No też właśnie nie mam gwarancji (z trzeciej ręki) a ROM zmieniać napewno kiedyś tam będę chciał... Kurdę... Jeszcze zrobię HR i zobaczymy, może coś pomoże.
Napisane: Październik 21, 2009, 15:18:07
No i niestety HR nie pomógł. Tj pomógł w nieznacznym stopniu - uprzednio nie wykrywało zupełnie nic przez usb, a po HR zaczęło wyskakiwać "Nie rozpoznano urządzenia USB" tak więc raczej USB... Czytnik ożył.
Napisane: Październik 21, 2009, 15:23:51
Równolegle prowadzę temat o tym uszkodzeniu na elektrodzie. Polecili mi wyczyszczenie portu USB i być może zimne luty, jeśli uda mi się ożywić ten port to napiszę mini poradnik jak naprawić uszkodzony port. Przyda się zapewne innym użytkownikom, a tymczasem zabieram się za czyszczenie bo za około 5 dni oddaje do znajomego elektronika to nawet jeśli mi się nie uda to spróbuję wydusić od niego informacje jak naprawił ten port

Pozdrawiam.
Napisane: Październik 21, 2009, 15:34:12
I coś się dzieje. Po wyczyszczeniu udało mi się nawet raz zsynchronizować w pełni z AS po czym znowu wywaliło "nie rozpoznano urządzenia USB" Na moje wina leży w zimnych lutach bądź przy podłączaniu i rozłączaniu odlutował się któryś pin i stąd te cyrki.