Przełączenie klawiszy sterowanie głośnością -> sterowanie podświetleniem (?)

• 5 Odpowiedzi
  • 1751 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vic

• *
  • 65
  • Toshiba G900
  • Sprzęt: Toshiba G900
Czy jest możliwe ustawienie, aby boczne przyciski zmieniające głośność telefonu kontrolowały poziom podświetlenia ekranu (brightness)? Jakieś ustawienia w rejestrze? Software do tego? Najbardziej interesuje mnie rozwiązanie sprawdzone i z możliwością powrotu do poprzednich ustawień  :) Proszę uprzejmie o pomoc ;)
Toshiba G900; WM6.0

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
no patrz  :D dobry pomysł, nie zauważyłem tego tematu i napisałem podobny w dziale ogólnym:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99834.0
ale z podświetleniem przydałoby sie nie ważne pod co ale aby przemapować

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
Kiedyś też szukałem takiego rozwiązania, ostatecznie mam SPB Pocket Plus z klawiszami do regulacji podświetlenia na Today'u.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
w temacie który założyłem w Ogólnym (link wyżej) padła propozycja z AE Button Plus - nie wiem czy posiadacze tośki to czytali, więc napiszę tutaj aby nikt nie próbował za pomocą tego programu podmapować jakichkolwiek przycisków do regulacji podświetlenia - kończy się to uwaleniem podświetlenia - gaśnie na dobre, pomaga dopiero hard reset

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
A odbackupowanie starej wersji nie pomogloby? Podejrzewam, ze ten AEButton kasuje albo tworzy jakies dziwne nowe klucze, co sprawia problem Tosce. Wystarczy zerknac do rejestrow.
Za podswietlenie odpowiada klucz: HCU/ControlPanel/BackLight/Brightness, pewnie jak sie go skasuje to zniknie podswietlenie (?)
To jest dosc nietypowe, bo zwykle PDA maja osobne profile do pracy na baterii i AC, niestety Toshiba tego nie zrobila zbyt dobrze.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
może pomogłoby ale HR raz na jakiś czas nie zaszkodzi  :D