Problem po hardresecie

• 8 Odpowiedzi
  • 702 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem po hardresecie
« dnia: Lipiec 29, 2009, 11:27:20 »
Witam!
Toshibe g900( orginalny rom wm6.0 3.07BAI) mam od 4 miesięcy( wcześniej 1,5 miesiąca był inny właściciel) i do tej pory nie miałem z nią problemu. Wczoraj po zrobieniu backup'u programem Spb Backup, postanowiłem zrobić hr, no i tak zrobiłem. Lecz po tym hr telefon strasznie wolno się ładowała, a po załadowaniu systemu zaczęła chodzić strasznie wolno. Po wciśnięciu przycisku Start, żeby po wciśnięciu przycisku( nie dotykiem) w dół od "dzisiaj" do "ofice mobile" zaznaczenie przechodziło około 2 sekund?! zrobiłem jeszcze chyba 4 hr, ale nic po nich się nie zmieniło, wszystko działa strasznie wolno, trzeba strasznie długo czekać zanim aplikacja się załaduje(każda). A kolejnym problemem jest to że nie da się wczytać backup'u, telefon wtedy wyświetla błąd( ale nie tylko na ostatnim, bo wczesniejszych też mi nie chce wczytywać), poza tym nie włącza mi piosenek które mam na karcie pamięci, też wyświetla błąd ale już po włączeniu media playera.
Może macie jakiś pomysł co to może byc, i jak sobie z tym poradzić? A i nie proponujcie zmiany romu bo w tym momencie, ani tego nie umiem, ani nie mam warunków(jestem na wakacjach)....

Z góry dzięki

*

Offline Citek

• 45
  • Sprzęt: SE k750i & Tośka G900 & G1
Odp: Problem po hardresecie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2009, 12:07:16 »
Nie wiem, może to i głupia sugestia, sprawdź czy Tosia nie gryzie się z kartą SD. Możliwe, że pozostały jakieś pliki ze "starej" wersji systemu i dla tego tak zamula.
Najlepiej to zgraj kartę na dysk kompa po czym ją sformatuj, i tak sformatowaną włóż do Tosii i zrób jeszcze raz HR. Może to pomoże, choć mogę się mylić.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2009, 12:09:14 »
mozna tez jej nie kasowac tylko po prostu wyjąć i zrobić sr  :wink:

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2009, 18:23:25 »
niestety to także nie pomaga  :(

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2009, 10:36:18 »
Czy po HR odtwarzałeś zrobiony backup?

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2009, 11:20:45 »
tylko próbowałem odtwarzać bo przy próbie odtworzenia wyskakuje błąd "Nie można odtworzyć pliku "backup_20090728". Albo nie został on podpisany przy użyciu zaufanego certyfikatu, albo nie można znaleźć jednego z jego składników. Jeśli problem występuje nadal, spróbuj ponownie zainstalować lub przywrócić ten plik." ale nie działa nie tylko ten ostatni, bo zrobione wcześniej też się nie chcą ładować( z niektórych już odtwarzałem system wcześniej)

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2009, 12:06:34 »
Z karty ten backup wgrywałeś?

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2009, 17:50:30 »
tak...

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 01, 2009, 09:29:46 »
Mi to wygląda na uszkodzenie rom-u zatem. Bez wgrania fabrycznego ( albo innego się chyba nie obejdzie ) Boję się tyko, że pamięć wewn nie działa jak należy tzn jest sprzętowy błąd pamięci flash.