Problemy z AS via BT

• 3 Odpowiedzi
  • 569 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline polished66

• 2
  • Sprzęt: Toshiba M200, Tosiba G900
Problemy z AS via BT
« dnia: Wrzesień 11, 2008, 00:55:37 »
Witam,
Jak sam temat wskazuje mam pewne problemy z polaczeniem sie z ActiveSync przez BlueTooth.

Korzystam z aplikacji dolaczonych do telefonu g900, tj AS 4.5PL.

Komorka laczy sie odrazu poprzez USB i synhronizuje niemalze odrazu.

Jezeli chodzi o komputer to korzystam z Toshiby (!!) Portage (!!!) M200, ktory korzysta z wlasnego oprogramowania do BT, a nie tego co jest w Service Pack 2 i 3 (ale przez to oprogramowanie udalo mi sie znalezc opcje odpowiadajace za poprawne skonfigurowanie BT tak zeby odpowiadalo zaleceniom w FAQ: Discoverability mode, Connectable, Pairable)

Robilem 3 razy czyszczenie systemu na komorce i okrylem ze domyslnie sie robi port przychodzacy COM8.

Zparowalem oba urzadzenia.

Ustawilem na komputerze port wychodzacy na COM6 najpierw w aplikacji, potem w AS na ten sam i w koncu dodalem nowy port wychodzacy w komorce rowniez na 6.

Probowalem wszelkie wariacje w tym ustawialem BT na kompie zeby odbieral COM8 i AS zeby tez korzystal z COM8.

Jestem w stanie polaczyc sie z komputera na komorke, ale jak daje na komorce synh via BT to wyskakuje mi komunikat o tresci:

"Nie mozna odnalezc istniejacego powiazania Bluetooth z komputerem PC, ktory obsluguje program ActiveSynh. Czy chcesz teraz utworzyc takie powiazanie?"

Robie wszystko co da sie tam zrobic (chyba) i potem wracam do AS i znowu wyskakuje mi komunikat...

Tak samo aplikacje GoldKey i Teleport mi nie dzialaja, ale sadze ze z nimi sobie poradze jezeli AS mi zadziala...

Blagam o pomoc, jestem nieprzytomny juz, siedze na tym juz 5 godzin i nic. Telefon kupilem prawie ze rok temu w sieci play i napoczatku robilem z tym telefonem cuda, ale wczesniej nie potrzebowalem synhronizowac komorki z laptopami, ale teraz ze wzgledu na zmiane miejsca pracy potrzebuje GoldKey :)

Jezeli ktos z Krakowa lub okolic moglby mi z tym pomoc to jestem w stanie zaplacic za ta przysluge (oczywiscie za rozsadna cene...)

pozdrawiam
MK

PS Osobiscie sadze ze jakis problem z softem do BT jest na kompie i strasznie mnie to bawi bo teoretycznie jest to ta sama rodzina produktow juz nie mowiac o producencie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2008, 00:58:51 wysłana przez polished66 »

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Problemy z AS via BT
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2008, 06:51:29 »
Wywal z tosi w ustawienia->połączenia->bluetooth, PC ze sparowanych urządzeń i spróbuj odkryć na tosi PC ponownie. Musi być przy pokazać widoczna usługa AS. Mi czasami też się zacinała nie wiedzieć czemu konfiguracja AS+BT ale to pomagało.

*

Offline polished66

• 2
  • Sprzęt: Toshiba M200, Tosiba G900
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2008, 12:02:24 »
probowalem i wywalalem wielokrotnie niestety...

ale dzieki ze powiedziales mi ze powinna mi sie na tosi pojawiac usluga o AS... pojawia mi sie jedynie "Bezprzowodowe urzadzenie stereo" i "Port szeregowy". Podobnie laczac sie z komputera na toshibe, te same opcje.

I zastanawialem sie rowniez dlaczego to niby jest polaczenie szeregowe... To juz wiem.

W takim razie pewnie Soft do BT na laptopy Toshiby nie jest kompatybilny z AS bo wzajemnie sie nie wykrywaja.

Moze jeszcze jakies pomysly? :)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2008, 16:30:52 »
Ja w PC mam stos BT widcoma ale raz musiałem go przeinstalować bo też mi się AS wykrzaczał. Teraz jest ok.