Brakuje mi w Tosce control panelu jaki byl w Aximie do sterowania predkoscia CPU. Tam to bylo w Power zakladka Processor.
Mozna bylo wybrac Auto (czyli tak jak jest chyba domyslnie w G900 od 104 do max), Power-Saving (208MHz), normal (520MHz) i Maximum Performance (624MHz). Bardzo wygodne rozwiazanie i nic nie trzeba bylo recznie krecic innymi programami, chodziaz wiem ze i tak niektorzy podkrecali na >700MHz. Tak w ogole to wydaje mi sie, ze w G900 jest dokladnie ten sam procek co w Aximie czyli Intel/Marvel PXA270.
Tylko ze w Aximie mial on nominalnie 624 co zdaje sie dziala tez w Tosce po podkreceniu. Mozliwe ze tak jak w swiecie pecetow partia prockow gorzej znoszacych wyzsze taktowanie byla sprzedawana jako 520Mhz. W wolnej chwili postaram sie wyciagnac ten panel z Axima, a nuz zadziala na Tosce.
Chociaz moze byc problem, bo Axim chodzil na 2003SE, moze byc wiec niezgodnosc systemu.
A Tosce tez kiepsko rozwiazane jest regulowanie podswietlenia. W Aximie sa 2 niezalezne poziomy w zaleznosci od zasilania na baterii lub sieciowym.
Jakos w ogole soft systemowy byl tam lepiej dopracowany, mimo ze ludzie i tak narzekali. A juz Bluetooth Manager na Tosce to temat na zupelnie osobnego posta - totalne g...