Problem z ekranu

• 10 Odpowiedzi
  • 916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawliszak

• 23
  • Sprzęt: Tosia G900 || PSP || Siemens ME75
Problem z ekranu
« dnia: Listopad 06, 2008, 15:04:24 »
Cześć,
mam problem z moją Tosią G900. Otóż kiedy dotykam ekranu w pozycji pionowej w ogóle nie reaguje, nie wybiera sie nic, nie ma dzwieku, zas kiedy mam rozsunieta klawiature i ekran jest w pozycji poziomej (lanscape) wszystko jest ok. Co robić? Próbowałem kalibrować ekran na nowo oraz wykonalem "Master Clear" i problem nadal jest. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam. Mój rom to 3.07bai a radio 3.07baq od nowości.

PS. Czasami uda sie dotknac z pozadanym skutkiem, czegos co jest mniej wiecej po srodku ekranu, a w grze (astraware alchemy) dotyk dziala, ale jakby byl potwornie rozkalibrowany.

PS2. Przy wysunietej klawiaturze i ekranie w pozycji pionowej ekran działa jak należy i kiedy zgasnie ekran i w niego dotkne, to podswietla sie na nowo, ale zdzialac nic nie moge ( mowie o czywiscie o pozycji pionowej (vertical))
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 15:33:30 wysłana przez pawliszak »

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
Odp: Problem z ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2008, 17:22:57 »
czyli jak zsuniesz klawiaturę to nie działa? Do serwisu, stawiam na flexa :] Z wizarda znany jest jeszcze taki myk, że na taśmę dwustronną do flexa przyklejasz sreberko od czekolady i jeśli ścieżki jeszcze żyją to może zadziałać- jeśli nie to serwis

*

Offline pawliszak

• 23
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2008, 19:24:06 »
Ale tosię mam od miesiąca, takie to małe wytrzymałe? I według mnie to dziwne, że przy zgaszonym podświetleniu dotknięcie podswietla i na landscpae jest ok. Poza tym przy zsuwaniu klawiatury wciska sie automatycznie prawy softkey, ale sie nie laduje tylko jest podwietlony na today'u.

PS Co to jest flex i gdzie to jest?

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2008, 19:26:50 »
miałeś może trefny :P Po prostu jak rozsuniesz to ci ledwo styka a jak zsuniesz to wogóle :) Zapala się bo cośtam łape dotyk, ale nie dokładnie i z przesunięciami itp. bo właśnie flex. Chyba tylko serwis, albo sam pokominuj z tą folią ale raczej nic z tego nie będzie :]

*

Offline pawliszak

• 23
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2008, 19:49:41 »
Ehh.. no to serwis. Czy może ktoś reklamował w zadowoleniu.pl? Bo na stronce pisze, zeby naprawiac u podmiotu, ktory wystawiul gwarancje (www.ccsonline.pl), ale karta gwarancyjna nie byla podbita, bo zeby ja podbic nalezy ja wyslac do nich do sklepu. Jednak w CSS rządaja fakturki i podstemplowanej karty gwarancyjnej. Da się to jakoś obejść bez wysyłania karty do podstemplowania?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2008, 21:07:04 »
zanim serwis profilaktycznie HR radzę

*

Offline mww1990

• 393
  • mww
  • Sprzęt: Thoshiba g900 - HTC s740 ROSE - HTC Dream
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2008, 21:12:07 »
wykonalem "Master Clear"

a to roznica?  :P

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 07, 2008, 07:29:00 »
żadna  :mrgreen:
nie zauważyłem, sorry  :oops:

czego innego też nie zauważyłem - do autora mniemam, że ten dubel to niechcący wyszedł?  :ohreally:

*

Offline mww1990

• 393
  • mww
  • Sprzęt: Thoshiba g900 - HTC s740 ROSE - HTC Dream
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 07, 2008, 07:31:18 »
wiec ja tez mysle ze servis...

*

Offline pawliszak

• 23
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 07, 2008, 14:33:00 »
Dzisiaj lekko sie cos zmieniło. Otóż wspominałem, że po trafieniu w srodek ekranu "styka". Teraz gdy trafie w srodkowej ok. 3 cm czesci, od lewej krawedzi do srodka to rowniez "styka". Czyzby miałoby coś się poprawić? I mam pytanie czy ktos seriwsował Tosię w zadowolenie.pl i/lub www.ccsonline.pl i czy bez podbitej karty gwarancyjnej, jedynie z faktura naprawa da radę. I prosiłbym jeszcze was o podpowiedź, jak to elegancko przedstawić rodzicom (ehh..), żeby nie wyszło, że ja jestem wszystkie winien itp. itd. Ta przypadłość była już raczej wpisana w "genach", nie? Czyli tak jakby sprzedali mi produkt z ukrytą wadą.

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 08, 2008, 19:16:51 »
Nie sądzę żeby się samo naprawiło, może soś tam styknąć że ci troche więcej złapie, ale na pewno nie bedzie tak że zacznie działać wszystko pięknie i po nastęonym zsunięciu się nie rozkaszani spowrotem

Rodzicom możesz powiedzieć(i ja tak sądzę) ,że po prostu miałeś złamaną taśmę, i jak rozsuwałeś to się zaczęły ściażki ułamywać, możesz się powołać na tego posta :P