Pytania

• 30 Odpowiedzi
  • 1892 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytania
« dnia: Sierpień 02, 2009, 18:31:27 »
Mam kilka pytań (Proszę zrozumieć to że to moja pierwsza zabawa z PDA)

1. Na chwilę obecną jaki rom polecacie z forum (zależy mi na optymalizacji prędkości poruszania się po tośce)  ?
2. Czytałem że są jakieś skutki wgrania WM 6.1 ?
3. W co obecnie gracie na Tosi :ok: ?
4. Pobierając jakiś ROM nie mam pliku dip co robić ?
5. Pozdrawiam każdego kto odpiszę na mój post  :E

*

Offline orzo

• 1042
Odp: Pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2009, 18:55:57 »
1. polecam ze swojej strony C&C, ale nie tę wersję, która teraz jest, tylko wcześniejszą :P 1.31 idealna wg mnie ;] tam gdzieś w wątku o C&C jest.  :mrgreen:
2. czasem nie działa po powrocie do 6.0 gprs, ale jak wgrasz 6.1 to nie wrócisz do 6.0  :grin:
3. ja gram w Kevtrisa, Spore (na vgafix'ie działa nawet szybko :D), Doom i Bubble Breaker  :E
4. to pytanie na forum pojawiało się już seeetki razy. po prostu w RUU zaznacz żeby pokazywał wszystkie pliki i wybierz plik z romem. wgra go normalnie.

5. równiez pozdrawiam.  :)
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2009, 19:27:24 »
To ja mam też pytanko ;)
Czy warto przechodzić na WM 6.1 ?
O co chodzi z brakiem GPRS`u po downgrade z 6.1 do 6.0 ?

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2009, 19:47:39 »
otóż.. niektórzy nadal pracują na 6.0 (np. Miba :P ) ale wg mnie 6.1 dodaje znacznego kopa Tosi. nie ma żadnych zawiech chwilowych, klawiatura normalnie działa. po prostu cud miód  :proud:

brak gprs... no że po prostu nie działa czasem  :P

*

Offline Uploadertix

• *
  • 93
  • ..::Extreme user::..
  • Sprzęt: i5700 (spica)
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2009, 23:12:42 »
Hmm... Mi się wydaje, czy brak gprsu był skutkiem ubocznym wgrania jednej z staaarych wersji 6.1, która ingerowała również w radiorom? Bo w przypadku innych romów 6.1 chyba problemy z gprs się nie zdarzają...

Odpowiadając na pytania:

1. Polecam http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=127773.0 , wersja z manillą chodzi przyzwoicie, a co najważniejsze nie trzeba już dogrywać żadnych cabów z fixami;
2. Skutki są, oczywiście. Wszystko chodzi szybciej, ale za to np, nie działa zabezpieczenie biometryczne (czytnik linii papilarnych)
3. Bubble :D Heh, póki co nie ma gry, która by mnie wciągnęła na tosi. Trochę się bawiłem w emu, jak ktoś lubi to całkiem przyzwoicie gta chodzi... Chyba najwięcej czasu spędziłem na turismo :)
4. Wgrywasz ten plik, który się odnosi do romu. Dip to tylko jedno z kilku rozszerzeń romowych...
5. A dziękuję :)
Były: kilka "niepda", Motorola a925, Toshiba G900, SE Xperia X1
Jest: Samsung i5700

*

Offline d8vit

• **
  • 132
  • Sprzęt: SGS +G1
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2009, 00:11:02 »
Wszędzie tylko C&C ale przecież panowie to nie jest jedyny rom pozatym nie lubię tego co w tym Romie jest zrobione w programach...
Polecę Rom pavlach'a dostępny pod tym adresem http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123375.0
Bardzo fajny długo już go używam i jestem zadowolony jak najbardziej:) moja tosia śmiga jak rakieta.
Wystarczy ugotować to co nam potrzebne:)Jako telefon tosia z tym Romem sprawuje sie dobrze:) wszystko co potrzebne jest:)

*

Offline rad00

• **
  • 140
  • Sprzęt: Toshiba G900 SPV M3000 SE X1 Sony U
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2009, 08:36:35 »
popieram kolegę wyżej ja nie lobię c&c  bo mi się strasznie wiesza :-? co prawda nie trzeba instalować dodatkowych programów ponieważ większość jest już wgotowana w rom ale today na mojej tosi jest strasznie awaryjny nie wiem dlaczego :S

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2009, 08:50:43 »
Witam Serdecznie  :ok:

Więc doradzacie wgrać ten rom : http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123375.0

Zależy mi głównie na prędkości mojej tośi .

Jak z zużyciem baterii przy tym romie ?

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2009, 09:48:04 »
Ja osobiście proponowałbym wgrać najpierw ten rom: Clean & Clear by globalbus v1.31
Popracuj trochę na nim, zobacz jakich programów używasz i z jakich funkcji korzystasz a następnie ugotuj coś samemu (wyrzucając wszystkie rzeczy których nie używasz). Jeśli nie chcesz tego robić, to zainstaluj rom by mike1986 v1.3.2 [na bazie globalbus'a] a następnie dograj potrzebne programy.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 03, 2009, 11:00:22 »
Rozumiem  :ok:

Więc co wybrać ?

Potrzebuję szybkiego, zoptymalizowanego roma !

Chyba że dacie swoje jakieś ugotowane dobre romy do tosi ?

Pozdrawiam

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 03, 2009, 11:01:50 »
Wgraj C&C Globalbusa. A pozniej cos z niego ugotuj (jak chcesz na forum jest poradnik nt. gotowania mojego autorstwa).
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 03, 2009, 11:04:43 »
Wgraj C&C Globalbusa. A pozniej cos z niego ugotuj (jak chcesz na forum jest poradnik nt. gotowania mojego autorstwa).

Sypniesz linka bo nie mogę znaleźć

Pozdrawiam  :proud:

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 03, 2009, 11:05:45 »
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 03, 2009, 17:13:54 »
Okej to znow ja z pytaniem ;)
(przewalam to forum od 4dni  - tyle mam Tośke - i strasznie ciezko tu co kolwiek znalesc jesli nie jest przypięte)

Chciałbym sie dowiedziec jak to jest z tym opóźnieniem dzwona, u mnie jest strasznie długie dopiero po 3-4 sygnale moja Tosia dzwoni ..
Rom: WM6.0 od Play.
Da sie coś z tym zrobić ?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 03, 2009, 17:18:29 »
Zmienic rom? Nie pamietam zebym mial na C&C jakies opoznienia. Chociaz mialem tosie tak dawno ze nia pamietam tez wielu innych rzeczy  :E

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 03, 2009, 17:46:57 »
własnie na razie puki co wolałbym nie zmieniać ROM`a ...
no i jeszcze jest problem ze jak ktos pusci bardzo krótki sygnał to jest <nieznajomy> - a na to jest rada ?

*

Offline Uploadertix

• *
  • 93
  • ..::Extreme user::..
  • Sprzęt: i5700 (spica)
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 03, 2009, 18:10:48 »
Tak - zmienić rom. Zauważ, że nie ma się czego bać. Zmiana romu to ok. 3 minuty i dzięki temu masz pełną paczkę - wszystkie fixy, usprawnienia itd. W razie wysyłki na gwarancję - wgrywasz oryginał i po krzyku - to też tylko 3 minuty.
Były: kilka "niepda", Motorola a925, Toshiba G900, SE Xperia X1
Jest: Samsung i5700

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 03, 2009, 20:34:50 »
No to cos sobie ugotuje :)
PS. Kuchnia Globalbusa jest aktualna ? ( 1.33 )

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 03, 2009, 20:37:09 »
Tak, jest aktualna.

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 04, 2009, 10:31:34 »
czy są jakieś znane problemy z wgrywaniem ROM`na Windows 7?

nie mogę wgrać ROMU tak jakby SuperRUU nie widział telefonu ...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2009, 10:47:40 wysłana przez kirek007 »

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 04, 2009, 11:00:24 »
Najlepiej wgrywac rom na xp. Pojdz do kolegi z xp i wgraj u niego rom.

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 04, 2009, 11:11:40 »
nie mogę wgrać ROMU tak jakby SuperRUU nie widział telefonu ...

Telefonu raczej nie zobaczy, bo nie istnieje taki telefon jak Toshiba G900  :sleepy:

To jest palmtop ....

Co do Win XP, można spróbować pod wirtualną maszyną (np. VMware)
It's beyond your imagination

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 04, 2009, 11:15:08 »
nie mogę wgrać ROMU tak jakby SuperRUU nie widział telefonu ...

Telefonu raczej nie zobaczy, bo nie istnieje taki telefon jak Toshiba G900  :sleepy:

To jest palmtop ....

To teraz wyobraz sobie ze sa ludzie ktorzy na athene czy universala mowia telefon... :sleepy:
Mozna jeszcze sprobowac wgrac rom podmieniajac pliki na windowsie 7 tak jak to sie robie na vista.

*

Offline apache4

• 745
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 04, 2009, 12:36:56 »
Wiesz Bacao, teraz i tak mnie już nie zdziwi. Kiedyś z działu Diamond jakiś chłopak mnie pojechał, że on nie ma PDA z f. telefonu, tylko ma telefon z f. PDA. Załamałem się ...

Mogę przetestować tą wersję jak ktoś chce, tylko potrzebuję plików. Mam XP, Sevena i Vsitę. (I jeszcze dwa linuksy :P)

*

mst

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 04, 2009, 13:37:49 »
Wiesz Bacao, teraz i tak mnie już nie zdziwi. Kiedyś z działu Diamond jakiś chłopak mnie pojechał, że on nie ma PDA z f. telefonu, tylko ma telefon z f. PDA. Załamałem się ...

Mogę przetestować tą wersję jak ktoś chce, tylko potrzebuję plików. Mam XP, Sevena i Vsitę. (I jeszcze dwa linuksy :P)

W sumie to wszystko zależy jakie ktoś ma podejście do tego sprzętu, dla niektórych faktycznie jest to telefon.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 04, 2009, 13:47:01 »

O kur*a... Nienawidze takich ludzi, kupuja drogi sprzet, tylko po to zeby sie nim chwalic, zadaja debilne pytania bez skorzystania z wyszukiwarki itd. :-|
OT: Ile masz komputerow?  :E I moglbys powiedziec ktory system lepiej sie sprawuje: xp czy 7?

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 04, 2009, 13:53:53 »
OT: ja również mam wiele systemów: Mac OSX, Ubuntu, Mandriva, Vista, XP. na siódemkę czekam jak finalna wyjdzie, żeby się nie zrazić tak jak na początku do Visty. (wszystko na jednym PC)  :E

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 04, 2009, 14:02:15 »
Sorrki za nazwanie Toski "telefonem" :P
co porazdze ze szybciej napisać "telefon" niz PDA z GSM ? ;)
Szkoda ze niema możliwości  wgrania na 7 ... musaiłem XP specialnie dla Toski posawic i zongluje teraz ROM`ami ..
jak naraize nie ma nic dla mnie ciekawego .. :(
chyba bede musiał cos sam ugotować ... ;)
tylko OEM`ów musze troche poszukac

btw. jak na 5dni z toska to całkiem nie źle juz opanowałem gotowanie itp xD

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 04, 2009, 14:11:13 »
Nie musisz pisac pda z gsm, wystarczy pda albo palmtop itp. tylko nie palm  :P
Nie szukaj OEM pack, sam je zrob. Globalbus umiescil na forum poradnik na ten temat.

OT: ja również mam wiele systemów: Mac OSX, Ubuntu, Mandriva, Vista, XP. na siódemkę czekam jak finalna wyjdzie, żeby się nie zrazić tak jak na początku do Visty. (wszystko na jednym PC)  :E
Pewnie i tak korzystasz glownie z jednego. :P

*

Offline apache4

• 745
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 04, 2009, 14:15:50 »
Czy ktoś nie próbował do tej pory stawiać systemu na wirtualnej maszynie? Dziwne, to nie powinno być trudne ...

Owszem, mów na "Tośkę, Tośka, na Pocketa, PPC, Palmtopa" tylko nie na Palma (Jest to firma)

W sumie to wyjdzie 4 komputery o bardzo różnych specyfikacjach.
Aktualnie korzystam przeważnie z XPeka na stacjonarnym, Win Seven nie chce się bawić, bo i tak czekam na finalną wersję. Tego XPeka mam już 3 lata bez zmian (jak format to przywracam obraz i nie muszę nic instalować). Na Eee to zamiennie BackTrack 4 i windows XP, kiedyś był Seven, ale zostało mi 100MB miejsca na dysku :D
Czasami jeszcze Easy Peasy, ale to jak mi XP siądzie.

W 7 podoba mi się pasek startu  :O~ taki do XP i nie muszę zmieniać systemu :D
EOT