Witam wszystkich specjalistów, oraz osoby z podobnymi problemami, a takze cala reszte
otoz mam pewien problem z ktorym za bardzo nie moge sobie poradzic
generalnie raz udalo mi sie to jakos zrobic ale nie wiem jak a musialem zrobic hr po ktorym juz niestety nie moge do tego dojsc
chodzi o to ze z neta w tosce korzystam w domu przez wifi lub kabel usb i w pracy przez kabel usb
no i caly problem polega na tym ze zarowno przez IE jak i przez Opere nie moge wejsc na zadna strone internetowa, w ie przez dluzszy czas na pasku swieci sie napis: "trwa lokalizowanie..." a po pewnym czasie wyskakuje info ze nie mozna wyswietlic lub pobrac strony bo polaczenie zostalo przerwane
o dziwo gg i irc smigaja bez najmniejszych problemow
jedyne co zrobilem po hr to wykasowalem profil internetowy p4 (jak narazie nie jest mi potrzebny gprs i nie wiem jak wybierac jak ma mi sie tel polaczyc)
wczesniej mialem nokie 9300i i ona grzecznie pytala czy chce sie polaczyc przez apn czy wifi itp a tutaj nic, no a w playu internet jak wiadomo drogi
co do routera to mam siec niezabezpieczona, elegancko sie z nim laczy no i mowie gg,irc dzialaja
ktos ma jakies pomysly co mozna z tym zrobic, albo inaczej co powinienem miec w ustawienia->polaczenia->polaczenia->zadania/zaawansowane no i ustawienia->polaczenia->wifi->zaawansowane
pozdrawiam i licze na jakieś konstruktywne porady
e:
jako ze spac bym nie mogl gdybym tego nie zrobil to przedstawiam rozwiazanie mojego problemu:
wystarczylo w polaczenia->zaawansowane->wybierz sieci ustawic w obu polach mój dostawca ISP a w wifi wszystko co ma aktywne listy praca/internet pozamieniac na internet
temat można usunac/zostawic dla potomnych