Przykładowe filmy oraz zdjęcia

• 10 Odpowiedzi
  • 1148 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przykładowe filmy oraz zdjęcia
« dnia: Styczeń 02, 2009, 20:59:48 »
Witam ponownie
W jakiej rozdzielczości są nagrywane filmy w G900? Czy tylko

The Toshiba G900 camera captures MPEG4 video (or 3GP) in QVGA resolution (320x240 pixels). The available settings here are much the same as the ones in the still camera.

Da się nagrywać w VGA przy powiedzmy 25klatkach na sekundę? Może ktoś był by uczynny i wrzucił kilka przykładowych filmów na jakiś serwer [np. sendspace]?

A jak jest w przypadku fotek? Czytałem, że dosyć kiepsko wychodzą w słabych warunkach oświetleniowych. Macie może jakieś przykłady? Niestety nawet w testach tego urządzenia nie ma tego ujętego - przecież to maszyna dla biznesmena. Ale czasem trzeba cyknąć fotkę. I co wtedy otrzymamy?

Tak na marginesie - znacie jakieś dobre testy Tosi? Coraz bardziej mi podpasowuje mimo swoich wad. może niedługo (pojęcie względne :) ) stanę się jej posiadaczem?

Pozdrawiam

david911 edit:
Czy aparat posiada autofocus?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Przykładowe filmy oraz zdjęcia
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:04:10 »
jeśli chodzi o fotki to zapomnij jest kiepsko!
a przykładowe fotki są na forum poszukaj
"aparat" nie ma AF

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:06:33 »
A video? Może z tym jest trochę lepiej, chociaż testy nie mówią nic ciekawego na ten temat... Trochę ciężko by było przesiąść się na G900 z SE K800... Chyba prędzej zawita u mnie (ponownie) SE P1.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:08:30 »
jeśli chodzi o aparat i kamerę w porównaniu do k800 to zapomnij
tośka robi gorsze fotki od k750i
ale jeśli idzie o inne zastosowania - to nic lepszego w tej cenie nie dostaniesz  :ok:

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:09:44 »
Dobra, to już wiem.

A teraz może jakieś przykłady? Proszę...

A nie da się jakoś zedytywać sterowników aparatu?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:19:12 »
Da sie zmienic w rejestrze zeby za kazdym wlaczeniem aparatu nie przywracalo Ci ustawien do fabrycznych, i da sie ustawic nagrywania w VGA teoretycznie przy tylu klatkach ile sie chce, ale w praktyce duzo wiecej niz 15 nie wyciagniesz.
A poza tym rozumiem ze chcesz przesiasc sie bez zadnych zawodow ze zwyklego telefonu, ale bez przesady zalozyles juz dzisiaj cztery tematy ktore za wiele nie wnoszą.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:23:57 »
tak jest do tego specjalny cab zobacz w przyklejonym wątku autorstwa majekqwert

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:24:44 »
A poza tym rozumiem ze chcesz przesiasc sie bez zadnych zawodow ze zwyklego telefonu, ale bez przesady zalozyles juz dzisiaj cztery tematy ktore za wiele nie wnoszą.

A co mają wnosić? Są to pytania do użytkowników tego właściwie komputera o działanie. Jeżeli są zbędne zdaniem moderacji - proszę o usunięcie, jednak nie znalazłem na forum odpowiedzi na te pytania.

Zamiast pisać takie posty (nie mówię o pierwszej jego części) mógłbyś wspomóc mnie w moich poszukiwaniach. Sam masz G900, ale ciężko jest wrzucić parę fotek czy filmików na jakis serwer...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:27:02 »
tak na prawdę w tym dziale to już 99% było, najgorsze jest to, że nowym szukać sie nie chce i czekają, aż ktoś znajdzie za nich
a w g900 jest aż zbyt prosto! - są przyklejone wątki indeksujące! tego nie ma w żadnym innym dziale
jest też dobry faq
 :-?

*

Offline duszeksc

• 48
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2009, 21:28:34 »
Wracając do tematu:

Fotki możesz znaleźć np tu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120467.0
video ( fabrycznie, bez żadnych zmian )
http://pl.youtube.com/watch?v=IAu9-fzbVNo

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2009, 11:53:03 »
W tym temacie zdjecia z G900 wyszly wyjatkowo paskudnie. Po prostu trzeba umiec je robic. Poza tym toska nie ma makro i bez sensu jest robienie testow z bliskiej odleglosci. Krajobrazowe wychodza juz duzo lepiej, ale recznie trzeba przelaczac sie na tryb Indoor. Nadaje sie tez do robienia fotek dokumentacji wielkosci A4 - moze nie sa idealnie ostre ale przy 2Mpix sa czytelne.