Problem: Wifi pada po skonfigurowaniu sieci

• 16 Odpowiedzi
  • 3840 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ghede

• 40
  • Sprzęt: Diamond, Iphone 3g i jako główny - HTC Desire:)
Problem: Wifi pada po skonfigurowaniu sieci
« dnia: Maj 14, 2008, 12:25:59 »
Witam
Tośkę G900 mam od niecałego tygodnia ale już pojawił się jeden duży problem - gdy używam linka do konfiguracji sieci (net, mmsy, WAP) siada mi połączenie wifi - gdy wywalę ustawienia sieciowe znów wszystko gra. więc wina jest ewidentnie w konfiguracji. W explorerze po prostu dogrywa mi 0kb gdy wczytuje nową stronę za to w operze wywala Network Problem i już. ktoś coś wie co na to poradzić - to jakby w ogóle sieci nie widział, a napewno w domu wifi działa.

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900
Odp: Problem: Wifi pada po skonfigurowaniu sieci
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2008, 09:24:28 »
Potwierdzam, mam to samo. Mam utworzone cztery połączenia i w pizzerii net WI-FI nie działał. Po wywaleniu ustawień sieciowych - działa. Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2008, 23:27:36 »
Witam u mnie bylo to samo gdy konfigurowalem przez strone toshiby. Problem znikl kiedy ustawilem wszystko recznie. Teraz mam ustawiony internet po gprs, wifi i mmsy i wszystko ladnie chodzi bez konfliktow.

*

Offline damw

• **
  • 167
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2008, 09:29:27 »
Tylko, co dziwne, konfiguracja internetu nie pozwala na ściągniecie poczty z Outlooka i uruchomienie GG

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2008, 14:30:14 »
hmm.. ja co prawda pierwsze ustawienia miałam ze strony tośki ale potem wszystko poprawiałam ręcznie (do taktak'a są inne ustawienia niż Ery), ale również mi nie działa.
Micrograf może opiszesz mniej więcej co masz w tych ustawieniach? Bo gdybym robiła to ręcznie to miałabym (z tego co widzę) analogicznie jak ustawienia ze strony Toshiby... czyli złe.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2008, 15:27:16 »
A wiec ustawienia internetu mam ustawione recznie..lacze komorkowe(gprs), haslo nazwa uzytkownika reszta automatycznie (niektore sieci wymagaja wpisania adresow dns i ustawienia serwera proxy ). Mmsy ustawione ze strony toshiby, a wifi w zaleznosci gdzie kozystam..w domu mam AP wiec wszystko auto, w szkole musze wpisac numer IP. Nic  sie nie gryzie i wszystko dziala stabilnie.

*

Offline Visenna

• **
  • 117
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2008, 16:05:02 »
Hm. No dobra. Pojutrze przetestuję czy u mnie na polibudzie złapie sygnał i wszystko będzie działać poprawnie- to będzie najbardziej obiektywny test. Dzięki za info!

*

Offline damw

• **
  • 167
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 19, 2008, 19:23:22 »
Hm. No dobra. Pojutrze przetestuję czy u mnie na polibudzie złapie sygnał i wszystko będzie działać poprawnie- to będzie najbardziej obiektywny test. Dzięki za info!
No i jak, przetestowałaś?

*

Offline Visenna

• **
  • 117
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 20, 2008, 21:16:18 »
Eh. Okazało się, że moja genialna polibuda zrobiła specjalne certyfikaty.. które można zainstalować tylko na windowsie xp i viscie... (pominę że połowa studentów używa linuxa na laptopach...)
Słyszałam o jakimś chłopaku, który odpalił wifi pod symbianem.. ale to mogą być tylko plotki. W każdym razie ściągnę ten certyfikat i pogrzebię.. w tym moja jedyna nadzieja :(

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 24, 2008, 19:00:52 »
może troszkę nie na temat, ale też odnośnie wifi:

czy w toshibie mozna zmieniać swój adres MAC karty bezprzewodowej?

wiadomo w jakich celach ;)

*

Offline damw

• **
  • 167
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 30, 2008, 14:14:52 »
W pracy mam internet WIFI wszystko automatyczne. Wczoraj w domu próbowałem udostępnić WIFI przez laptopa do G900 oczywiście się nie udało. Przychodzę dziś do pracy i  :mad: :mad: :mad: internet wifi przestał działać, choć powinien działać (w IE pojawia się komunikat "nie można odnaleźć serwera lub wystąpił błąd DNS", wczoraj się tym bawiłem, żeby nawiązać połączenie ale juz jest wszystko usunięte. Oczywiście połączenie jest ustanowione (stoję pod anteną więc sygnał jest mocny). Chyba dostanę ku..wicy. Co mam zrobić, żeby to działało
Czasami mam ochotę jeb... ten telefon o ścianę
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2008, 14:16:36 wysłana przez damw »

*

Offline vic

• *
  • 65
  • Toshiba G900
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 03, 2008, 00:39:27 »
damw:
Może to oczywiste stwierdzenie i mało wnosi, ale prawdopodobnie coś zmieniłeś w ustawieniach podczas kombinowania w domu i gryzie sie ustawieniami wifi w pracy. Sposób przydzielania adresu ip? Skasowałeś DNS? Nie jestem ekspertem ale to mi przychodzi do głowy.
Toshiba G900; WM6.0

*

Offline damw

• **
  • 167
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 03, 2008, 07:45:06 »
DNS i inne ustawienia, jak konfigurowałem sieć to musiałem wbijać ręcznie. W pracy wszystko jest automatycznie (dlatego wywaliłem później te ustawienia). Telefon łączy się z siecią ale nie działa net. Mam dwa pytania.
1. Co oznacza wybór: Karta sieciowa łączy się z:Internet/praca (niby logiczne, ale w pracy nie ma internetu?)
2. Czy też macie wbite jakieś śmieszne IP (mimo automatycznego przypisywania przez serwer) fe80::213;e)ff:fe70

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 17, 2008, 18:44:58 »
Ustawiłem sobie właśnie ustawienia GPRS do Tak Taka. Działa GPRS i Wi-Fi.
Napisze może komuś się przyda.

Wchodzimy w "Ustawienia" => Zakładka "Połączenia" => Wybieramy "Połączenia" => Klikamy "Dodaj nowe połączenie modemowe" => Wprowadzamy dowolną nazwę połączenia i wybieramy "Łącze komórkowe (GPRS) => Nazwa punktu dostępowego to dla Tak Taka "erainternettt" (dla Ery abonamentowej "erainternet" => Nazwa użytkownika to "erainternet" a hasło to "erainternet" => "Zakończ" i gotowe

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 20, 2008, 01:43:24 »
Czy też macie wbite jakieś śmieszne IP (mimo automatycznego przypisywania przez serwer) fe80::213;e)ff:fe70
Też mam podobne znaczki " fe800::213:e0ff:fe6f "  i nie mogę sie ich pozbyć jak tylko próbuje sie połączyć przez wifi za chwile się pojawiają :mad: po HR w miejscu numeru IP jest napis nie połączone ale tylko do momentu włączenie wifi.
--- SZCZECIN ---
- MOJE MIASTO -

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 09, 2008, 22:11:42 »
Jak kupowalem swoja toske w elktro worldzie to gratis dostalem karte startowa z play. Niewiedzialem jak skonfigurowac,wiec zadzwonilem do biura sympatyczna pani pomogla i wszystko ok. Uwaga najlepsze jest to ze teraz kupilem karte z orange dokladnie nazywa sie to "orange free na karte" wlozylem i bez zadnych ustawien smiga tak wyglada ze na ustawienich play .... Jak..? Nie wiem?

*

Offline Rohlson

• 47
  • Sprzęt: Toshiba G900, HTC Breeze
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 10, 2008, 00:00:33 »
Witam.
Toshibę mam już od ponad miesiąca.
Wczoraj robiłem HR i dzisiaj sobie wprowadzałem potrzebne ustawienia. Wcześniej połączenie Internetowe konfigurowałem ręcznie (dane z orange.pl), ale pomyślałem, że szybciej będzie przez stronę Toshiby. Po zaakceptowaniu konfiguracji przestało działać wi-fi i połączenie przez ActiveSync. :(
Poza tym, przed instalacją była możliwość wyboru, czy sieć łączy z Internetem/pracą. Po instalacji tylko pusta kratka w polu wyboru.
Pomógł dopiero kolejny HR. :mad:
Teraz połączenie działają, ustawienia GPRS wprowadzam ręcznie.