Problem >> G900 Tosia po wejsciu w stan uśpienia (długi) nie chce mi się załączy

• 6 Odpowiedzi
  • 893 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam Szanownych posiadaczy G900!

Bardzo proszę o pomoc z Waszej strony. Wczoraj zakupiłem Tosię i wszystko jest cacy poza jednym . . .
Jeśli Tosia automatycznie przechodzi po jakimś czasie w stan wstrzymania (tak jak na komputerze) to leżąc jakiś czas z czarnym ekranem (nie wiem dokładnie ile) to w każdej chwili mogę ją obudzić naciskając power. Jednak zostawiając ją na dłużej w czasie wstrzymania naciskam (nawet przytrzymuje) power i Tosia za cholerę nie chce się obudzić ...? pomaga wtedy tylko wyjecie baterii i wsadzenie jej ponownie, wtedy Toshibe włączyć trzeba od nowa. Mam oryginalny soft (fabryczny angielski)

W czym może być problem? Czy to jakaś wada? Jak to naprawić ? Czy da się wyłączyć opcje "Stan wstrzymania"?

Pomóżcie, bardzo mi zależy. Pozdrawiam

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
moze masz odpalone w tle cos z zmodyfikowanym GAPI?
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
skoro jest nowa i masz fabryczny rom to zrob hard reset , ale polecał bym ci zmiane na 6.1 c&c bardzo fajny romik albo 6.5 bulid 23016 według mnie bardzo dobry rom
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

Więc obaj sądzicie, że nie jest to wada telefonu tylko jakiegoś jakby to określić "błędu systemowego" ?
Tosia nie jest nowa, ale bardzo malutko brakuje jej do miana nowa, nie mniej jednak ma soft fabryczny.
Wiem, że to leniwe z mojej strony, ale czy moglibyście zapodać jakimś linkiem wydajnego romu (takich jakich Wy używacie)?

Dziękuję za tak szybką odpowiedź.

*

Offline orzo

• 1042
przecież kolega WK89 Ci podał... C&C (zarówno 6.1, jak i 6.5) i wszelkie romu gothica. czekamy tez z niecierpliwością na rom 28xxx, który ma pojawić się dzisiaj. :P
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

Ok dziękuję, zapoznam się z instalacją takiego romu i na pewno wgram. Ponadto kupuje nową baterię bo ta jest jakaś marna (może dlatego się wyłączała?)

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
ja zauwazyłem ze jak jest słaba bateria(ma bardzo mało mocy) to system przestaje odpowiadac i ekran ciagle swieci np. Ale generalnie to sa błedy systemowe ;]
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!