QR Code

• 11 Odpowiedzi
  • 1558 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline brudka

• 4
  • Sprzęt: Nokia E50; Nokia 3110C; Qtek S200; Toshiba G900;
QR Code
« dnia: Listopad 21, 2008, 09:31:09 »
Macie jakąś aplikacje potrafiącą odczytać / generować QR Code działającą na Tośce G900?
Szukałem w googlach, to  co znalazłem nie działa.
http://pl.wikipedia.org/wiki/QR_Code
outpepper yourself!

*

Offline xutywx

• 294
  • Elektronik hobbysta ;)
    • Dendryt.pl
  • Sprzęt: G900
Odp: QR Code
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2008, 20:54:08 »
Ja kiedyś straciłem 2 dni na testowaniu aplikacji... Praktycznie nic nie działało dobrze. Wtedy jeszcze miałem 6.0 -> teraz nie testowałem.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2008, 23:01:36 »
Jakby te kody byly metr na metr to moze by cos z tego bylo. Ja tez probowalem z k800i. Nie znalazlem ani jednej aplikacji ktora by potrafila zrobic zdjecie z AF np w macro albo zle ustawialem program. Zaden z kodow mi sie nie odczytal. Z tego co wiem to jest na WM program do czytania kodow QR. http://www.quickmark.com.tw/
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline Epoc

• **
  • 129
    • Epoc
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2008, 09:00:52 »
Gader nie zasrtuj, mi to inigma smigala na k750 bez problemow na k800 musi byc tylko lepiej. Spawdzona na e61. Na WinMo tez szukalem ale pozniej malo czasu bylo i jakos temat przestal byc naglacy...
CHCIEĆ TO MÓC!

*

Offline xutywx

• 294
  • Elektronik hobbysta ;)
    • Dendryt.pl
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2008, 09:05:04 »
Hmm właśnie sprawdzałem wersję na tosię... i nic... biały ekran, ale jest sukcesz bo się nie wiesza :P Muszę jeszcze zmienić stery od aparatu i sprawdzić... Ale to za kilka dni.

*

Offline gader

• 1455
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2008, 15:33:50 »
Gader nie zasrtuj, mi to inigma smigala na k750 bez problemow na k800 musi byc tylko lepiej. Spawdzona na e61. Na WinMo tez szukalem ale pozniej malo czasu bylo i jakos temat przestal byc naglacy...
Moze i tak mialem inigme w wersji bez pliku jad i moze dlatego tak bylo, przy starcie byl albo czarny albo bialy ekran.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2008, 15:41:47 »
Od jakiegoś czasu używam QuickMark na diamondzie i działa rewelacyjnie. Nawet nie trzeba jakoś specjalnie celować czy też trzymać prosto.
Nie znalazłem za to żadnego programu który by czytał kody kreskowe 1D. Jest tylko Aura która jako tako działa i czyta jedynie kody produktów te używane w sklepach przy kasie.
Are you shpongled?

*

Offline gader

• 1455
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2008, 16:56:54 »
http://www.quickmark.com.tw/DownMobs/QuickMark-DS-ADV-v3.6r3826.jyt.CAB
niestety nie dziala ok. wykrywa przedni aparat i obraz jest znieksztalcony.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline brudka

• 4
  • Sprzęt: Nokia E50; Nokia 3110C; Qtek S200; Toshiba G900;
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2008, 20:41:54 »
Więc nie tylko ja mam problem z poszukaniem aplikacji odczytujące kody kreskowe. Są aplikacje w javie których nie testowałem, pewnie nie będą działały bo nie będą miały dostępu do aparatu.
outpepper yourself!

*

Offline chinskimandaryn

• **
  • 127
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 11, 2009, 17:45:05 »
Czyli na G900 należy zapomnieć o kodach??? ;(

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 12, 2009, 09:17:21 »
Po prostu nie ma programu. Ale podejrzewam, że problemem może być niezdolność tosi do robienia zdjęć makro. Trzeba by mieć coś dodatkowo - jak w wątku o tuningu tosi.

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 12, 2009, 23:52:50 »
To nie jest kwestia makro - nawet w wizardzie z równie dupnym aparatem QuickMark śmigał aż miło :D Dobrym rozwiązaniem jest użycie zoomu cyfrowego i zdjęcia w niższej rozdzielczości (dzięki temu telefon trzymamy dalej od kodu i obraz jest ostrzejszy). Niestety QM takiej opcji nie oferuje (pomijając to, że na tosi nie działa), a jedynym programem w którym można było tak zrobić i działa na tosi jest barcorama. Ale niestety nie działa to ani najlepiej, ani najszybciej - program po prostu odpala toshibową aplikację kamery z zadanymi ustawieniami, robimy zdjęcie,  zamykamy aparat, otwieramy zdjęcie programem i kod dopiero jest rozpoznawany, albo i nie, bo do skuteczności QuickMarka trochę temu programowi brakuje...