Przedluzenie zywotnosci baterii przy 3g

• 7 Odpowiedzi
  • 1748 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przedluzenie zywotnosci baterii przy 3g
« dnia: Czerwiec 26, 2009, 23:41:16 »
Z tego co znalazlem to nie ja jeden mam z tym problem.
Otoz przy uzytkowaniu 3g bateria sie bardzo szybko wyczerpuje (ok. 1/2 dnia). Dzieje sie tak tylko przy uzywaniu internetu. Kiedy nawet jest polaczony, ale zadna aplikacja z niego nie korzysta jest ok. Czy jest jakis sposob na przedluzenie jej zycia tak, zeby mozna spokojnie bylo odpalic gg, skype'a czy jakies radyjko? Przy edge sie nie wyczerpuje tak szybko, jednak zmiana nie wchodzi w gre ze wzgledu na to, ze korzystam z play onlne, a on dziala tylko w 3g.

Odp: Przedluzenie zywotnosci baterii przy 3g
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2009, 16:06:04 »
widzisz moj sposób na slaba zywotnosc baterii jest taki ze noszę ze sobą drugą baterię w kieszeni jak gzies wychodzę i jak mi jedna padnie zmieniam na drugą

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2009, 17:36:37 »
Mozesz obnizyc taktowanie procesora, zmniejszyc podswietlenie ekranu i kupic powiekszona baterie.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 28, 2009, 20:50:16 »
Przy wykorzystywaniu tosi do takich ekstra rzeczy ekstra w ruchu ( tam gdzie nie ma prądu z sieci ) warto chyba mieć zewnętrzną bateryjkę uniwersalną o przyzwoitej pojemności bo multimedia sporo ciągną energii.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 28, 2009, 23:27:20 »
Taktowanie mam obnizone do 208. Myslalem o drugiej baterii, ale to chyba tez by na dlugo nie starczylo bo jak mowilem przy wlaczonej jakiejkolwiek aplikacji korzystajacej z 3G bateria doslownie ucieka w oczach.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2009, 23:55:37 »
Zmiana taktowania tu raczej niewiele da, bo głównym obciążeniem się radio robi.  Optymalnie byłoby mieć taką baterię jak pisałem z 10-pinową końcówką...

*

Offline SATANAS

• 6
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 29, 2009, 21:45:05 »
Ja proponuję ci kupić baterię 3000 mAh. Jest ona dwa razy większa rozmiarami od standardowej wiec dostajesz także tylną klapkę

Tutaj masz link:
http://shop.eten.hu/mugen-power-3000mah-extended-battery-for-toshiba-g900-with-battery-door-silver-p-228.html

*

koldasz

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2009, 08:51:29 »
Dam, przeciez globalbus zalaczyl sterownik do 3g wyciagniety z Rovera . na " dzien dobry i dobranoc. nie samym padalcem czlowiek zyje" pisal ze jest o wiele lepsze zachowanie z tym sterownikiem. Watek o testawaniu poszukajcie na G900 subforum.