przyciski - Problem w G900

• 9 Odpowiedzi
  • 1249 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

przyciski - Problem w G900
« dnia: Maj 24, 2009, 13:52:35 »
Siemka Mam pewien problem. Po wcisnieciu przyciskow na mojej klawiaturze rozsuwanej wciskane litery pojawiaja sie z pewnym opoznieniem. Tak samo dzieje sie z grami. Podobbny problem dotyczy moich przycskow pod ekranem. Gdy np jak raz wcisne przycisk w prawo, to np w grach dzieje sie to jakbym mial nadal wcisniety przycisk chociaz juz go nie mam i np postac w doomie obraca sie caly czas w kolko :(  jak to naprawic? czy hard reset da rade?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: przyciski - Problem w G900
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 24, 2009, 13:54:22 »
poszukaj w przyklejonych wątkach kbdfix. było 102943075009548309 (pierdyliard) razy już...

ułatwienie: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=104971.msg728917#msg728917
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 13:56:38 wysłana przez beju69 »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 24, 2009, 15:02:09 »
skopowiowalem tego kbd fixa na toske odpialilem exe. i mi chyba teraz dzaial bo na klawie qwerty szybko reaguja przyciski. lecz nadal mam problem a mianowicie jak dluzej przytrzymam jakis klawisz i puszcze to zachowuje sie on jakby caly czas byl wcisniety

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 24, 2009, 15:23:28 »
Pewnie podczas grania? No cóż tak już jest... Raczej w jakiś pad zainwestuj jak lubisz grać Nawet bez tego kiepsko się steruje kierunkowym klawiszem tosi. :(

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 24, 2009, 15:27:29 »
skopowiowalem tego kbd fixa na toske odpialilem exe. i mi chyba teraz dzaial bo na klawie qwerty szybko reaguja przyciski. lecz nadal mam problem a mianowicie jak dluzej przytrzymam jakis klawisz i puszcze to zachowuje sie on jakby caly czas byl wcisniety
Tak się dzieje z kbdfix tylko w przypadku wciśnięcia 3 klawiszy na raz, któryś z nich się zablokuje.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

mst

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2009, 11:05:50 »
No to przydałby się fix na ten kbdfix  :grin: bo przez to nie mogę nacieszyć się finalburnem jak się kierunki wieszają :shock:

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 26, 2009, 22:49:56 »
No to przydałby się fix na ten kbdfix  :grin: bo przez to nie mogę nacieszyć się finalburnem jak się kierunki wieszają :shock:
Zawsze możesz napisać nowy sterownik klawiatury i przysłużyć się tym dla wszystkich użytkowników G900 na całym świecie :P
A jeśli nie jesteś chętny to niestety jesteśmy skazani na to, co dali nam Chińczycy (a konkretnie TechFaith) i musimy się cieszyć tym, że przynajmniej dzięki inwencji autora kbdfixa możemy sms-a po ludzku napisać...

*

mst

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 26, 2009, 22:58:39 »
Zawsze możesz napisać nowy sterownik klawiatury i przysłużyć się tym dla wszystkich użytkowników G900 na całym świecie :P
A jeśli nie jesteś chętny to niestety jesteśmy skazani na to, co dali nam Chińczycy (a konkretnie TechFaith) i musimy się cieszyć tym, że przynajmniej dzięki inwencji autora kbdfixa możemy sms-a po ludzku napisać...

Heh jeszcze wskaźników w c nie opanowałem  :E a już mam takie rzeczy tworzyć, może kiedyś tylko czy nie będzie to za późno dla naszych Tosiek.

*

Offline Cheetos

• **
  • 126
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2009, 07:56:04 »
ja mam kbdfixa i sam nic mi nie daje, tworze skrot w autostarcie i dopisuje do niego " -v" za kazdym SR wyskakuje komunikat o poprawnym zainstalowaniu sterownika jednak jesli nie ustawie czest. procka na stale na 520MHz to i tak sie tnie :/ ramu mam wystarczajaco bo po SR mam ok 80MB.

co jest przyczyna tego ze tak sie tnie?
To że nie umiem, nie znaczy że jestem głupszy niż Ty..
Poprostu nie mam doświadczenia :D

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 27, 2009, 08:26:46 »
Nie osłabiajcie mnie normalnie... ostatnio co 5ty topic jest o tym, że wam się literki wolno wklepują  :-|