Pytanie o wibracje

• 0 Odpowiedzi
  • 457 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slash83

• 45
  • Sprzęt: Tośka G900
Pytanie o wibracje
« dnia: Luty 11, 2009, 14:49:37 »
Toske mam od wczoraj i nie moge sie przestawić na jej sygnalizację wibrą.

Otó wcześniej byłem  posiadaczem smartphona SPV E650. Zależało mi na bardzo dyskretnym trybie dzwonienia - i z racji, że SPV posiadała 3 rodzaje wibracji to sobie mogłem to ładnie ustawić - a miałem tak:

- Jeden sygnał wibry ciągły (przez 2 sek) oznaczał, ze ktoś dzwoni
- Dwa krótkie sygnały wibry oznaczało, ze dostałem SMSa

Nie wiem czy w Tośce są rozróżniane sygnały - jeśli już nawet nie to jak ustawić, by połączenie przychodzące sygnalizowane było tylko któtkim sygnałem wibry (od biedy może być identycznie jak nadejście SMSa).

2. Problem z alarmem - jak już z wczesniejszego wynika - tel mam tylko na wibrze. Ustawiony alarm jest nie dość, że bardzo cichy to w dodatku nie jest to sygnał ciągły tylko jest to krótki sygnał, kilkusekundowa przerwa, znów krótki sygnał - coś takiego mnie raczej nie obudzi. A głośność dzwonka nie wiem jak ustawić, jeśli mam włączoną wibrę i jest tylko zaznaczona opcja by dzwonił nawet przy niej.

Jest też swietny programik jak WakeUpStart, ale on na wibrze niestety nie działa. Na razie robie to tak, że na nopc włączam dźwięk, rano budzik dzwoni wiec znów włączam wibre - ale to troche denerwujące, a juz nie mysle co by było gdybym zapomniał włączyc dzwiek na noc.