Po full docu zdechł mi GPRS

• 10 Odpowiedzi
  • 1581 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Po full docu zdechł mi GPRS
« dnia: Marzec 28, 2011, 21:37:33 »
Mam kartę w orange, wcześniej wszystko było dobrze, ale kombinowałem z romami, by zwalczyć inny problem i doszło do tego, że internet niby mi się łączy, ale trwa to bardzo długo, podczas połączenia dziwnie gubi pakiety i łatwo zrywa połączenie. Miał ktoś podobny problem? Dzieje mi się to na wszystkich romach łącznie z tym, który jest po full doc formacie, zaraz spróbuję jeszcze ściągnąć 3.06, ale wątpię, że to coś pomoże....
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline rafcio9292

• 41
  • Sprzęt: G900
Odp: Po full docu zdechł mi GPRS
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2011, 14:58:10 »
A jak z zasięgiem?? Miałem podobny problem tylko, że dodatkowo Tośka gubiła zasięg. Zmiana trybu pracy na GSM pomogła.
Toshiba G900-->>C&C Globalbus-->>SPB Mobile Shell 3.5

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2011, 17:27:55 »
Zasięg też jakoś dziwnie skacze, ten GSM będzie musiał zostać na stałe? Mam nadzieję, że nie, przydałoby się mieć możliwość łączenia z sieciami 3G...

Pomogło na zasięg, ale z netem dalej nie chce łączyć. Przecież kiedyś po full docu już mi działało... Kto wie, co może coś namieszać z radiem? Nie wiem, chyba spróbuję wgrać inny RIL.

Czego full doc nie rusza, gdzie mógłbym jakoś podłubać? No bo skoro "coś" przestawiło mi internet, to ja też muszę mieć taką możliwość.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2011, 23:50:43 wysłana przez lolasher »
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline rafcio9292

• 41
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2011, 10:29:44 »
U mnie niestety GSM stoi na stałe... :( Na mojej tośce problem wystąpił po wgraniu C&C, ale co dziwne zawsze używałem C&C i było OK. Teraz jedynie coś się porąbało. Spróbuj wgrać oryginalnego Roma Play i może to coś pomoże.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2011, 10:31:20 wysłana przez rafcio9292 »

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2011, 15:18:33 »
Na romie playa nie działa w cale. Teraz zauważyłem, że to chyba jednak coś z nadajnikiem, bo kiedy jestem daleko poza domem to net śmiga, nawet w domu kiedy wymuszę HSDPA i złapię jedną kreskę zasięgu to też działa całkiem dobrze. Da się gdzieś poskarżyć w orange, że zepsuli nadajnik?

*

Offline rafcio9292

• 41
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2011, 18:58:04 »
W Orange zasięg często się zrywa lub dzieją się inne dziwne rzeczy. U mnie jakiś czas temu dużo problemów było więc się przerzuciłem na Plusa i jest ok:) Zadzwoń do nich i zapytaj, bo może coś modernizują i albo nadajnik nie działa na pełnych obrotach, albo wcale i wtedy tel. zasięg bierze z innego, dalszego i przez to problemy.

*

Offline rad00

• **
  • 140
  • Sprzęt: Toshiba G900 SPV M3000 SE X1 Sony U
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2011, 22:49:13 »
Na romie playa nie działa w cale. Teraz zauważyłem, że to chyba jednak coś z nadajnikiem, bo kiedy jestem daleko poza domem to net śmiga, nawet w domu kiedy wymuszę HSDPA i złapię jedną kreskę zasięgu to też działa całkiem dobrze. Da się gdzieś poskarżyć w orange, że zepsuli nadajnik?
nie działa ponieważ play bazuje na nadajnikach playa i plusa a sieci 3+ działaja tylko na nadajnikach play. tez mam ten sam problem

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 03, 2011, 13:16:58 »
Zainstalowałem ten rom http://www.portegeclub.com/forum/viewtopic.php?t=2016 i net się naprawił, śmiga jak nigdy. Wydaje mi się, że C&C 6.5 Globallusa robi coś niedobrego z radiem. Rafcio, byłbym ci bardzo wdzięczny, gdybyś miał ochotę na eksperyment i sprawdził, czy ci się naprawi (jakby co w ostatnim poście tego tematu jest rom bez timebomb, ewentualnie mogę podrzucić spatchowane shell32 do kuchni)

*

Offline rafcio9292

• 41
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 03, 2011, 17:30:55 »
Tylko, że ja używam C&C w wersji 6.1 :) Z tego co pamiętam to robiłem eksperymenty z romami właśnie po to, żeby naprawić ten zasięg, ale nic to nie zmieniło... Wgrywałem różne, i 6.1, i 6.5 ale nic to nie dało...
Jestem otwarty na propozycję, szukam szybkiego i ładnego wm6.5 PL (ciekawie wygląda ten Pitera). Wtedy mogę znaleźć trochę czasu (ehhh.. matura niedługo) i pokombinować :)

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 03, 2011, 19:54:15 »
Heh do matury jeszcze dwa lata mam to jak na razie mogę się obijać. Będę miał trochę czasu to spolszczę ten rom, moim zdaniem to jest najlepszy jaki używałem ładnie wygląda i całkiem szybko działa.

*

Offline rafcio9292

• 41
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 03, 2011, 21:37:02 »
Heh do matury jeszcze dwa lata mam to jak na razie mogę się obijać.

Też tak kiedyś mówiłem... :P

PS. Sorry za OT ;)