Panowie udało mi się uruchomić opere mini 4.1 pod esmetec Jbedem - chodzi na pełnym ekranie a jej prędkość jest akceptowalna - nie to co na esmetec midlet manager. Sztuczke dzis zrobilem na dwóch WM6.1 - mo3elle i tym nowym

Więc po kolei :
-Instalujemy esmetec midlet manager > nazwa pliku "Esmetec Java.cab"
-Instalujemy pod nim opere mini 4.1 i uruchamiamy ją w celu skonfigurowania
-Instalujemy Risidoro_intent_Midlet_Manager11 którego na 6.1 nie da się odpalić - po prostu się nie włącza
-Instalujemy Esmetec jbed v3.1 po czym go odpalamy
W esmetec jbed instalujemy opere 4.1 - wyskoczy komunikat, że opera jest już zainstalowana i czy chcemy zastąpić - klikamy tak.
Jak próbowalem instalować bez tych kroków operkę pod jbedem to się nie odpala - zwis przy uruchamianiu. Po tych czynnościach możemy w się w pełni cieszyć Operą mini 4.1 w Full screen na G900. Nie wiem czy wszystkie te kroki są potrzebne aby ją odpalić- jednak ta metoda działa więc wolałem niczego nie uszczuplać

Co do tempa chodzenia to i tak jest wolno - ale akceptowalnie. Jak ktoś chce szybko przeglądać www na minioperze to można zainstalować emulator javy z IBM`a -> on odpala midlety w niskiej roździelczości i chodzą one o wiele szybciej-> opera także. Ale moim zdaniem nie po to mamy wyświetlacze 480x800 aby ograniczac sie do 240x320

Jeśli potrzebujecie w/w plików to proszę o info wstawie gdzieś.