowalem kopie bo tak napsulem,hihi ze wszystko sie na siebie naklada :)
poza tym plik jest mocno nieczytelny brak w nim komentarzy jakie wartosci czego dotycza - wiec wszystkie zmiany na czuja :)

to co mialem podeslac podesle wieczorem....

"6. Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi" czyli ustawienia manili ale skoro jest ow xml to mozna poprobowac, wiekszosc takich nakladek ma swoj wlasny interfejs umozliwiajacy zmiany ustawien

a tak z innej beczki - czy ktos probowal odpalic na g900 PointUi http://www.pointui.com/ u mnie np wywala wszystko - mam jakas  dzilajaca wersje ale bardzo stara kompilacje a wszystkie ostatnie (ladniejsze ect, niestety leza i kwicza)
historia choroby:

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 09, 2008, 13:50:33 »
sory za OT ale jak podmienic splasha? i sory za laickie pytanie ma ktos jakies wprowadzenie do gotowania romow?
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 09, 2008, 14:10:42 »
hm... a w tej kompilacji nie ma JAVY :( mozna cos z tym zrobic? Bo w sumie Java przydatna conieco...

odnosnie xml od manili to hm... dobrze ze zachowalem kopie bo tak napsulem,hihi ze wszystko sie na siebie naklada :)
poza tym plik jest mocno nieczytelny brak w nim komentarzy jakie wartosci czego dotycza - wiec wszystkie zmiany na czuja :)

to co mialem podeslac podesle wieczorem....

"6. Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi" czyli ustawienia manili ale skoro jest ow xml to mozna poprobowac, wiekszosc takich nakladek ma swoj wlasny interfejs umozliwiajacy zmiany ustawien

a tak z innej beczki - czy ktos probowal odpalic na g900 PointUi http://www.pointui.com/ u mnie np wywala wszystko - mam jakas  dzilajaca wersje ale bardzo stara kompilacje a wszystkie ostatnie (ladniejsze ect, niestety leza i kwicza)
Hmm o javie zapomniałem  :sleepy:
Do samej manili nie ma żadnego interfejsu do ustawień - tylko grzebanie w xml. Ew. możesz sobie zainstalować Manila2D Customizer, ale on też nie pozwala na zbyt wiele (tyle, że możesz sobie np. instalować skiny znalezione np. na xda-dev). Ale większość skinów jest dla QVGA.
Odnośnie grzebania w tym xml zajrzyj do tego wątku:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427531
Sporo rzeczy jest ładnie wyjaśnione.
Spróbuję dzisiaj zrobić nowego builda z javą - i tak chcę wywalić tą operę, tylko zastanawiam się jeszcze co wrzucić. Jednak brak landscape jest wkurzający. Ale to jest już błąd w samej operze - nie wiem w jaki sposób ona dobiera się do ekranu, ale robi to inaczej niż większość programów. Ten problem dotyczy chyba wszystkich urzadzeń na GoForce, bo na forum opery jakiś użytkownik flame mówił dokładnie to samo (niestety nikt mu nie odpowiedział).
sory za OT ale jak podmienic splasha? i sory za laickie pytanie ma ktos jakies wprowadzenie do gotowania romow?
Podmień plik welcomehead.192.png. Musi to być PNG o rozdzielczości 800x800 lub 480x800.
Ori z windowsów znajduje się w mojej kuchence w folderze SYS\Redist_dpi_192_resh_480_resv_800
Odnośnie gotowania, to zależy co chcesz zrobić. Generalnie jeżeli nie chcesz podmieniać samego systemu, a jedynie dorzucić jakieś programy, to wystarczy znaleźć lub zrobić OEM paczkę z danym programem, wrzucić ją do folderu OEM w mojej kuchence, odpalić BuildOS.bat i postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie.
Pamiętaj tylko, że plik wynikowy (New.dip) nie może mieć więcej niż 70.9mb, inaczej Ci się nie zaflashuje.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 09, 2008, 14:17:23 »

Podmień plik welcomehead.192.png. Musi to być PNG o rozdzielczości 800x800 lub 480x800.
Ori z windowsów znajduje się w mojej kuchence w folderze SYS\Redist_dpi_192_resh_480_resv_800
Odnośnie gotowania, to zależy co chcesz zrobić. Generalnie jeżeli nie chcesz podmieniać samego systemu, a jedynie dorzucić jakieś programy, to wystarczy znaleźć lub zrobić OEM paczkę z danym programem, wrzucić ją do folderu OEM w mojej kuchence, odpalić BuildOS.bat i postępować zgodnie z instrukcjami na ekranie.
Pamiętaj tylko, że plik wynikowy (New.dip) nie może mieć więcej niż 70.9mb, inaczej Ci się nie zaflashuje.

Własnie o to mi chodziło xD thx
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #82 dnia: Październik 09, 2008, 14:34:47 »
Ze sterami z Flame próbowałem - lipa. Nie wiem do końca jak to wszystko jest powiązane, ale po wgotowaniu w rom plików libgles_cm.dll i libegl.dll, oraz zastąpieniu libgfsdk.dll (do którego odwołują się 2 wcześniejsze) programy napisane pod OpenGL dalej nie wstają. Oczywiście wpisy w rejestrze też poprawiłem.
Odpuściłem narazie temat - może do niego wrócę.
Mam wrażenie, że o certach zapomniałeś :ohreally:
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #83 dnia: Październik 09, 2008, 14:39:46 »
Nie zapomniełem ;)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #84 dnia: Październik 09, 2008, 14:49:06 »
a, jeszcze jedno, zmień/podmień .amx'y
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline y37

• 355
« Odpowiedź #85 dnia: Październik 10, 2008, 00:11:16 »
a ja mam pytanie, dało by sie ugotować 6.0 tak aby działał z radiocomem z 6.1, bo chciałbym wrócić na 6.0
było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

*

Offline felix

• **
  • 126
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 10, 2008, 00:33:11 »
Po kiego chcesz wracać na 6.0?  :O
Nie wiem, czy by się dało - spróbuj. Kuchnia jest dostępna, źródła 6.0 też są dostępne.
Szczerze mówiąc mi się po prostu nie chce bawić, bo po co? Żeby się cofać?

*

Offline mickanovi

• *
  • 98
« Odpowiedź #87 dnia: Październik 10, 2008, 14:10:00 »
Właśnie testuję od rana i już na wstępie miłe zaskoczenie - PIN można wpisać zaraz po włączeniu (na ROMku 3.07 następowała chwilowa zawieszka).
Mam jednak problem ze zmianą tapety (obecna nie jest zbyt czytelna) - owszem jest opcja w ustawieniach, jednak zmiana parametru skutkuje tylko zmianą tapety na pierwszym screenie (tym z domkiem) i to na dodatek w trybie "sąsiadujących" obrazów.
Nie potrafię też dotrzeć do ustawień manili - gdzie to znaleźć? Czy są takowe wogóle?

Kilka pozytywów jeszcze - dzwonki dość głośne (choć zdażyło mi się już, że podmienione zostały w ustawieniach na default windows - poddam obserwacji); prognoza pogody działa (i nawet ładną pogodę na wekeend zapowiada ;-)

Jak sie pogoda zepsuje to posiedzę trochę nad kuchenką choc jestem w tej kwestii lajkonikiem to spróbuję cos od siebie dać.
pozdrawiam.

Obecnie Samsung Omnia i TOSHIBA G900 a w samochodzie ZENEC nc2010 (na WIN CE 5.0 - do rozgryzienia). Awaryjnie SPV C500 z WM6.1 ENG. Wcześniej SPV c600 i HTC Wizard

*

Offline Gothic

• 381
  • iPAQ h5550, iPAQ 214, Acer Liquid
  • Sprzęt: Acer Liquid A1
« Odpowiedź #88 dnia: Październik 10, 2008, 19:34:51 »
Istnieje możliwość wstawienia "normalnego" zegara, tego z oryginalnej Manili?

*

Offline marcc

• *
  • 58
    • Design Buro
« Odpowiedź #89 dnia: Październik 10, 2008, 20:26:26 »
Pliki do podmiany o ktorych pisalem ze je podesle sa tu work.72godziny.pl/g900Manila.zip (paczka zawiera cyferki podobne do orginalnej manili i inny jesli przypadnie wam do gustu BG do startu systemu (jako tlo docalosci mam ustawiony czarny placek png... , i zmienione tlo do dailera conieco

z ta ostatnia kompilacja mam problem bo hm... nie dzila mi opera nie dzila IEm nie dzila google maps, nie dzila map24... w przerazeniu pomyslalem, ze zwalila sie centralnie obsluga gprs, ale nie bo odziwo poczte normalnie w outlooku sprawdzilem i dzila, wywala mi sie pogoda restartujac cala manile - moze to moj fon... nie wiem

aaa i znow a Java :P cos jej nie ma :P

co do bialych literek to mam caba z dailpadem z chinskiej edycji i tam sa biale literki, jak zonka skonczy tokowac to skopiuje i podam link moze sie perzyda... ja robie tak, ze nadgrywam ten dailer z kompilacji Chinczykiem i podmieniam obrazek i gotowe

co do cyferek jesli poda ktos wielkosc w PX wysokosc i szerokosc to moge zrobic wlasciwie od reki taki zestaw cyferkowy (jestem grafikiem :P) sie pochwale wiec mozna generowac do woli rozne roznosci...
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2008, 20:28:05 wysłana przez marcc »
historia choroby: