Fpsece problem z emulacją

• 3 Odpowiedzi
  • 1590 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Fpsece problem z emulacją
« dnia: Grudzień 02, 2008, 22:28:28 »
Witam wszystkich, mam problem z emulacja psx'a przez fpsece.
Mam wersje 096, ustawienia:
Cpu mode: recompiler
Cpu type: ARM v5
GFX driver: VGA
na takich ustawieniach probowalem odpalic jakies przypadkowe gierki ale niestety nie udalo mi sie. Po wybraniu opcji start iso i odpowiednigo obrazu (przetworzonego wczesniej w pocketiso) fpsece zamyka sie tak jakbym nacisnal quit. Obrazy iso tworzylem za pomoca Ultraiso z tzw romow psx'a (obrazy clone'a). Dodam jeszcze, ze przy wbieraniu biosa w fpsece, po kliknieciu na  scph1001.bin fpsece tez sie zamyka i musze go na nowo uruchamiac. Nie wiem gdzie tkwi problem, prosze o pomoc.

Odp: Fpsece problem z emulacją
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2008, 00:06:11 »
GFX driver: VGA

z tym driverem nic nie odpalisz, a przynajmniej nie w zadowalajacej szybkosci. U mnie tylko na GAPI dziala. Poza tym bylo juz mnostwo tematow o fpsece i emulacji.

*

nothin

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2008, 00:35:34 »
nnie do końca to jest takie proste;

podejrzewam, ze tylko zmiana romu może pomóc, ale to nadal nie jest takie proste: zauważyłem to także u siebie, rom zbudowany i wgrany raz, sprawia podobne problemy , ALE TEN SAM os znów zbudowany i wgrany znów nie daje takiego efektu, przczyna jest niejasna.
szczerze mówiąc skłaniałbym się do wielkości pagepool romu, ale mogę się mylić..

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 04, 2008, 19:56:26 »
Ok dzieki za odpowiedz bede cos probowal zrobic, a tak poza tym to mam kolejny problem, nie chce zakladac nowego tematu wiec napisze tutaj: kiedy uruchamiam gry typowe na ppc np tomb raider, kiedy przejde do trybu landscape to klawisze nawigacyjne (strzalki na klawiaturze) nie dzialaja poprawie, a mianowicie kiedy naciskam strzalke w gore, to postac idzie w prawo, kiedy naciskam w dol postac, idzie w lewno, kiedy naciskam strzalke w prawo, to postac idzie do tylu, a kiedy strzalke w lewo, postac idzie do przodu, czyli tak jakby "strzalki" nie reagowaly na przejscie z trybu portrait do trybu landscape, co najdziwniejsze dpad dziala poprawnie. Probowalem najpierw przejsc do trybu landscape i nastepnie odpalic gre ale to nic nie daje. Mam tez inny problem: w niektrych grach, po ich uruchomieniu ekran zaczyna migac, tzn widze caly ekran gry ale w takim efekcie jakbym patrzyl na ekran tv albo komputera przez kamere, widzac tak jakby "pasek pulsujacy" na ekranie gry. Prosze o pomoc.