Propozycja dla użytkowników Tośki G900

• 12 Odpowiedzi
  • 4903 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
  • Sprzęt: HTC Raphael
Propozycja dla użytkowników Tośki G900
« dnia: Czerwiec 21, 2008, 19:41:28 »
Mam taką propozycję, dla posiadaczy G900,którzy się znają trochę na tym sprzęcie,abyśmy postarali się wspólnie rozwiązać największe problemy związane z Tośką.Może nawet udało by nam się zrobić stery do akceleratora graficznego,albo znaleźć jakiegoś programistę który był by ja w stanie zrobić, oczywiście za odpowiednią ceną.

Na początek proponował bym,aby każdy napisał jakie ma problemy w Tośce,i co go denerwuje.Napisał jakiego romu używa WM 6 czy WM 6.1, i jakiej kompilacji. Na jakim romie by widział swoją Tośkę, bo mam w planie ugotować romik,oczywiście nie sam,ale z waszą pomocą,który był by stabilny i miał rozwiązane najczęściej pojawiające się problemy.

Na koniec, znaczy po pewnym czasie zbierzemy wszystkie bugi, wybierzemy te które się najczęściej powtarzają, zbierzemy ekipę,i będziemy kombinować.
Najlepszym sposobem będzie zrobienie backup, i edytowanie rejestru na ślepo,sprawdzanie co się dzieje (to aby poznać lepiej rejestr) porównywanie rejestrów od różnych osób. Głównie pracowali byśmy na Ceregedit z poziomu PC.I drugą rzeczą była by podmiana plików  z innych urządzeń.

Co wy na to??

Moja bugi które znalazłem:
-jakość rozmów
-głośność dźwięków
-mapowanie klawiatury (nie działają klawisze w emulatorach i niektórych grach)
-szybkość aparatu
-stery do grafy
-odczyt stanu baterii
-active sync (ja nie mam z tym problemu,ale niektórzy nie mogą się połączyć przez BT)
-wifi (Problemy z połączeniem)
-SDHC (stery)

A jeśli chodzi o system to WM 6.0 , ponieważ jest po polsku i ma mniej bugów niż WM 6.1

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Propozycja dla użytkowników Tośki G900
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2008, 20:35:04 »
więcej bugów nie znalazłem
nawet niektórych nie potwierdzę  :P
np. na głośność rozmów i dźwięków nie narzekam
nic nie mapowałem z qwerty - ale wierzę
szybkość aparatu - a po co go włączać  :E żeby jeszcze była możliwość poprawienia jakości fotek to wolałbym to od szybkości aparatu  :P
stery do grafy hmmm - bez tego IMO można żyć
odzyt stanu baterii to faktycznie bug - i na początku mi to przeszkadzało, ale teraz już się przyzwyczaiłem i nie zwracam na to uwagi, zwłaszcza, że czas na baterii jest IMO rewelacyjny!
SDHC przydałoby się
system 6.0 3.07 i nie mam zamiaru zmieniać na 6.1 no chyba, ze będzie tak samo stabilny a stery do SDHC pojawią się tylko na 6.1

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2008, 21:26:15 »
więcej bugów nie znalazłem
nawet niektórych nie potwierdzę  :P
np. na głośność rozmów i dźwięków nie narzekam
nic nie mapowałem z qwerty - ale wierzę
szybkość aparatu - a po co go włączać  :E żeby jeszcze była możliwość poprawienia jakości fotek to wolałbym to od szybkości aparatu  :P
stery do grafy hmmm - bez tego IMO można żyć
odzyt stanu baterii to faktycznie bug - i na początku mi to przeszkadzało, ale teraz już się przyzwyczaiłem i nie zwracam na to uwagi, zwłaszcza, że czas na baterii jest IMO rewelacyjny!
SDHC przydałoby się
system 6.0 3.07 i nie mam zamiaru zmieniać na 6.1 no chyba, ze będzie tak samo stabilny a stery do SDHC pojawią się tylko na 6.1

W sumie Tośka dla mnie też nie ma większych bugów... Tylko ten dźwięk,i jakość rozmów... Może moja Tośka jest uszkodzona?? Jeśli tak,to dam ją na gwarancje  :) Ma ktoś jeszcze problem z głośnością i jakością rozmów ??

*

Offline Armag

• 10
  • Sprzęt: nokia 3650> se p900> htc magican> htc wizard> toshiba g900
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2008, 21:39:24 »
Jakosc dzwieku w tosce to rzecz wzgledna. Zalezy z czego sie przesiedliscie.
Ja wczesniej mialem dwa telefony z WM i jakosc dziekow tez nie byla rewelacyjna, duzo przyjemniej rozmawia sie przez zwykle telefony.
W g900 jest podobnie. Jak dla mnie ok.

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2008, 21:44:45 »
Jakosc dzwieku w tosce to rzecz wzgledna. Zalezy z czego sie przesiedliscie.
Ja wczesniej mialem dwa telefony z WM i jakosc dziekow tez nie byla rewelacyjna, duzo przyjemniej rozmawia sie przez zwykle telefony.
W g900 jest podobnie. Jak dla mnie ok.

Ja przesiadłem się z wizarda (spv M3000) I tam jakość,i przede wszystkim głośność połączeń była znacznie lepsza...

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2008, 21:48:14 »
Ja też mam problemy z uszłyszeniem co do mnie mówią... Zawsze można włączyć Speaker On :E Ale tak na poważnie to też chętnie bym jakoś zgłośnił rozmowy.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline majekqwert

• *
  • 93
    • Forum Tośki G900
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2008, 22:23:01 »
Ja też mam problemy z uszłyszeniem co do mnie mówią... Zawsze można włączyć Speaker On :E Ale tak na poważnie to też chętnie bym jakoś zgłośnił rozmowy.

WOW HD trochę pomaga,jest w wątku o gotowych cabach... Spróbuj... Sądze że jest gdzieś w pis w rejestrze odpowiadający za głośność połączenia...Ewentualnie pozostaje jakaś modyfikacja głośnika  :E

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 22, 2008, 22:45:01 »
Wpisami już się bawiłem, niestety nie zauwazyłem poprawy. WOW HD daje coś w rozmowach?? miałem wrażenie że to pomaga tylko przy odtwarzaniu muzyki, tak czy inaczej spróbuję.

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 22, 2008, 23:04:24 »
WOW HD nie działa na WM6.1

*

Offline ja456

• 1248
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 22, 2008, 23:26:00 »
Poki co i tak nie mam jak zainstalować WM6.1 nawet jakbym chciał :|

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 23, 2008, 10:05:52 »
Może nawet udało by nam się zrobić stery do akceleratora graficznego,albo znaleźć jakiegoś programistę który był by ja w stanie zrobić, oczywiście za odpowiednią ceną.
Żeby ktoś Ci napisał sterowniki to byś musiał mieć: super programistę a najlepiej kilku  :P, parę, jak nie kilkadziesiąt tysięcy... Euro, architekturę procesora graficznego, systemu operacyjnego, samej G900 i jeszcze kilka różnych rzeczy na których się w ogóle nie znam. Tak główkuję na chłopski rozum. Stery najlepiej "wyciągnąć" z jakiegoś podobnego urządzenia. Sam chip ma olbrzymie możliwości dla przykładu: http://www.nvidia.pl/object/mobilemedia_platform_pl.html

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)