Witam! otoz niedawno kupilem sobie toshibe g900 i chcialbym wgrac sobie do niej wm 6.1 i nakladke z HTC DIAMOND Touch Flo 3d. prosze o instrukcje jak mam to zrobic poniewaz to moj pierwszy tel z WM wczesniej mialem UIQV3
Na twoje szczęście odpowiedź jest banalnie prosta - nie ma takiej możliwości

Po prostu TouchFlo3D, jak sama nazwa wskazuje jest zrobione jako interfejs trójwymiarowy i wymaga akceleratora graficznego żeby w ogóle ruszył. A tosia niby ma na pokładzie dość potężny chip GoForce5500 od Nvidii, jednak brak sterowników do niego zupełnie uniemożliwia wykorzystanie jego możliwości.
Jedyne co da się zrobić to zastosowanie TouchFlo
2D, znany także jamo manilla2D - ten interfejs pochodzi ze znacznie słabszych urządzeń HTC pozbawionych akceleracji 3D z procesorem taktowanym ok. 200HMz (mniej niż połowa prędkości tosi), więc bez problemu chodzi na toshibie. Ze względu na małą ilość pamięci storage prawdopodobnie nie uda ci się manilli zainstalować (o ile pamiętam wymaga coś koło 20-30MB). A nawet gdyby się udało to zostałbyś z praktycznie po brzego zapchaną pamięcią. Jedynym sensownym sposobem wrzucenia tego na g900 jest wgranie na nią romu z wgotowaną manillą (poszukaj na forum, trochę tego jest, chyba nawet w Clean&Clear jest taka opcja). Jeśli chodzi o informację o sposobie zmiany romu i ryzykach z tym związanych, polecam lekturę tego działu forum. Sporo już jest o tym napisane i nie ma sensu się powtarzać.
Ale powiem ci szczerze - M2D jest fajne... na 15 minut. Jak już przestaniesz się zachwycać tym jak to fajnie wygląda i chodzi, to zauważysz że tych informacji, na których ci najbardziej zależy wcale nie pokazuje, a programy i tak wygodniej odpalać z menu start. A fajne animacje? Nie dość, że można uzyskać w wielu (lepszych) programach, to tylko zaczynają wkurzać bo i wydłużają czas dostępu do danej funkcji. Widok SMS? Jak dla mnie bezużyteczny - w takim PocketCM Contacts też mam "palcoprzyjazny" interfejs i mogę się błyskawicznie dostać do wiadomości, i do tego mam je wyświetlone w formie czatu, a nie w takiej kolejności jak je otrzymałem. Przeglądarka obrazków? No bez przesady - fajnie zdjęcia się przesuwają ale na nich nic nie widać - nawet powiększyć się nie da. To ja już wolę slide2view sobie odpalić i przynajmniej mieć obrazki na pełnym ekranie

Wyszukiwarka miejsc do google maps? Już ja widze używanie tego na codzień przy aktualnych cenach przesyłu danych u naszych kochanych operatorów... I tak nawijać można dale, ale chyba już mniej więcej widać o co mi chodzi. Aha, no i jeszcze wypadałoby wspomnieć o tym szczególiku, że na miejsce, które zajmuje M2D można sobie do romu wgotować KUPĘ użytecznego oprogramowania

Oczywiście nic nie zaszkodzi samemu spróbować, prezeflashowanie innego romu po znudzeniu się M2D to kwestia 5 minut