Słuchanie muzyki i ekran wvga - a bardziej blokowanie ekranu i klawiszy

• 27 Odpowiedzi
  • 3925 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ppop

• *
  • 63
Co doradzicie mi do słuchania muzyki w toshibie?
Sprawdzałem różne programy...WMP strasznie dlugo mi liste utworow wczytuje, w S2P nie mozna ustawic sterowania przyciskami, teraz próbuje tego gsplayer i nawet daje rade.
Ale czy jest taki program, który odtwarzal by muzyke dalej, po krótkim nacisnieciu power?
Czy moze jakis program, który blokował by wszystko i podszyl sie pod ten przycisk power (albo inny, ktory by go tam zmapował)

Chodzi o taki zestaw, zebym mogl sluchac muzyki, samo sie blokowalo(albo ja przyciskiem power), szybkie odblokowanie i klawiszami zmiana piosenki.
albo jakos zrobic tak, zeby blokowalo tylko ekran po nacisnieciu np jakiejs kombinacji i moglbym wtedy sobie przelaczac piosenki swobodnie.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Słuchanie muzyki i ekran wvga - a bardziej blokowanie ekranu i klawiszy
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:36:40 »
Jak naciśniesz power-a to telefonik usypia się i nic nie odtworzy.

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:38:14 »
ppop długo nad tym nie myślałem, ale ja Ci powiem jak mam ja.
GSPlayer + sterowanie klawiszami, słucham przez stereo bluetooth i tapnięciu na górny przycisk wygasza ekran a muzyka gra dalej. Na zwykłych słuchawkach to chyba trzeba w GSPlayer ustawić w opcjach auto wygaszanie ekranu, albo gdzieś w menu jest do tego opcja.

miba, a jakby pobawił się tymi kluczami w rejestrze co kiedyś Globalbus podawał, tam były trzy albo cztery stany użądzenia.

*

Offline ppop

• *
  • 63
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:42:13 »
Jak naciśniesz power-a to telefonik usypia się i nic nie odtworzy.

dzieki :/

ppop długo nad tym nie myślałem, ale ja Ci powiem jak mam ja.
GSPlayer + sterowanie klawiszami,

miba, a jakby pobawił się tymi kluczami w rejestrze co kiedyś Globalbus podawał, tam były trzy albo cztery stany użądzenia.

myslalem, ze cos ambitniejszego, np tak jak te klucze...zaraz musze zobaczyc co tam jest (na forum mam nadzieje? )

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:44:22 »
chodziło mi o to:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99814.msg799129#msg799129

Sprawdzimy co sie stanie jak ustawimy screenOFF na 1 :D

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:50:34 »
Conduits Pocket Player, długo się odpala, ale bardzo dobry soft  :ok: używam go już od lat na kilku różnych PDA i jeszcze mnie nie zawiódł, ma chyba największe możliwości konfiguracyjne i jako jeden z dwóch opcję bookmarks
blokowanie ekranu, klawiszy, wybranych klawiszy itp. bez problemu

*

Offline ppop

• *
  • 63
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:51:35 »
o to by bylo genialne
1 - Low on
Pełna funkcjonalność, ale z obniżonym poborem prądu (dobre np. do słuchania muzyki)

tylko ta 1 mam tutaj wpisac zamiast 0?
"wav1:"=dword:0

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 04, 2009, 16:54:18 »
Popieram Pocket Player jest najlepszy  :ok:
świetna , intuicyjna obsługa , dużo ustawień i setki skórek w necie 

*

Offline ppop

• *
  • 63
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:00:25 »
dobra, pocket player moze byc, ale teraz mi podpowiedzcie jeszcze jaki wpis mam zmienic, zeby go nie usypialo przy wcisnieciu power ;)

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:08:39 »
ppop: Wątpię by jakiś programik blokował przycisk power Po pierwsze jest on głęboko zaszyty w systemie. Po drugie taka droga oznacza dla programisty olbrzymią nieprzewidywalność działania jego aplikacji. Po trzecie może to osiągnąć inną metodą - przejściem w "unattended mode" ( tak robi AS na tosi jak sie łączy z PC przykładowo).
Szukaj programu z odpowiednimi funkcjami a nie modyfikacji systemu

Zauważyliście, że GSPlayer jest podobnie jak WMP mało wrażliwy na zmiany obciążenia proca? Ale tcpmp już nie - jak coś odpalam to rwie muzę.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 17:11:34 wysłana przez miba »

*

Offline ppop

• *
  • 63
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:13:26 »
ale w rejestrze zmienic mozna chyba, nie?
ze po nacisnieciu jest inna akcja
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power
tylko teraz nie wiem gdzie :/

*

Offline Reverten

• **
  • 119
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:22:32 »
a ja polecam zainstalować jakiś program z obsługą klawiszy np.TCPMP+ program BlackMe.
U mnie wygląda to tak, że włączam TCPMP,włączam muzyke i naciskam przycisk internetu(tyn pod diodą),na którym mam ustawione wyłączenie ekranu przez BlackMe, po tym naciskam przycisk OK i mogę normalnie sterować odtwarzaczem ;)
Ekran mogę ponownie włączyć poprzez użycie przycisku Power lub poprzez przycisk, do którego mam przypisany TCPMP, po wciśnięciu power pokazuje mi się BlackMe,a przycisku od TCPMP pokazuje się odtwarzacz
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 17:40:04 wysłana przez Reverten »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:27:02 »
dobra, pocket player moze byc, ale teraz mi podpowiedzcie jeszcze jaki wpis mam zmienic, zeby go nie usypialo przy wcisnieciu power ;)
wystarczy podmapować pod jakikolwiek klawisz funkcję screen off, i wyłączyć wybudzanie klawiszami poza power i gotowe

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:44:56 »
gsplayer + podpisani wygaszenia pod jakiś klawisz, żeby działało powerem trzebaby w rejestrze zmienić, żeby obsługiwał pamięc na wyłączeniu, ylko nie pamiętam jaki klucz i jest to niepoprawne politycznie :P bo będzie ciągle żarł prąd na kartę pamięci :wink:

Ja mam gsplayer+ podpisany klawisz+ zwykłe słuchawki i działa jak trrzeba :wink:

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 04, 2009, 17:51:46 »
gsplayer + podpisani wygaszenia pod jakiś klawisz, żeby działało powerem trzebaby w rejestrze zmienić, żeby obsługiwał pamięc na wyłączeniu, ylko nie pamiętam jaki klucz i jest to niepoprawne politycznie :P bo będzie ciągle żarł prąd na kartę pamięci :wink:

Ja mam gsplayer+ podpisany klawisz+ zwykłe słuchawki i działa jak trrzeba :wink:
Jaką pamięć? Możesz to rozwinąć? Abo lepiej nie rozwijaj bo przejdę chyba załamanie nerwowe :P

*

Offline ppop

• *
  • 63
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 04, 2009, 18:04:31 »
@miba
pamiec do karty sd

zrobilem tak, ze mam gsplayer i zmapowany klawisz pod wylaczenie ekranu+ w rejestrze zmienilem, ze jak wylacza sie ekran, to przechodzi w tryb LOW (1) - dzwieki dzialaja, moge zmieniac piosenki bez odblokowywania i malo zzera ;)

albo sobie pozniej zmienie w gsplayer na wylaczenie klawiszy + screena i tez bedzie ok ;)

dzieki za rady. temat imo do zamkniecia ;)

*

Offline GiantMaster

• 45
  • Tośka G900 rządzi xD
  • Sprzęt: Tośka G900
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 04, 2009, 18:09:16 »
ja mam quick menu i jak słucham to tam jest opcja wyłącz ekran :D a odtwarzam TCMP :P czy jakoś tak xd

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 04, 2009, 18:10:53 »
propozycje fix-ow zarządzania pamięcią globalbus-a zawarłem w cab-ie z fix-ami. A co na prawdę zmieniłeś, mogę wywnioskować jak mi modyfikacje rejestru opiszesz. Jak wyłączasz ekran to normalnie reszta działa też.

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 04, 2009, 18:53:33 »
To ja od siebie proponuję MortPlayer+skórka WVGA (w internecie jest kilka, polecam qpod_wvga). Z domyślną skórka nie działa za dobrze, bo menu jest przesłonięte przez pasek zadań. Super zarządzanie playslistami (i stacjami radiowymi bo streaming też obsługuje), sporo wspieranych formatów itp. Do tego ma wbudowaną wyłączenia ekranu i blokadę ekranu/klawiszy - wprawdzie nie powerem, ale można do tego podmapować dowolny klawisz. Ja mam środkowy przycisk dpada do tej funkcji użyty. Oprócz standardowego wyłączenia/włączenia ekranu jednym przyciskiem jest opcja bardziej zaawansowanej blokady - wciśnięcie przycisku odpowiedzialnego za wyłączenie ekranu ekran włączy, ale jeśli nie potwierdzi się drugim przyciskiem (konfigurowalne, np. którymś z softkey), to ekran i przyciski pozostaną zablokowane, a ekran po chwili się znów wyłączy.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 04, 2009, 18:55:55 »
Chyba to jest najbardziej kompletne rozwiązanie.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:07:55 »
w najnowszej wersji mortplayer działa poprawnie również na domyślnej skórce
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline I_Mat

• **
  • 217
  • dunno
  • Sprzęt: spełnia normy
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:29:44 »
również polecam mortplayera, ja jednak aktualnie używam s2p i widzę, zę się ładnie komponuje z su2u (odblokowywanie przesunięciem palca) a mianowicie: jak włączam muzyke i czekam chwile to wyłącza mi się ekran (w su2u mam ustawione 'pojawianie' się gdy ekran ulegnie wygaszeniu), następnie jak klikam na power to jest pasek od przesuwania aby odblokowac urządzenie a nad nim przyciski od kontroli s2p
ps. oczywiscie jak ekran zostaje wyłączony, to moge sterować s2p za pomocą "joy'a"

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:46:45 »
S2P swego czasu na wizardzie używałęm. Faktycznie fajnie się s S2U2 integruje i przyzwoicie odtwarza (chociaż o czymś typu ogg można zapomnieć bo w śrogku to windows media player), ale szlag mnie trafia przy próbie znalezienia konkretnego utworu - trzeba się przełączyć w tryb coverflow, który na tosi ledwie działa (do tego całe to przewijanie ostatnio niespecjalnie działa - jakby za duża czułość) i męczyć się z przycinającym interfejsem. Albo przekopywać się przez listę wszystkich utworów (też niespecjalnie płynnie chodzącą). Na urządzeniach z normalną obsługą openGL można się w to bawić (nowe wersje S2P obsługują akcelerację), ale na tosi według mnie szkoda nerwów. Ja już wolę mortplayera w trybie navibar (mały pasek na dole ekranu nie przesłaniający ekranu today) z jego blokadą  ekranu. A sterowanie muzyką i tak mam na zestawie A2DP, więc dpad może zostać zablokowany.
Swoją droga mortplayer ma fajną funkcję - blokada wszystkich klawiszy oprócz tych, które sterują odtwarzaniem (następny/poprzedni utwór, play pauza, ewentualna głośność). Jeśli skonfiguruje się przycisk odpalający przeglądarkę, który niełatwo wcisnąć przypadkowo jako wyłączenie ekranu, a sterowanie muzyką mieć na dpadzie. Można wtedy obsługiwać odtwarzacz nie włączając ekranu także i z kablowym zestawem słuchawkowym.

*

Offline duszeksc

• 48
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:54:23 »
Czy Mortplayer wyświetla okładki utworów ? Wyszukiwarkę ma ? Aha i oczywiście jak słucham samej muzyki to podświetlenie gaśnie, żeby tak bardzo baterii nie ciągnęło ?

*

Offline Reverten

• **
  • 119
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:58:14 »
Mortplayer dosyć fajnie się prezentuje, ale jego użycie CPU wynosi od 30%-40%,a więc sporo, w porównaniu TCPMP jakieś 15%

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 04, 2009, 22:07:42 »
A GSPlayer jest jeszcze oszczędniejszy od tcpmp.

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 05, 2009, 00:09:48 »
Czy Mortplayer wyświetla okładki utworów ? Wyszukiwarkę ma ? Aha i oczywiście jak słucham samej muzyki to podświetlenie gaśnie, żeby tak bardzo baterii nie ciągnęło ?

Okładki wyświetla jeśli masz skórkę to uwzględniającą, wyszukiwarki nie zauważyłem (ale nie sprawdzałem najnowszej wersji, więc może...), a podświetlenie może wygasić (tak jak i ekran + blokada przycisków) automatycznie.
Co do zużycia procka, to u mnie bez A2DP na poziomie 19% się utrzymuje (ale mam procka na sztywno na 520MHZ ustawionego - stąd może się różnica brać). Poza tym może masz jakieś efekty włączone, Reverten? MP ma ich trochę - equalizer, reverb, bass boost, echo itp. Po odpowiednim ustawieniu działają naprawdę nieźle, ale i nieco procesor obciążą.
Fakt, że GSplayer jest chyba najwydajniejszym odtwarzaczem, ale jak dla mnie jest nieco zbyt spartański ;) Zresztą, z tego co wiem to MortPlayer jest bazowany na kodzie źródłowym GSplayera i nawet może używać jego pluginów.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 05, 2009, 16:48:57 »
GSPlayer jest wydajny, ale nie w odtwarzaniu aac, tutaj jest totalna porażka...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal