gdzie sie zapisuja pliki Bluetooth?

• 12 Odpowiedzi
  • 14423 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gdzie sie zapisuja pliki Bluetooth?
« dnia: Styczeń 05, 2010, 06:05:55 »
mam problem kolega przesyla mi pliki z innego telefonu a ja nie moge ich znalez na swojej tosce....Prosze o szybka pomo

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
Odp: gdzie sie zapisuja pliki Bluetooth?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2010, 06:38:05 »
pliki zapisuja sie albo bezpośrednio w pamieci tosi albo w wolderze my documents , uzywaj programu moBLUE wybierzesz sobie lokalizacje odbieranego pliku
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

mst

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2010, 12:23:58 »
pliki zapisuja sie albo bezpośrednio w pamieci tosi albo w wolderze my documents , uzywaj programu moBLUE wybierzesz sobie lokalizacje odbieranego pliku

Jeżeli chodzi o moblue to niezależnie co tam ustawisz to i tak zapisuje na C w my documents.
Co ciekawe zainstalowałem sobie spb i zostało mi tylko 7mb wolnego i nie zapisuje mi 4mb pliku, wysyłanie się sprawnie odbywa nawet pyta czy zapisać, oczywiście potwierdzam ale pliku już nigdzie nie zobaczę. Mniejsze pliki normalnie przyjmuje.

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 05, 2010, 15:43:18 »
u mnie MoBlue zapisuje wszystko bezpośrednio na karcie. nigdy nie modyfikowałem tego- jakoś nie czuję potrzeby.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

mst

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 05, 2010, 15:52:07 »
u mnie MoBlue zapisuje wszystko bezpośrednio na karcie. nigdy nie modyfikowałem tego- jakoś nie czuję potrzeby.

Powoli mam dosyć całego wm, mi nigdy nie udało się zmusić do zapisu na karcie a na domiar wszystkiego dziiaj przestało mi się z wifi łączyć. Kurde nie mam tyle czasu by co dwa dni gotować bo zawsze coś.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2010, 19:01:38 »
tocha (nie wiem czy wszystkie) ma to do siebie ze czasami zapomina ze ma wifi... i poporostu nie idzie odpalic wifi. sr czasami pomaga, a w ostatcznosci hr :D a moblue zapisuje tam gdzie sie ustawi (nawet na karcie)
Wróciłem po latach!!! :D

*

mst

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2010, 19:05:45 »
tocha (nie wiem czy wszystkie) ma to do siebie ze czasami zapomina ze ma wifi... i poporostu nie idzie odpalic wifi. sr czasami pomaga, a w ostatcznosci hr :D a moblue zapisuje tam gdzie sie ustawi (nawet na karcie)

A może ma też to do siebie, że czasami zapomina, że można na karcie  :wink: wiem jak to ustawić w moblue.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 05, 2010, 22:13:37 »
no to nie wiem co za wersje moblue masz :D JA uzywam wgotowanej w C&C i śmiga (a spróbowała by nie śmigac :D )
Wróciłem po latach!!! :D

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 05, 2010, 22:16:55 »
nie wiem.. może i rozwiązanie banalne jest. aby odebrać plik na kartę należy włączyć MoBlue, a nie tylko samego bt przez managera. czasem najciemniej pod latarnią, dlatego piszę.  :E

*

mst

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 05, 2010, 22:30:52 »
Oczywista oczywistość Orzo  :E przecież moblue domyślnie uaktywnia blue na starcie.

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 05, 2010, 22:41:43 »
no ale mogłeś wpaść na pomysł, że wystarczy bt włączyć w managerze i już :P a Moblue w tle samo się włączy or sth. staram się w jakiś sposób pomóc  :E

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 06, 2010, 20:04:38 »
Mi tam Moblue nie chciało działać ani na 6.0 ani na C&C ... Za to Obex Inbox chodzi jak złoto i zapisuje tam, gdzie chcę :) i wystarczy potem tylko odpalać bluetootha i nic więcej :)
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

mst

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 06, 2010, 20:38:16 »
Mi tam Moblue nie chciało działać ani na 6.0 ani na C&C ... Za to Obex Inbox chodzi jak złoto i zapisuje tam, gdzie chcę :) i wystarczy potem tylko odpalać bluetootha i nic więcej :)

Dzięki, sprawdzę to.