po wymianie usb...

• 4 Odpowiedzi
  • 3794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wiktor-96

• 43
  • Sprzęt: Galaxy ace2 + Galaxy Note 10.1
po wymianie usb...
« dnia: Wrzesień 23, 2011, 09:35:49 »
Witam,
ostatnio padło w toshi gniazdo usb. Nie działało ani ładowanie z ładowarki ani połączenie z kompem po prostu kaput...

Oddałem pda do serwisu gdzie policzyli sobie ok 50 zł za naprawę, no ale cóż fon ma mi posłużyć jeszcze z 1.5 roku więc wybuliłem kaske i "naprawili".  Podobno wyrwane były gniazda lutownicze więc gościowi w serwisie udało się zrobić tylko ładowanie.  Po przyjściu do domu okazało się że nie ładuje z ładowarki. 0 reakcji. Po podłączeniu do pc już lepiej, pojawia się ikonka ładowania zapala się czerwona dioda i niby jest ok. Ale do czasu. Zostawiłem kompa na nocke odpalonego z podłączoną tośką, a tu rano ząg. Tylko 30% baterii, a dioda świeci się dalej. Dziwne. Odpiąłem kabulca i podpiąłem jeszcze raz, po 15 min jest 17% baterii a niby się ładował.

Idę z tym jeszcze raz do serwisu niech to porządnie zrobią tylko ciekaw jestem czemu bateria nie chce się naładować.  ( to nie wina baterii bo jakiś mc temu kupiłem nowąi z niej mimo ładowania wogóle fon nie chce się włączyć.)

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
Odp: po wymianie usb...
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2011, 01:19:55 »
Niebardzo rozumiem po co do tego wątek zakładać. Ani nie "ostrzegłeś" przed marnym serwisem, ani nie zadałeś żadnego pytania...

*

Offline cieciu89

• 46
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2011, 18:03:13 »
Wydaję mi się, że oni nie wiedzą o niestandardowym 10 pinowym gnieździe w g900. Żałośni są skoro naprawiają coś na czym się totalnie nie znają

*

Offline wiktor-96

• 43
  • Sprzęt: Galaxy ace2 + Galaxy Note 10.1
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2011, 20:52:17 »
Dostałem z powrotem tośkę Wymienili niby jakiś tranzystorek. Zadziałało połączenie usb (transfer plików). Fon ładuje się na ładowarce a na kabelku niet. Ale wiem już w czym jest problem. Mój nieoryginalny kabelek jest 5cio pinowy, a jak się całkiem niedawno dowiedziałem 5cio pinowym nie naładuję toshi. Po prostu wybulę kaskę na kabel i powinno być ok.  Serwis okazał się nie tak tragiczny jak myślałem
- tematek można zamknąć -

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 29, 2011, 22:24:30 »
@wiktor-96
Naładujesz tylko wolniej i nie przy znacznym obciążeniu. Oryginalny kabelek od Toshiby był najzwyklejszy na  świecie (5 piniowy) i ładowanie działało.