Na początek chciałem się przywitać, posiadam G900 od około tygodnia i nie jest to mój wymarzony temat na początek, ale nie mogę sobie poradzić

Kupiłem na allegro tośke z WM 6.5, w zestawie karta SDHC 4GB. Wszystko chodziło kilka dni aż do momętu, kiedy zostałem zmuszony do HR (omyłkowa instalacja programu).
Gdy tośka odpaliła zainstalowałem kilka programów, które wcześniej miałem i gdy chciałem wrzucić następny program przez ActiveSync, dostłem komunikat, że nie ma wolnej pamięci. Trochę mnie to zdziwiło, ponieważ przed HR miałem około 600MB wolnego, ale usunąłem katalog z piosenkami (ok. 200MB) i udało mi się wrzucić. Gdy potem sprawdziłem pamięć, okazało się, że znów nie ma wolnego (a ten program miał niecałe 1MB).

Od tego czasu karta dziwnie sią zachowuje, czasami ma jakby lagi przy odczycie, kiedy nie była używana jakiś czas, czasami telefon ją "gubi", po SR znów ją widać. Za to kiedy już ją wczyta, to muzyka chodzi bez zarzutów, nic nie przycina nawet. Próbowałem instalować sterowniki do SDHC, nic nie dało, pytałem się bardziej doświadczonego kolegi, też nic nowego nie wymyślił... nie wiem co jeszcze można zrobić.
System jest w wersji 5.2.23.409 (wer. 23409.5.4.0). Szukałem na forum takiego tematu ale nie znalazłem, więc założyłem nowy i proszę o Waszą pomoc.
P.S. Jest jakaś możliwość sformatowania karty z poziomu PDA na tym systemie? Bo szukałem i nie znalazłem.
Z góry dzięki za pomoc..