Witam. Kupiłem G900 i wszystko tak jak przypuszczałem i ogólnie zadowolony aż do momentu gdy postanowiłem zadzwonić do kogoś. Ku mojemu zaskoczeniu podstawowa funkcja dla której kupiłem ten smartphone nie działa
Otóż zaraz po tym jak wybiorę numer na który dzwonie (czy też wklepie klawiszami, dodam że próbowałem zarówno z kierunkowym na Polskę jak i bez niego) wyskakuje mi komunikat "trwa wybieranie numeru" i tak po 2 sekundach słychać w słuchawce jakby ktoś uderzył 3x w klawisz pianina (normalnie jak w "jaka to melodia"

) po czym wyskakuje "poł. zakończone: 00:00".
Jestem abonentem ery a telefon nie był w żaden sposób modyfikowany (znaczy nie utracił gwarancji i osoba która mi go sprzedała twierdziła, że nic nie było przy nim robione, jestem 2gim właścicielem, telefon ma 4miesiące i został zakupiony w polskiej dystrybucji, więc nie posiada simlocka), czy ktoś spotkał się z podobnym problemem (no i go rozwiązał jakoś?!

)?
Osobiście próbowałem już resetów, wyciągania baterii, poprawiania karty sim, zmieniania z automatycznego wyboru sieci na ręczny (telefon przy auto. wybiera prawidłowo sieć bo pokazuje erę). Co dziwniejsze połączenia przychodzące dochodzą, widzę że ktoś dzwoni, mogę odebrać i rozmawiać. Sam po prostu nie wiem, może gdzieś coś jest źle ustawione, tudzież era ma jakieś "wymagania" że trzeba samemu coś pozmieniać, że telefon sam tego nie ustawia ale nie mam pojęcia gdzie to może być?! Pozdrawiam i liczę że znajdzie się ktoś zaradny