Witam !
Pisałem o tym problemie kiedyś w jednym z wątków dotyczących konkretnego romu i tam w sumie zwaliłem na niego winę...widać niesłusznie.
Otóż wgrałem w Tośke zachwalany rom Pavlacha (WM 6.5.5 PL 23518). Po pewnym czasie ludzie zaczęli zwracać mi uwagę, że nie da się do mnie często dodzwonić - sieć (Orange) zgłasza - "Nie mozna zrealizować tego połączenia, spróbuj później". Zrobiłem pare prób - faktycznie - tylko co drugie połączenie udało sie zrealizować. Co ciekawe - trochę podobnie było z rozmowami wychodzącymi - daję "połącz" a po sekundzie już widze na wyswietlaczu "połączenie zakonczone" - druga próba zazwyczaj już była udana, choć nieraz trzeba było z 5x próbować.
Myśląc, że to jakiś problem z moją kartą - zamieniłem karty z telefonem rodziców (stara Nokia) - problem na mojej karcie zniknął, a znów na karte starych nie mogłem się połączyć (a więc ewidentnie to telefon).
Nie zastanawiając się długo wgrałem poprzedni ROM jaki posiadałem - Virusotrona. Kilka dnia wydawało sie wszystko być dobrze - i znów ten sam problem. Co dziwniejsze - problem wydaje sie wystepować tylko wieczorem i wcześnie rano, w południe nie ma żadnego problemu z dzwonieniem i dodzwonieniem się do mnie. Doprawdy - już nie wiem gdzie szukać rozwiązania...