Przeglądarka www - która ?

• 1 Odpowiedzi
  • 855 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przeglądarka www - która ?
« dnia: Marzec 04, 2011, 07:44:34 »
Witam, jaką przeglądarkę www polecacie?
Powiem tak, w IE podoba mi się opcja Browse Websites as:Mobile Device, Desktop CPU. Z tego względu, że np pocztę onet, otwieram w wersji onet lajt, a co się z tym wiąże.. mniej kb. Podoba mi się to, że wtedy otwierając np allegro, automatycznie mam wersję mobilną. Natomiast nie mam powiększenia i tekst jest pisany drobnym maczkiem mimo, że czcionka najwieksza.
W Operze niestety nie ma tej funkcji mobile/desktop :( Dodatkowo, w starej nokii, mialem operę mini w Java. Tam była przydatna opcja. Mianowicie Jakość pokazywanych obrazków. Możnabyło ustawić sobie na v.low i zdjęcia na stronach były kiepskiej jakosci, ale były. Tu mam opcję tylko on/off.
Denerwuje mnie w operze natomiast to, że jesli mam stronę powiększoną, przesuwam sobie w inne miejsce, to spoko, wracam w tamto poprzednio oglądane miejsce i już jest białe pole i muszę czekać na władowanie się tego obszaru.
Jakie macie programy do przeglądania www? Może jest coś lepszego?
Mile widziane wsparcie linkiem i ew subiektywną opinią :)

*

Offline cieciu89

• 46
  • Sprzęt: G900
Odp: Przeglądarka www - która ?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2011, 14:07:30 »
To zależy do czego i jak chcesz owej przeglądarki używać. Ja naprzykład korzystam tylko przez wifi więc z powodzeniem używam opery mobile 10. Natomiast jeżeli korzystasz z płatnych transmisji to lepsza będzie opera mini.
A co do innych przeglądarek to jest ich całkiem sporo, począwszy od uZard'a (ma pełną obsługe flash'a ale troche muli na Tosi)http://www.uzard.com/en/main/main.asp,
NetFront (całkiem szybka) http://www.access-company.com/products/mobile_solutions/netfrontmobile/browser/concept.html
Uc browser (mobilna przeglądarka bez trybu "desktop", linka ci nie podam bo nie widze oficjalnej strony a nie będę robił reklamy innego forum)
I to tyle odnośnie tych "fajnych" przeglądarek ode mnie . Oczywiście są też inne dobre przeglądarki ale ja korzystałem tylko z tych.