Hm ja mam ROM globalbusa (nie najnowszy, wersje tuż przed final + własne OEMy i kilka z felixa), wrzucone kbdfix, i różne tweaki rejestru, wyłączone podpowiadanie wyrazów, i ogółem nie narzekam na klawiaturę. Jest dużo lepiej niż standardowo, literki nie gubią się. Fakt, pisać naprawdę szybko na klawiaturze G900 się chyba nie da, bo jak niechcący naciśniemy dwa klawisze na raz to się dzieją cuda (spróbujcie wciskać dwa klawisze na raz, losowość wyskakujących literek jest gwarantowana

), a przy zmianie portrait -> landscape (na przykład w pasku Opery) muszę chwilę poczekać aż się w pełni przeładuje bo inaczej zje pierwszą literkę, ale potem już wszystko OK. W programie do SMSów działa to jednak gorzej niż w całej reszcie, ale ogółem jak dla mnie ta klawiatura jest o wiele lepsza niż standardowe telefoniczne. Ustawienie procka na 512 chyba jeszcze bardziej to poprawia (bo ogółem znacznie przyśpiesza response wszystkiego, niestety po uśpieniu wraca mi na 200 Mhz na stałe :-/).
Inna sprawa że mam komedie z klawiaturą ekranową, raz na 4-5 kliknięć wyskakuje coś zupełnie innego, np zamiast o jest O, albo backspace

(kasuje literkę zamiast napisać kolejną). Nie wiem za bardzo po czym to się stało. Ale po prostu tego nie używam

.