Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Toshiba
G900
Problem z odbieraniem połączeń...
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Problem z odbieraniem połączeń...
6 Odpowiedzi
1603 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Bushman10980
6
«
dnia:
Kwiecień 29, 2011, 11:11:16 »
Witam wszystkich.
Problem pojawił kilka miesięcy temu. Przy próbach odbierania połączeń słuchawka zieloną telefon się przywieszał i odbierał dopiero po około 7 sekundach.
Losowo problem znikał, robiłem HR, a poźniej czyszczenie historii i i pamięci ale problem od czasu do czasu powracał.
Wczoraj ugotowałem sobie system z takiego tematu na tym forum: [Final] Clean & Clear ROM 1.35 for G900. Wszystko chodzi jak najbardziej poprawnie tylko przed pojawieniem się nadchodzącego połączenia głosowego pojawia się komunikat o rozmowie z "Nieznany" po sekundzie zamienia się juz na właściwy nr tel. lub nazwę z kontaktów ale u góry ekranu pojawia się symbol słuchawki z wykrzyknikiem i "odkłada się jedna rozmowa nie odebrana od "Nieznany" - ta sytuacja również występuję losowo. Czy ktoś miał taki problem i sobie z nim poradził?
lolasher
431
Odp: Problem z odbieraniem połączeń...
«
Odpowiedź #1 dnia:
Kwiecień 29, 2011, 18:27:40 »
Czasem nie pojawiał mi się numer przed odebranie, podobnie działo się też na śp. G910, ale nigdy nie przeszkodziło to w odebraniu połączenia. Sprawdź jakoś doświadczalnie, czy nie jest to zależne od nadajnika GSM z którym akurat jesteś połączony.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)
virusotron
Ekspert Toshiba g900
1408
«
Odpowiedź #2 dnia:
Kwiecień 29, 2011, 20:31:25 »
ogolnie to jest problem z wm czasem na o2 tez mi sie tak zrobi i jest zapisany jako <nieznany>
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!
Bushman10980
6
«
Odpowiedź #3 dnia:
Kwiecień 30, 2011, 02:23:32 »
Dziękuję za odpowiedzi.
Z poprzednim systemem nie było tego problemu, był z zawieszaniem się. zastanawiam się czy zmiana modułu tel. przy gotowaniu dała by poprawę - używam org. z video rozmowami które są nie potrzebne.
lolasher
431
«
Odpowiedź #4 dnia:
Kwiecień 30, 2011, 14:11:28 »
Wątpię, żeby to coś zmieniło, znikanie numeru robi mi się też na tym drugim dialerze.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)
Bushman10980
6
«
Odpowiedź #5 dnia:
Maj 01, 2011, 15:10:49 »
Aktualnie ugotowałem 2 system z RIL od PLAY oraz aplikacją tel. od Diamonda (bez Videorozmów). Zauważyłem że w tym pierwszym RIL (do wyboru przy gotowaniu) nie miałem trybu głośno-mówiącego. Testuje - niestety nikt dzisiaj nie chce do mnie dzwonić
.
lolasher
431
«
Odpowiedź #6 dnia:
Maj 01, 2011, 15:28:06 »
Jak miałeś ten ril nie od playa to nie dziwie się, że ci źle działało. W ogóle zastanawiam się, po co on tam jest w tej kuchence, skoro nie dodaje nic nowego, a jednocześnie dużo psuje.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »