problem z przeglądaniem stron wymagających java script

• 9 Odpowiedzi
  • 3318 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bastime

• 6
  • Sprzęt: toshiba g900
problem z przeglądaniem stron wymagających java script
« dnia: Styczeń 18, 2009, 11:42:24 »
Witam wszystkich.Szukam rozwiązania na forum ale nigdzie nie jest dokładnie opisane o javie.Wszystko dotyczy gier.A problem jest w przeglądaniu stron typu mbank czy zadowolenie.pl czy jakichś innych sklepów internetowych i logowania się do nich.wyskakuje że potrzebna jest java script czy coś podobnego.nie znam się na tym więc prosze o jakieś łopatologiczne wskazówki. klikając na ikonkę java w programach  wyskakuje mi  Cilck menu>install to install a new Midlet ale gdy klikne  w menu kieruje mnie albo do przeglądarki albo do adresu url a i tak nie wiem co mam wpisać.jak klikam wersje to jest jeodek build:20070709.co mam zrobić .zależy mi głównie na korzystaniu z internetu.oprogramowania nie zmieniałem wszystko jest fabryczne i nie chce zmieniać bo reszta w zupełności mi wystarczy.pomóżcie

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: problem z przeglądaniem stron wymagających java script
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:20:26 »
niepowiem, troche desperacko przegladac zasoby na koncie w autobusie na tosi :ok:

ale jak juz jest tem temat, to zapytajmy sie najpierw kolegi jaka ma przeglądarke?
IE? Opere? Skyfire? Opere mini?

bo musimy od tego zaczac :P
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline bastime

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2009, 12:51:49 »
Nie przeglądam tych zasobów w autobusie tylko czasami jest potrzeba sprawdzania cen czy innych tego typu paramertów .czasami zakupu ale chodzi tu o domowe warunki po wifi.problem dotyczy  napewno nie tylko mojego przypadku więc ten wątek będzie odpowiedni.mam zainstalowaną fabrycznie przeglądarkę  IE i operę 8.65

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2009, 13:32:58 »
sciagnij i wyproboj skyfire, calkiem sobie dobrze radzi ta przegladarka z java script, ba! nawet elementy flash wyswietla. natomiast najwieksza jej bolaczka jest to ze puki co jest dostepna wersja dla qvga tylko, wiec po odpaleniu na wvga wyglada dosc rzeklbym malo estetycznie. ale oczywiscie mozesz uzywac jej tylko wtedy gdy chcesz ogladac zawartosc stron z java scriptem..

mozesz tez sprobowac opery 9.5 natomiast ciezko powiedziec z jaki skutkami, u mnie niewiadomo dlaczego strasznie zamula :(
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline bastime

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 18, 2009, 14:19:31 »
dzięki za podpowiedż .szukałem jakiegoś caba żeby bezpośrednio z tosi zainstalować ale ta najnowsza wersja wymaga logowania i to dosyć skomplikowanego .czy jest możliwość ominięcia tego gotowym linkiem do instalki

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2009, 16:16:51 »
Chwila moment - java i java script to dwie różne rzeczy. Wbudowana operka z tego co wiem obsługuje java script. IE też choć na pewno są jakieś ograniczenia w DOM dla obu przeglądarek w stosunku do desktop-owych wersji.

*

Offline bastime

• 6
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2009, 18:40:50 »
Więc już napisze co pojawia się po wejściu na strone np.zadowolenie.pl korzystając z przeglądarki IE--  alert skryptu. error:the xajax Javascript file could not be included.perhaps the URL is incorrect? URL: libs/xajax/xajax_js/xajax.js zaraz wejde przez opere na tą samą stronkę i zobacze

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2009, 18:51:37 »
To może być problem z interpretacją ścieżek przez engine java scriptu w IE. Np. pisali kod pod przeglądarki na PC i nie przetestowali pod mobilną wersją. Różne frameworki AJAX-a używają możliwości JS na maksa i stąd mogą sie brać problemy.

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2009, 19:50:35 »
Więc już napisze co pojawia się po wejściu na strone np.zadowolenie.pl korzystając z przeglądarki IE--  alert skryptu. error:the xajax Javascript file could not be included.perhaps the URL is incorrect? URL: libs/xajax/xajax_js/xajax.js zaraz wejde przez opere na tą samą stronkę i zobacze
Sprawdź jeszcze NetFronta 3.5 - nieźle sobie z JS radzi, zresztą podaną przez ciebie stronę wyświetla jak należy. Opera 9.5 build 2808 (z Diamonda) też sobie z tą stroną radzi. Ale NetFront w przeciwieństwie do opery 9.5 działa też w landscape.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 19:56:01 wysłana przez mr.deimos »

*

Offline bastime

• 6
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2009, 00:08:18 »
Sprawdzałem operę i po zaznaczeniu w ustawieniach  java script otwiera te stronki ale muli się dosyć przynajmniej ta moja wersja 8.65 .Czas więc na net fronta  :).pozdrawiam.