Przesyłanie plików przez BT

• 7 Odpowiedzi
  • 1118 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mattix95

• 6
  • Sprzęt: Toshiba G900
Przesyłanie plików przez BT
« dnia: Listopad 18, 2009, 22:23:30 »
Witam !

Otóż dziś dostałem swojego pierwszego PDA i jestem zadowolony i cholernie szczęśliwy  :grin: Mam kartę SDHC 2Gb i zainstalowałem sobie sterowniki do jej obsługi. Chciałem sobie przesłać teraz Starcrafta na PDA, ale wyskakuje mi błąd że jest za mało pamięci. Karta jest pusta i chciałbym na nią bezpośrenio aby zapisywały się pliki. Szukałem ( może słabo, skoro nie znalazłem ) i nie ma ;)
Nie wiem za bardzo gdzie mogę to ustawić, bo raczej da się to zrobić. Prosiłbym Was o pomoc :)

Edit :

Tośka poprawnie widzi kartę w zakładce ,, Pamięci '' bodajże ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2009, 22:27:00 wysłana przez Mattix95 »

*

Offline senseitbk

• 25
    • PixArtist.com - Tworzymy Twoją Rzeczywistość
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SE W610
Odp: Przesyłanie plików przez BT
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2009, 22:37:53 »
zobacz czy masz możliwość zarządzania telefonem przez bt (bodajże menedżer plików) i jak tak, to przesuń folder na ikonę/katalog Karty (Storage card powinno być). Ale tak czy owak, powiem Ci i będę się tego trzymał - kup sobie czytnik kart. Ja dałem 13zł za czytnik sd i nawet podpięty przez USB 1.1 (mam hub'a na wierzchu, bo zbyt leniwy jestem by się schylić do gniazda znajdującego się 50cm niżej) daje szybszy transfer niż przez kabel (tego akurat nie mogę wytłumaczyć dokładnie, jedynie mam domysły że to przez to, że kopiuje przez active sync'a). A przez BT, ponad 50mb, to taki troszkę masochizm. To jak przesyłać utwór mp3 4MB przez Irdę. No można, ale pająki zdążą zeżreć telefony zanim się transfer skończy ;)

A tak do rzeczy - to nie Sony Ericsson, nie będziesz miał komunikatu z zapytaniem gdzie zapisać dany plik. Raczej jak w nokiach, idzie na pamięć telefonu, bo szybsza a potem sobie skopiuj sam (moje informacje odnośnie firm są brane z życia gdzie widziałem to na nokii 3110c i SE K550i@w610 <jakby nie padło gniazdo, dalej bym na nim śmigał>)

//Nie bijcie... a jak już musicie, to nie mocno

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2009, 22:43:59 »
dokladnie tak, predkosc bluetooth przesylania plikow to modem (56 kilo/s) i bedzie sie wysylalo 20-25 minut
jesli musisz to a/s ale poleam chcoiazby tryb pendrive w opcjach polaczenia bo szybszy i lepszy

*

Offline Mattix95

• 6
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2009, 23:07:40 »
No niestety skoro pliki idą do pamięci wewnętrznej telefonu, a wolnej mam tylko 30 Mb to 150 Megabajtowy starcraft się tam nie zmieści, abym potem mógł go przenieść na kartę. Mam też folder Storage Card, ale co mi po tym. Nie wiem nadal jak ustawić żeby pliki przesyłały się na kartę pamięci.
Małe programy typu pluginy do ekranu Today instaluję w pamięci wewnętrznej, ale co np. z takim starcraftem ?
W komputerze stacjonarnym mam zainstalowanego Linuxa Ubntu, więc ActivSync'a niestety nie mam. Dane przesyłam przez moduł Bluetooth na USB.
No chyba że jeszcze kartę SDHC wsadzę do Mp4, skopiuję a nią Starcrafta ( folder ) i z powrotem małą kartę SDHC do adaptera Mini SD ( czy jak to tam się zwie w Tośce :) ) i może się uda odpalić ;) Instalować chyba nie trzeba ;)

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2009, 10:55:10 »
Aby pliki byly zapisywane od razu na karcie pamieci, a nie w pamieci wewnetrznej nalezy uzyc MoBlue (na C&C mi nie dziala), albo ObexInbox (podobno dziala na wszystkich ROMach).

Poza tym jak koledzy wczesniej pisali przesylanie tak duzych plikow przez BT jest meczarnia. Nie lepiej wprowadzic Tosie w tryb pamieci masowej i podlaczyc kablem do PC?

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 19, 2009, 18:28:46 »
a nie w pamieci wewnetrznej nalezy uzyc MoBlue (na C&C mi nie dziala), albo ObexInbox (podobno dziala na wszystkich ROMach).
Mi również MoBlue nie działało na C&C jak i na fabrycznym, ObexInbox działało i dalej działa świetnie ;-)
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

Offline Mattix95

• 6
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 19, 2009, 18:31:18 »
Jak już wcześniej pisałem nie mam na komputerze Windowsa, ale Linuxa pod którego sterowników do Tośki chyba nie ma niesety sterowników, a po podłączeniu jej do komputera linux jej nie widzi. Pozostaje mi tylko bluetooth. Tak, zdecydowanie trwa to długo, niestety, ale póki co nie mam wyjścia. Dzięki, spróbuję tego programu i napiszę czy wszystko ok ;)

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2009, 14:45:53 »
W dziale linux napisałem co jest potrzebne do synchronizacji palmtopa z linuksem
Toshiba G900 6.1 by Globalbus