Problem z instalacją .exe

• 17 Odpowiedzi
  • 6735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Renegat

• 38
  • Sprzęt: Toshiba g900
Problem z instalacją .exe
« dnia: Marzec 25, 2011, 13:27:05 »
Witam.
Tak jak w temacie mam problem z instalacją plików o rozszerzeniu .exe w Toshi, czytałem różne tematy, że trzeba przez AS to instalować, ale u mnie nie da rady. Kopiowałem pliki do PDA, ale to nic nie dało, tak samo jak instalowanie prosto z PC.
Wyskakuje mi komunikat, że nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32.
Nie mam pojęcia co źle robię, męczę się z tym już ze dwie godziny i dalej nic. Moja wiedza w sumie jest znikoma, ale przecież jak czytałem tematy o instalacji .exe to powinienem dać sobie z tym radę.
Mój ROM 6.1 by globalbus, a próbowałem instalować Worms-y.

Pozdrawiam.
Jeśli to prawda, że nadzieja matką głupich, to wychodzi na to, że miałem dwie matki...

Pozdrawiam.

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Problem z instalacją .exe
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2011, 17:16:51 »
Zapewne to nie jest instalator, tylko wersja do skopiowania i uruchomienia na telefon. Masz sam plik exe, czy jeszcze jakiś folder z plikami?
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2011, 20:16:47 »
W folderze z gra jest plik GX.DL i gx.ini, tylko tyle zawiera folder gry po rozpakowaniu.
Jeśli to prawda, że nadzieja matką głupich, to wychodzi na to, że miałem dwie matki...

Pozdrawiam.

*

Offline J4c0

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Wizard   Toshiba G900
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2011, 09:24:29 »
A czy przypadkiem ta paczka którą rozpakowujesz nie jest z rozszerzeniem .cab ? bo jeśli tak jest to całą paczkę wrzucasz na telefon.

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2011, 10:49:59 »
J4c0 ta paczka na pewno nie ma rozszerzenia .cab, ma rozszerzenie .rar jak to spakowane pliki. Rozpakowałem ją WinRar-em.

Pozdrawiam.

*

Offline rad00

• **
  • 140
  • Sprzęt: Toshiba G900 SPV M3000 SE X1 Sony U
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2011, 11:24:46 »
to zmień rozszerzenie na sztywno z *.rar na *.cab i spróbuj zainstalować z pod telefonu powinno zadziałać :ok:

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2011, 11:59:29 »
Ok, zaraz spróbuje i zdam relacje :ok:

EDIT:

Niestety podmianka rozszerzenia nie pomogła, przy próbie instalacji wyskakuje komunikat, że instalacja nie powiodła się.
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2011, 12:02:53 wysłana przez Renegat »

Pozdrawiam.

*

Offline rad00

• **
  • 140
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 26, 2011, 20:57:56 »
to musisz znaleźć inny plik instalacyjny  :) z tego raczej nic nie zrobisz

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 26, 2011, 21:39:37 »
rad00, ten plik instalacyjny pochodzi z tego forum, więc to dziwne, że wszystkim działa, a mi akurat nie. To raczej nie problem z plikiem, chociaż mogę się mylić.
Spróbuję z inna grą i zobaczę co z tego będzie.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.

*

Offline rad00

• **
  • 140
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 26, 2011, 23:40:03 »
W folderze z gra jest plik GX.DL i gx.ini, tylko tyle zawiera folder gry po rozpakowaniu.
powinien być jeszcze plik *.exe i te trzy pliki są spakowane do pliku *cab i z tego sie składa instalka  :grin:

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 26, 2011, 23:47:28 »
rad00, trochę źle napisałem poprzednią wiadomość, w folderze były pliki GX.DL i gx.ini no i oczywiście WWP.EXE nic poza tymi plikami więcej nie było...

EDIT:

Ściągnąłem jeszcze raz tą grę i wrzuciłam za poradą kolegi lolasher-a w utworzony folder na karcie pamięci i wszystko śmiga :proud:

Tylko dziwne, że jak wrzucałem tą grę do pamięci PDA to nie działało. Nie wiedziałem, że moja wiedza jest aż na tak niskim poziomie :-|
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie działało mi to po wrzuceniu do pamięci PDA?
Wielkie dzięki za pomoc wszystkim :ok:
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2011, 23:55:58 wysłana przez Renegat »

Pozdrawiam.

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 27, 2011, 00:32:26 »
To gdzie wrzucałeś nie powinno robić różnicy. Może za pierwszym razem wrzucałeś niekompletną grę?
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 27, 2011, 00:36:49 »
Próbowałem tego z oboma "wersjami", ta nie kompletna wiadome, że nie działała, ale ta kompletna w pamięci PDA nie ruszyła, ale z karty pamięci od razu ruszyła, mam jeszcze teraz problem ze skakaniem, ale widziałem coś na ten temat w którymś temacie, więc poszukam :ok:

Pozdrawiam.

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 27, 2011, 13:50:19 »
Zieloną słuchawką się skacze z tego co pamiętam.

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 27, 2011, 13:59:35 »
Próbowałem dokładnie wszystkich klawiszy i żadnym się nie da skakać, ani robić backflip-a...

Pozdrawiam.

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 27, 2011, 17:05:44 »
Jeżeli coś próbowałeś przestawiać ze sterowaniem w opcjach to wrzuć paczkę jeszcze raz. Wormsy mają problem z przypisywaniem klawiszy i ktoś je kiedyś wpisał ręcznie w pliku konfiguracyjnym.

*

Offline cieciu89

• 46
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 27, 2011, 17:21:56 »
rzeczywiście wormsy mają problemy z konfiguracją klawiszy, w twoim przypadku musisz skopiować gotowy plik konfiguracyjny do tego katalogu z grą.
W tym temacie jest link do pliku ze skonfigurowanymi klawiszami:
http://pdaclub.pl/forum/g900/gapi-gf5500-w-grach-dla-toshiby-g900-(lista)/90/

*

Offline Renegat

• 38
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 27, 2011, 21:03:31 »
cieciu89, dziwne to bardzo bo podmieniłem pliki na te z tego tematu do którego link podałeś i wszystko działa, a dodam, że te pliki miałem i były nawet z nowszą datą modyfikacji, chociaż rozmiar ten sam.
Dzięki wielkie :ok:

Pozdrawiam.