Połączenie Tosia - PC

• 10 Odpowiedzi
  • 1360 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC Desire Z
Połączenie Tosia - PC
« dnia: Październik 13, 2009, 14:07:56 »
Witam
Wiem, że troche już tematów o tym problemie powstało, ale jak zwykle nie znalazlem rzetelnych informacji, które byłyby mi pomocne.
Mam WM 6.1. na kuchni globalbusa, wszystko do pewnego czasu smigalo, az tu nagle nie moge podlaczyc Tosi do komputera (znaczy podłączyć moge, tylko jej nie wykrywa ;)), dodam, że ładuje się bez zarzutu.
Grzebałem w ustawieniach, Zrobiłem HR, ale nie pomogło mi to.
Podlaczalem kabel do różnych gniazd w komputerze, wiec od strony PC'ta gniazda są w pożądku.
Podejżewam, że fakt, iż mojemu PCtowi przydałby się format, też nie ma większego znaczenia.
Dodam, ze przez jakis czas ladowalem telefon z tej baterii - http://fondo.pl/produkt.php?idg=5&idc=515&id=874 , przy pomocy kabla od komputera, który był w zestawie z tosią, i adaptera mini usb 5 na 10 pin ( http://fondo.pl/produkt.php?id=998 ). Warto wspomniec tez o tym, ze o ile po podpięciu do komputera uzywajac jedynie kabla nie dzieje sie nic, to po dorzuceniu adaptera zapala sie czerwona lampka ladowania, jednak dalej nie ma polaczenia na plaszczyznie wymiany danych.
Czy to możliwe, że uszkodzeniu uległ jedynie kabel, czy jednak stało się coś niedobrego z gniazdem w tosi?
Czy jest jakaś inna możliwa przyczyna?
I na koniec: Nie mam jak wgrac fabrycznego romu, czy jeśli konieczne będzie oddanie Tosi na gwarancję, nie będzie problemu z WM 6.1?
Czekam na wsparcie życzliwych :)
Wierzę w cuda.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Połączenie Tosia - PC
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2009, 15:34:30 »
Spróbuj połączyć tosię na innym PC Jeśli się nie uda to spróbuj zmienić kabel Przejściówka nie jest tu potrzebna. Temat rom a gwarancja jest tak obszernie wałkowany, że mogę tylko polecić przeszukanie forum.

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2009, 17:36:27 »
Widze, ze bez nowego kabla sie nie obejdzie. O ile sie nie myle, to odpowiedni kabel jest latwo dostepny, najczesciej jako kabel do aparatu?
Wierzę w cuda.

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2009, 17:47:13 »
Kabel USB męski do mini usb męski - do aparatu (bynajmniej ja) mam micro usb ;)

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2009, 18:58:03 »
Pewnie zalezy od aparatu :)
Ok,  sprobuje z kablem, zobaczymy czy sie uda.
Wierzę w cuda.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2009, 07:10:13 »
Zwykły kabelek od noki z USB pasuje.

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 25, 2009, 14:09:59 »
Jeszcze innego kabla nie sprawdzilem, ale zauwazylem, ze ostatnio ActiveSync Wlacza sie czasami podczas ladowania (?)
Wierzę w cuda.

*

Offline fizol

• Ekspert Blackberry
  • 499
  • BlackBerry Addict
    • BBNews.pl
  • Sprzęt: Blackberry 9700/9520/9000/9530/ 8300/8310/ 7100/88
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 25, 2009, 14:18:35 »
A w ustawieniach AS na PPC nie masz przypadkiem zaznaczonego "Zaawansowanego połączenia" czy czegoś podobnego? Może to być też w opcjach połączenia USB czy czegoś takiego.
Nie pamiętam dokładnie, bo moja przygoda z PPC jest już (na szczęście) zakończona, ale na podobne objawy to pomagało.
"Dotknij ciemności – jakiż sens,
gdy palec wskaże tę czy inną.
Nie w tym cel życia, co w nim jest,
lecz w wierze w to, co być powinno."

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 25, 2009, 14:37:37 »
To pierwsza rzecz, jaka zawsze sprawdzalem przy problemach z polaczeniem ;)
Wierzę w cuda.

*

Offline Gruszyn

• **
  • 113
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 17, 2009, 20:17:44 »
Ok, pozyczylem kabel od kumpla, ktory ma HTC i w dalszym ciągu polaczenia nie ma, czyli zapewne problem tkwi w gniezdzie. Telefon jest do wakacji na gwarancji, chyba nie powinno byc problemów z gwarancją jesli mam WM6.1? Na jak długo Tosia mnie opuści?
Napisane: Listopad 17, 2009, 16:27:32
Cos nowego: Teraz sie juz nawet nie chce ładować ;/
Wierzę w cuda.

*

Offline stelma6

• **
  • 131
  • Sprzęt: Omnia II (i8000) + S55
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 20, 2009, 20:20:22 »
A ja mam pytanie innego kalibru, było na forum, ale nie dokładnie tak jak u mnie, a mianowicie:
po podłączeniu do komputera telefon nie łączy się z internetem, tak samo jest w WiFi, przed chwilą zrobiłem Hard Reset, może wynika to z tego pie** PROXY, którego nie mogę wyłączyć, robiłem Hard Reset bez SIMa, więc nie mógł pobrać konfiga z PLAY.

Telefon G900 z sieci PLAY z ROMem PLAY. Czytałem,że to gdzieś w rejestrze jest zapisane, ale nikt nie napisał klucza jak to wyłączyć, by wszystko śmigało jak należy.