Prawy i lewy softkey

• 6 Odpowiedzi
  • 3141 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Seiec

• 46
  • Sprzęt: Nokia N81
Prawy i lewy softkey
« dnia: Lipiec 15, 2008, 14:12:20 »
Chcialem napisac o tym w jednym z isniejacych juz tematow - ale nie znalazlem odpowiedniego. Musze wiec niestety zalozyc nowy.

Moje pytanie jest nastepujace: czy, a jezeli tak, to w jaki sposob mozna przypisac jakas aplikacje do prawego i lewego softkey'a? Mam na mysli te klawisze, ktore znajduja sie nad zielona i czerwona sluchawka.
Wiem ze w menu Ustawienia/Przyciski mozna przypisac funkcje do czterech innych klawiszy telefonu (tych od kontaktow, wiadomosci, aparatu oraz IE) - ale tych moim zdaniem nie ma sensu zmieniac, doskonale przeciez spelniaja swoja role. Problem w tym ze pod lewym klawiszem mam przypisany "Telefon" a pod prawym "Kontakty" - to pierwsze moge przeciez uruchomic za pomoca zielonej sluchawki, od tego drugiego jest juz w/w inny klawisz funkcyjny. Dlatego wolalbym tam sobie przypisac cos innego (:

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
Odp: Prawy i lewy softkey
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2008, 14:19:30 »
Oficjalnie tych softkeyow zmienic nie mozna. Ale jako, ze jak zauwazyles funkcje sa zdublowane pod kontakty podpialem sobie Total Commandera, a pod kopertke SMSy.

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2008, 14:20:18 »
Kiedyś na poprzednim PDA zainstalowałem to http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=97595.0 i działało super.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2008, 14:28:46 »
polecam keySwop, darmowy zmiania soft keye i jeszcze nazwy wyświetlane softkeyów

*

Offline Seiec

• 46
  • Sprzęt: Nokia N81
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2008, 14:30:23 »
Dziekuje bardzo za szybkie odpowiedzi, jak tylko dostane karte pamieci to przetestuje (wolalbym nie zawalac pamieci telefonu).

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 15, 2008, 15:01:33 »
taki soft tylko do pamięci!
zresztą spokojnie starczy - mam w PDA kilkanaście programów na SD tylko AM

*

Offline feniks29

• 548
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2008, 13:26:52 »
Moze to cos pomoze:

Change the application launched by Today screen Soft Keys
To change the application launched by the Today screen Left soft key:
HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\112\Open = "\Windows\Calendar.exe" (REG_SZ string, including quotes)
To change the title of the Left soft key:
HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\112\(Default) = Calendar (REG_SZ string, no quotes)
To change the application launched by the Today screen Right soft key:
HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\113\Open = "\Windows\Calendar.exe" (REG_SZ string, including quotes)
To change the title of the Right soft key:
HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\113\(Default) = "Calendar" (REG_SZ string, no quotes)

Note that 113 normally doesn't exist by default, and probably needs to be created Also note that there is at least 1 application that allows you to set these through a GUI, developed by FdcSoft called SoftKeyAppletEx

« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2008, 13:29:59 wysłana przez feniks29 »