problem. opera mini

• 11 Odpowiedzi
  • 1859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

koldasz

problem. opera mini
« dnia: Marzec 30, 2009, 20:01:50 »
Moj problem to "zapominalska" operka. Po wylaczeniu przypadkowym czer.sluchawka opery za kazdym razem opera instaluje sie. Co prawda pamieta ulubione, ale cookies juz nie. Any idea?? wersja oficjalna i z JBed3dMod tak samo. doszlem ze pomaga HR :).

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: problem. opera mini
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2009, 20:33:52 »
mi pamięta wszystko, historię itd, tylko ja wyłączam ją w cywilizowany sposób
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

koldasz

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2009, 21:22:11 »
a ja mam rece derylika przed Wypiciem sniadania i czesto zamiast ok trafiam w czer.sluchawke ;) . nie ma jakiejs innej rady niz HR-chociaz dla jbed3dMod to i format karty bylby potrzebny ;( . wpisywanie za kazdym razem wszystkich hasel podczas byle sesji na necie dobrze tylko mi robi na pamiec ale jest wkurzajace

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2009, 12:30:39 »
dla czego mini a nie mobile?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2009, 12:32:09 »
dla czego mini a nie mobile?
Bo jak korzystasz z opery mini wszystkie strony mniej waza, i nie nabija Ci koszmarnych rachunkow za GPRS. Sam mam zamiar korzystac z opery mini, na komputerze. Bo w tablecie bede mial modem i tez nie chce wielkich rachunkow.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 31, 2009, 12:39:11 »
Od tego jest ustawienie odpowiedniego proxy. Przypuszczam, że na takiej zasadzie działa opera mini.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 31, 2009, 13:16:32 »
Od tego jest ustawienie odpowiedniego proxy. Przypuszczam, że na takiej zasadzie działa opera mini.
Opera mini przesyla strony przez specjalny serwer ktory je konwertuje. Widac to np. w tym ze obrazki sa gorszej jakosci. Ma to tez taka wade ze w niektorych godzinach te serwery sa zapchane i wtedy sa problemy z przegladaniem internetu.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

koldasz

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 31, 2009, 14:44:03 »
Jezeli uzywasz edge zamiast 3G to efekt ciecia/wolnego ladowania stron jest do pominiecia w porownaniu z predkoscia downloadu. Opera mini oczywiscie ze wzgledu na koszty netu "mobilnego" w polsce -w3 i play sucks. Neta uzywam ostatnio na tosce czesciej niz na stacjonarce. Policz sobie sesja opera mobile 50stron x 150-600kb x0.03zl za 100kb. opera mini 50x20-50 no max130kbx0.03zl :E

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 31, 2009, 14:52:56 »
Bo jak korzystasz z opery mini wszystkie strony mniej waza, i nie nabija Ci koszmarnych rachunkow za GPRS. Sam mam zamiar korzystac z opery mini, na komputerze. Bo w tablecie bede mial modem i tez nie chce wielkich rachunkow.

Na szczęście w najbliższym czasie opera mobile, a także i "duża" pecetowa opera też ma zyskać podobną funkcjonalność :)

Moj problem to "zapominalska" operka. Po wylaczeniu przypadkowym czer.sluchawka opery za kazdym razem opera instaluje sie. Co prawda pamieta ulubione, ale cookies juz nie. Any idea?? wersja oficjalna i z JBed3dMod tak samo. doszlem ze pomaga HR :).
A próbowałeś po wpisaniu/zapamiętaniu hasła na jakiejś stronce po prostu zakmnąć operę kulturalnie, przez file/exit?

*

koldasz

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 31, 2009, 17:11:21 »
probowalem, probowalem. niestety nie pomaga. buuuuuuuu pomocy ratunku ,HR mi nie pasuje :(

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 31, 2009, 18:05:44 »
Spróbuj może wykosić wszystko związane z javą - pliki w katalogu gdzie instalowałeś wirtualną maszynę, ewentualnie pliki w /windows (najlepiej sprawdź przy pomocy msceinf caba i zobacz gdzie ładował pliki), rejestr (/hklm/software/esmertec) i spróbuj zainstalować VM-a od nowa.

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 31, 2009, 22:45:53 »
Opera mini przesyla strony przez specjalny serwer ktory je konwertuje. Widac to np. w tym ze obrazki sa gorszej jakosci. Ma to tez taka wade ze w niektorych godzinach te serwery sa zapchane i wtedy sa problemy z przegladaniem internetu.
Przez serwer proxy, ja bym tak to zrobił.  Więc nie widzę powodów do używania opery mini.